Såg ni Kalla Fakta?

Såg ni Kalla fakta?
Vilken stark tjej hon är, Emma Jangestig.
Har förstått att det är väldigt provocerande för många att inte familjen ser mer förkrossad ut än det som visats i tv och i tidningar. Familjen utmanar vår bild om hur man bör bete sig i en sådan situation. Är nämligen inne och läser chaten med reportern Magnus Wennerholm på tv4.se nu.
Personligen så hade man kanske förväntat sig fler tårar och smärta, men dom få minuter som man får följa familjen är kort. Ingen människa har rätt att tycka i detta fallet. Jag tror att Emma fortfarande är i någon typ av chock. Hon har nog brutit ihop många gånger. Tror ni inte det?
Ett så fruktansvärt öde! Kommer man någonsin över en sådan tragedi? Kommer hon att våga skaffa fler barn till världen?
Det var ett starkt och mycket gripande program. Jag grät mig igenom det.
Nästa vecka är det intervju med pappan till mördade Max och Saga.

Nu är det mys framför tv:n som gäller.

Är sjukskriven nu förresten. Ska ringa till en SAS-läkare imorgon som min manager  på jobb har rekommenderat. Jag har redan en tid hos min sjukgymnast på tisdag, men att träffa en riktig läkare är också bra att göra. Har insett att jag inte kan gå runt och ha ont i min höft längre. Det tär på mig...
Jag vill inte känna mig som en gammal tant när jag kliver upp ur sängen på morgnarna.

Natti Natti

I min lilla ensamma värld

Åh så ensam jag har känt mig idag i min lilla illamående värld. Saknar Peter. Jag brukar alltid passa upp honom när han är bakis(som tur är inte så ofta), men idag har jag ingen. Kom hem!!!
Jag har varit ensam hela dagen och inte orkat annars om sanningen ska fram...
Tycker lite synd om mig själv idag, snyft snyft


Nu mår jag äntligen lite bättre och jag fattar inte varför jag inte tog två alvedon tidigare idag. Det hjälpte direkt!

Nu har jag grillat korv och spräckt allihopa!
Ja ja, skit samma. Det är ju bara jag som ska äta dom och idag äter jag knappast med ögat!

Glöm inte dokumentären! Börjar om tio minuter!

Kramen

Jag vet vem bovarna är!!!

Usch! Längesedan jag var såhär bakfull! Inte alls kul! Det frambringar ju bara ångest. Särskilt om man som jag har minnesluckor! Kan inte fatta att jag har minnesluckor. Tyckte nämligen inte att jag drack så mycket. Det var väldigt stora vinglas, så ett fyllt glas var nog som två glas vin. Mitt i alltihopa bjöds det även på champagne, men jag vet vem som är boven. Eller rättare sagt bovarna! Kräftorna! Om jag hade vetat att det skulle bjudas på kräftor b.la så hade jag grundat med annat än sallad under dagen. Jag älskar kräftor så jag åt mest av det, men där fanns mycket annat gott också. God sallad, vitlöksbröd, mozzarella, oliver, ölkorvar mm. Det var Simon som hade fiskat dom själv i Småland och det var världens godaste kräftor. Då skojar jag inte!

Vilken flott lägenhet! Ett nybygge på Gabriel Jönssonsgatan i Rörsjöstaden. Sjätte våningen och en jäkla stor takterass! Vi blev imponerade!

Det var en trevlig tillställning. Träffade lite nytt folk och en del bekanta ansikten. Tyvärr lämnade vi festen redan vid midnatt eftersom Peter skulle flyga till New York idag, men vi hade jätteskoj!
Simon och Tea har flyttat ner från Stockholm och senast vi sågs var för två år sedan. Nu har dom gift sig och hunnit skaffa barn. En liten söt blivande ettåring som heter Arthur! Häftigt namn!

Idag har jag bara slappat. Klockan är bara tre och jag längtar efter kvällen så jag kan ligga raklång i soffan och titta på tv. Ett tips till alla er som känner för att göra likandant. Det går en dukumentär idag kl 19.20 på tv4 om Arbogamorden. En intervju med Emma Jangestig. Den måste åtminstone jag se!

Jo jag har legat lite i trädgården idag och solat, men när man känner sig såhär sliten är värmen bara jobbig!

Vill ni höra lite om min och Camillas biokväll i fredags?
Camilla hade bokat dom bästa platserna. Mitten allra längst bak. Det enda vi skulle göra nu var att hämta ut dom på Filmstaden. Nu visade det sig att hon hade råkat boka dom bästa platserna i fel stad. Stockholm! Vilken jävla osis! Camilla var för en gångs skull också barnledig! Filmen var helt fullbokad. Dom platser som fanns kvar till Sex and the City var utspridda singelstolar. Jättebesvikna gick vi med bestämda steg till Royal. Lika fullbokat där, men dom som jobbade tyckte så synd om oss och lovade att hålla ett extra öga på om det var någon som inte hämtade ut sina biljetter i tid. Hoppas hoppas tänkte vi och hade två timmar att fördriva innan vi skulle få veta om det blev bio eller inte. Vi gick till Mosaik på stortorget och drack varsitt glas vin och åt lite god tapasmat. Snackade lite skit och hade jättetrevligt.
När vi kom tillbaka till Royal så hade den ena killen lyckats hitta två stolar bredvid varandra på rad åtta! Jippi! Vi blev självklart jätteglada! Vi gick till godisbutiken bredvid och humöret var på topp. Med godispåsar i händerna stod vi och väntade på att dörrarna skulle öppnas. En minut i nio och fortfarande stod vi ute i entréhallen. Plötsligt så får killen i kassan syn på oss och ropar att vi står på fel biograf. Biljetterna är till Filmstaden! Shit! Klockan är mycket. Vi springer i våra klackar det fortaste vi kan till nästa biograf. Är ju rädda att dom inte ska släppa in oss men det gör dom. Inga problem, men Camilla hann inte köpa några popcorn. Det fanns det liksom inte tid till.
Filmen var JÄTTEBRA! Jag fick flera skrattanfall! Jag älskar Samantha och Charlotte!!!
Det visade sig dessutom att rad åtta var raden längst bak och vi fick nästan sitta i mitten;)
Vi fick som vi ville till slut, men vilken jävla karusell!!!

Som dom flesta vet är mina föräldrar skilda. Dom är fortfarande vänner och har inga problem med att umgås. Igår visade det sig att dom var ute och dansade på samma ställe. Swing in!
Det märkliga och det något komiska var att min mamma stod och pratade med en man som ville presentera henne för sin kompis. Han presenterade henne som en glad, frisk och snygg kvinna som är så trevlig. Kompisen nickade lite lurigt och sa lite småkäckt:
- Jo jag har ju varit gift med henne i 25 år!
Gissa om mannen blev lite snopen! Ha! Ha!


Jäktad inför inflyttningsfest

Hej!
Nu är jag klar inför kvällens inflyttningsfest.
Det ska bli trevligt och jag känner mig lite stressad men jag vill bara förklara att det har varit lite problem med datorn och att jag tappade lite lusten att skriva i och med detta.
Nu är allt bra igen och Charlotta är tillbaka med sina dagboksanteckningar. Min blogg har blivit lite av en offentlig dagbok. Jag ska fundera lite på hur jag ska skriva i framtiden. Det är kul att prova lite nya skrivstilar. Man ska bara hitta sin egen nisch...

Jag och Camilla var på bio igår och den var super duper bra. Bara att rekommendera och jag ska berätta mer om den knasiga kvällen imorgon. Vi hade inte riktigt turen med oss nämligen...

Nu måste jag fixa mitt hår, men besök min sida imorgon så ska jag berätta om festen och biokvällen som var igår.

Kram

Sex and the City

Godmorgon alla glada. Själv är jag inte lika glad. Har satans ont i min höft och försökte nu på morgonen få en akuttid på IMC. men det hade dom inte tyvärr. Jag får vänta till tisdag kl 10.00 istället. Drygt och jobbigt! i Över ett år har ja haft problem med min höft. I över ett år. Fattar ni?!

Jag får istället blicka framåt till ikväll när jag och Camilla ska titta på Sex and the City. Vi ska träffas redan vid 18-tiden och antingen fika eller ta en drink. Kl 20.00 måste vi senast hämta ut våra biljetter. Camilla är barnfri ikväll. Hennes man har semester och då ska man utnyttja dom;)

Denna dator är drabbad av virus. Trojanska hästar. Den ska snart kasseras eller så få vi uppdatera med nytt antivirus, men vi får väl se. I alla fall får vi åka till ett internetcafé när vi ska betala våra räkningar. Vågar inte använda denna dator då.

Vädret ser bra ut idag!
Undrar vad planerna blir...

Torsdag kväll

Vi hade visning på lägenheten idag. Gick väl ganska bra men mer än så säger jag inte. Det blir ju alltid så fel och jag tar inte ut något i förskott.
Jag har varit en sväng i Hofterup idag igen och överraskade min mamma efter en snabb vist hos Emma. Hemma hos mamma var mormor och Imre (mormors man sedan elva år tillbaka). Jag har inte träffat min mormor på evigheter så det var roligt. Hon är så söt. Snart 80 år och klädd i moderna gympaskor, välmanikyrerade naglar och fina kläder (enligt hennes egen smak då). När Peter kom dit lite senare bestämde vi oss för att hälsa på dom i Bara en dag. Mormor lovade att laga god ungersk mat. Mums vad jag längtar!

Igår var jag på invigningen av Skults nu hårsalong i Malmö, Storgatan, Gallerian. Tessan stod där och välkomnade oss i sin fina putmage. Åh vad det är vackert att vara gravid! Stannade bara en liten stund och åt lite mingelmat och tittade runt i den väldigt fina minimalistiska salongen.
Själv hade jag klippt mig några timmar innan på en drop in salong på Center Syd. Bara topparna som nästan blev en decimeter, men jag tyckte ändå inte att det syntes någonting. Blev lite besviken eftersom jag hade sagt till den manliga frisören att klippa mig så att jag märkte en förändring. INGENTING och 350 spänn rakt ner i sjön!

Idag har jag sprungit intervaller för första gången på ett helt år, men jag får väl äta upp det imorgon. Värken i höften börjar redan att kännas, men jag hade sånt spring i benen när jag satt i bilen från Hofterup till Malmö och ville bara ut och rastas;)

Nu är det Hells Kitchen på tv och vi har nyss njutit av Peters "Seafoodsallad".Jättegott!

Idag är det en uträttardag!

Att min mamma hade internet visste inte jag, med gud så långsamt det är. Jag tänkte nämligen boka biljetter till Sex and the City på fredag, men det har jag dock inte tålamod till här. Jag gör det direkt när jag kommer hem. Nä visst fan! Peter sa att vår dator hade drabbats av något virus och att det var förbjudet att surfa på nätet nu. Jättetrist! Jag hoppas att han löser det på någon vänster i alla fall. Jag måste t.e.x. föra över min lön idag. Den 27:e är ett magiskt datum och min danska swedbank har certifikat så jag kan  bara föra över den på den dator som jag har installerat certifikatet på. Jobbigt!!!!

Det var mysigt att vara i Hofterup och jag har sovit här i natt. Man behöver miljöombyte. Det är så trist att vi fortfarande inte har varit iväg på någon solsemester, men till vintern är det vår tur:)

Planerna idag är att tvätta bilen i Löddeköpinge. Jag har två poletter kvar sedan den tiden jag och Peter bodde hos min mamma i början på året. Efter det ska jag en runda till Svenska hem och se om dom har någon tv- bänk i dom måtten vi behöver. Varken IKEA eller ILVA hade det nämligen. Så jäkla trist! Sen blir det väl varvet på Center Syd. Ragga upp lite nya kläder till på lördag. Vet fortfarande inte vad jag ska ha på mig...

Vädret är lika grått som vanligt! Ja vad annars? Jag förväntade mig inte motsatsen heller faktiskt! En sak är säker. Jag är INTE redo att gå tillbaka till jobbet ännu. Inte alls! Jag spyr av bara tanken. Det är tur att jag har bra stopp denna månaden, men nä. Inte än!!!

Ha en bra dag i alla fall!

Konsten att natta små barn

Vad gör alla ikväll?
Själv sitter jag hemma hos Emma, men hon nattar lilla Nelly nu. Tredje gången gillt som det heter så får vi hoppas att det lyckas denna gång;)

Fick förresten en inbjudan av Kristoffer och Tessan idag. Dom ska ha invigning imorgon på Skults nya salong imorgon på storgatan, gallerian. Då bjuds det på lite champagne och mingelmat och så får vi se hur den ser ut. Jag får se vad jag gör. Vi fick ju inbjudan först idag, men det verkar ju trevligt:)

Nu är både Nelly och Emma tillbaka i soffan:)



Hofterup nästa

Miljöombyte nästa!
Nu drar jag till Hofterup och sover där till imorgon bitti!

Kaninerna förstörde hans dag!!!

Godmorgon

Det var inte Peters dag igår precis. Jovisst, han var ute på golfbanan och spelade 36 hål tillsammans med Tims pappa och några fler, men efter hälften av dagen råkade han trampa i ett kaninhål och stukade foten. Den var alldeles svullen när han kom hem och ovanpå allt så slog jag upp kylskåpsdörren på hans stortå. Aj så ont det gjorde. Den började blöda direkt och han skrek av smärta. Detta hände innan vi skulle äta tacos. Det blev inte den där mysiga middagen som jag hade hoppats på. Peter hade så ont och sjävklart var det samma fot som blev drabbad. Jag tycker den stackaren skadar sig hela tiden...

Idag kommer Jussi hit. Vi ska sätta foder och lås på toalettdörren. Han har lovat att komma hit så det hoppas jag på. Ni vet ju hur jag har det med hantverkare, men han är min släkting och han har redan hjälpt oss så mycket. Utan honom hade vi kanske inte bott här ännu.

Peter sa igår att vi skulle till IKEA så det hoppas jag blir av. Det är en del saker som vi behöver. B.la en tv- bänk i det lilla rummet och en möbel att ställa in steron i. Det hade varit perfekt om vi kunde fixa detta idag så kunde jag pilla med detta ikväll.

Apropå ikväll så skulle jag egentligen gå på bio med Camilla och se Sex and the City men vi har nog bestämt fredag istället. Jag hoppas att jag kan. Har sagt att jag vill ta en dag i taget och skulle det bli av att vi åker till Åhus så blir det ingen bio, men då kanske vi kan gå i nästa vecka. Miljöombyte är ju bara bra!!!

Köpte ett nytt klädesplagg igår. Detta var INTE på rea men jag har gått och tittat på det så länge så nu slog jag till. Jag har tagit det på öppet köp så jag ska prova med annat hemma och se om det är jag. Om alla andra kan ha det så kan väl jag också...

Det gamla tjejgänget skulle träffas i veckan. Katarina, Emma och Jenny. Vi har försökt få till en date länge,men nu beror det nog mest på Kattis. Vi får la se!!!

Ha en bra dag!

Me and Emil hos Malin i Höllviken

Så kommer dagens bilder! Lille Emil! Snart hoppas jag kunna få några bilder på Charle också. Gud vad trött jag är idag. Sov oroligt eftersom dom skulle komma från EON i morse och byta elavläsaren till en digital variant. Mycket snyggare och mer diskret än den andra. Jag var orolig att jag inte skulle höra gubben när han knackade på dörren. Han skulle komma mellan 7 och 12. Tur han kom tidigt så jag kunde njuta av resten av dagen.

Ja här är Emil och jag!












Emil i Höllviken

Jag är så glad att Malin kunde träffas idag när jag bara fick ett spontant infall att ringa och fråga om hon ville ha besök. Det är skönt att ha två bilar. Man är liksom inte lika låst när Peter är på sitt håll och tvärtom.
Det var så kul att träffa hennes två pojkar igen och jag hade kameran med mig, men nu när jag kom hem så har jag bara tagit bilder på lille Emil. Inga bilder alls på Charlie och Malin. Det får bli nästa gång;)
Malin bjöd på lunch - viktväktarlunch som smakade jättegott! Vi hade mycket att prata om men när man inte setts på ett långt tag så glömmer man bort vad man har berättat och inte har berättat. Jag hoppas i alla fall att vi kommer att ses mer i framtiden. Hon är en kär vän som betyder mycket för mig. Avståndet är faktiskt inte så långt. Limhamn - Höllviken tar bara 20 minuter med bil.

Nu ska jag gå och träna. Sen ikväll kommer jag att uppdatera er med lite bilder från träffen med Malin. Hennes yngsta son Emil är en exakt kopia av sin pappa Gustaf.

Jag har förresten fått bytt min charter på måndag till en Moskva istället. Checkar in senare och landar två timmar tidigare. Perfekt! Dock var det inte lätt! Allt ska gå via managern nu för tiden...

Powerwalk avklarad

Åh vad jag är sugen på fisksoppa nu efter en snabb powerwalk. Peter är i Baresbäck och spelar golf. Det är faktiskt bara andra gången på semestern så det är helt okej. Klart att det är okej. Det är hans stora intresse och han går verkligen in för det till 100% och vad jag har förstått så är han himla duktig. Jag försökte ta grönt kort för cirka ett år sedan, men så fick jag problem med höften och då orkade jag inte puta med höften i sidled mer;)...

Mmm fisksoppa. Det ska jag alldeles strax tilllaga och ikväll blir det grillad pepparbiff med bakad potatis. Jag var iväg tidigt imorse och handlade mat. Kunde inte sova för det satans höften. Jag var öm och det stramade längs hela benet.

Vet inte riktigt vad jag ska göra idag. Antingen bara ta det lugnt eller träffa någon kompis, men idag verkar alla upptagna! Kanske åker jag till något köpcentra idag igen eftersom vi ska bort på lördag och jag vill ha på mig något nytt då...
 

Hjälp! Någon har släppt ut sin orm!

Har tagit med mig min datorkudde in i sovrummet och öppnat dörren för att släppa in lite frisk luft innan sängdags. Mysigt att höra regnet smattra och själv sitta inomhus. Just nu känner jag mig som Carrie i Sex and the city. Hon ligger alltid i sin säng när hon skriver på sin sexspalt. Dock är jag inte lika glamorös när jag nu har på mig gamla joggingbyxor och en sliten t-shirt, men så jäkla bekvämt!

Någon av grannarna på gatan bakom oss har fest kan jag höra.

Ögonen börjar kännas lite grusiga nu så nu är det dags för sängen.

Skulle precis stänga dörren när jag tror att det är en golvlist som har lossnat och när jag ska undersöka fallet är det en daggmask som ringlar sig. Jag skriker till först. Var liksom inte beredd på det slajmiga krypet.
"Peter, det är en orm!"

Det vore kul att träffas någon dag

Det blev en trevlig kväll på restaurand Lemone. Snygg inredning som fan dessutom. Svart golv precis som vi;)
Peter åt oxfilé och jag åt en fantastisk god gnocchi med kött och champinjoner. Det var ett stort sällskap som satt där med hela tjocka släkten så det var lite stökigt till en början. Svårt att hitta den där stämningen, men när dom gick  blev det lugnt och skönt.
Plötsligt kom det fram ett par och hälsade på Peter. Det visade sig vara gamla vänner som kom från Kristianstad. Johanna och Jerker. Dom var jättetrevliga och til slut slog dom sig ner vid vårt bord och drack kaffe. Innan vi skildes åt så sa alla "ja det skulle vara kul att träffas någon gång...". Det är alltid man något man säger och man menar alltid det, men varför får man aldrig tummen ur röven och fixar till den där träffen? Jag sa till Peter att det var upp till honom och Jerker om vi skulle ses i framtiden, men att jag skulle tycka att det var jättekul. Dom var så söta och trevliga. Ja vi får väl se. Vi väntar ju fortfarande på vitvaror och möbler. Innan dess kan vi inte bjuda hem någon alls...

Enligt en super meterolog så ska det bli lika dåligt väder imorgon. Får fundera ut något riktigt roligt som jag ska hitta på då. Har ni något förslag?

Kram och godnatt


Gott Gotti Gott Gott

JIPPI!
Peter har bokat bord på en restaurang här på Limhamn som jag velat prova sedan ett år tillbaka. Den heter Limone och som ni kanske förstår är det itailiensk mat som vi ska äta där!
Gott Gotti Gott Gott!!!

En kudde för oss som har laptop

Uselt humör hela dagen så därför har jag inte skrivit. Normalt sett så älskar jag regn och rusk, men när vi båda två är hemma och bara har en tv och en dator och inte alla rum inredda så blir det svårt. Man blir rastlös. Jag blir rastlös. Inte Peter. Han har inget emot att titta på golf på ViaSat. Absolut inte, men det vill inte jag. Jag ville hitta på någonting, men lätt när vädret ser ur som det gör? Det slutade i alla fall med att jag tog en av bilarna (nu har vi två bilar i två veckor) och körde till Nova Lund och efter det körde jag till IKEA. Det enda jag kom hem med var typ en kudde med en plastskiva på som är till för oss som har laptops (nästan alla då). Med hjälp av denna blir det bekvämare att ha datorn i knät och du kan ta den med ut i det fria. I naturen. Jag använder den just nu i skrivande stund och jag kan rekommendera den. Annars brukar man bli så varn när man har den i knät.
Om ni är intresserade heter denna produkt BRÄDA och finns på avdelningen som heter Kontor.

Synd att vi inte åkte till Kristianstad idag. Hade varit så mysigt att strosa runt i Åhus, men vädret bestämde ödet idag...

Tänker på Sylvia och Mats som som ska på kräftskiva ikväll. Dom ska sitta ute i ett tält och det kommer nog att bli lite kallt och ruggigt, men självklart hoppas jag för deras skull att det är ett proffstält;)

Ja nu får vi se vad resten av kvällen har att bjuda på. Jag är sugen på att äta något gott. Antingen hemma eller på restaurang. Kan också tänka mig att se film. Antingen hemma eller på bio.

Vad gör ni ikväll?

ÅT HELVETE MED ER!!!

Ibland blir det inte som man vill och ja jag känner mig en aning deprimerad nu. Lite ledsen för att beskriva mitt egentliga tillstånd. Denna vecka såg jag fram emot mycket. Fram till igår var jag nöjd med semestern, men så kommer det en olämplig överraskning och en till och en till. Det värsta är att varken elektrikern eller kylskåpsnissen har kommit. Dom skulle ha varit här för längesedan, men nu är dom tysta som möss.Vad ska jag säga? Vid detta laget borde jag var härdad, men det gör fortfarande så JÄVLA ont! Förväntningar går i kras och man vågar hoppas och tro på allt mindre saker. Hur roligt är det?

Jag kanske är egoistisk, men jag orkar inte bry mig om andras problem. Jag orkar inte ha en massa måsten hängandes över mig. Dessa två veckor som ska föreställa min semester kommer jag att göra precis vad jag vill. Folk får tycka vad dom vill. Att jag är dålig på att höra av mig hit eller dit. Jag bryr mig faktiskt inte. Jag vill bara få ro i sinnet! Det är det viktigaste för mig och ja jag är arg. Både arg och besviken! Åt helvete med hantverkare!!!
Är det någon därute som har haft en bra erfarenhet av dessa nissar får ni gärna kommentera. Just nu drar jag alla över en och samma kant. För mig är det bara idioter!!!
Idioter som sårar och gör andra människor ledsna...

Jag kommer nog inte att sova något vidare i natt. Känner mig alldeles för uppjagad för det. Åh vad jobbigt det är
r så mycket ilska inom sig. Man vill skrika och gråta samtidigt!

AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

...och så däckade den lille plötsligt

En runda på festivalen idag och det blev en langos som smakade magiskt gott. Gräddfil, rödlök, svart rom och räkor. Jag kunde ju inte låta bli att äta langos detta året. Det är inte så lätt att få tag i annars, eller?
Min mormor gjorde alltid sådana när jag var yngre och det osade flottigt i hela lägenheten. Då minns jag att vi bara hade salt på dom, men även det var gott.
För er som inte visste så är jag faktiskt halvungersk. Langons hemland;)

Jag var där med Sylvia och Zack och hade hoppast på att Peter skulle komma senare, men han orkar ännu mindre med stöket än vad jag gör.


Det blev buss nummer 4 in till festivalen


Åh en så söt bil


Zack vill inte dricka ur sin nappflaska. Han vill göra som oss vuxna...


Titta vilken söt hund


Den ska jag klappa


... och såhär trött blir man av alla nya intryck

Sista chansen att få äta langos

Varit uppe tidigt eftersom Peter ville se pingisen som startade kl 8:30 och då passade jag på att gå och träna! Skönt att ha det avklarat. Jörgen Persson gick vidare till semifinal! Jippi!

Visningen igår var inte lyckad. Det var ingenting som var intressant för spekulanten! Skit i det då!!! Äntligen har vår mäklare kommit tillbaka från semstern. Dom som ersatte honom var inte alls bra!  Nu hoppas vi att han ger järnet!!!

Håller på att klä på mig nu. Ska ner till festivalen och äta en langos med allt smarrigt på. Konstigt väder. Shorts eller jeans?!

Vi pratar om att åka upp till Kristianstad i helgen och bryta trenden att bara vara hemma. Mysa lite i Åhus som är så vackert. I så fall blir det nog att vi åker redan imorgon bitti.
Vi får se!

Vi hörs väl lite senare!
Kram

31 och kanske snart flint;)

Vi har grillat hemma hos oss nu ikväll tillsammans med Jens. Fjärilskotletter som Peter hade torrkryddat och så en kall mango-chillisås med sallad och kornris. Mumsigt! Vi satt ute i trädgården med lite varmare kläder och det gick bra.
Nu har vi ätit varsin dammsugare och druckit kaffe/te.
Jag är sååååååå trött idag!

Innan idag köpte jag mig nya kabinskor. Kanske inte världens snyggaste, men världens billigaste tror jag minsann att det kan ha varit. Halva priset på reapriset blev 98:50 kronor.
Sen köpte jag ett par mörkblå bomullsbyxor. Lite jeansaktiga men färgade blå.
Shoppinggalen!

Jo håret som jag färgade blev bra tror jag. Kanske inte helt nöjd i hårbotten,  men det var trots allt första gången på väldigt länge. Betyget blev absolut godkänt. Det enda oroväckande var att jag tappade så mycket hår när jag skulle skölja ut färgen. Varför?
Jag tappar för övrigt väldigt mycket hår. På morgonen när jag vaknar är det fullt av mörka hårstrån i sängen.

Inte roligt!

Drömbok

Så nu sitter jag här med färg i mitt hår. Om detta blir bra så ska jag framöver bara besöka en frisör när jag behöver klippa mig. Så länge jag inte har slingor så fungerar ju det jättebra!

Vi har städat ut vardagsrummet på allt skit. Verktyg och skyddspapper som har legat där i väntan på att Jussi skulle komma tillbaka och hjälpa oss. Jussi är min släkting som har varit supersnäll och hjälpt oss att ro vårt bygge i hamn. Han arbetar som snickare på NCC, men även han blev trött på projektet. Han tog en time out och då känner jag att hans saker kan vänta på honom i förrådet istället.
Nu ser man verkligen hur stort rummet är. Härligt öppet!

Jo den där hantverkaren, elektrikern dök aldrig upp. Min intution stämde. Tro inte att han ringde och lämnade återbud heller. Nej för fan! Han sket i det! Jävla typ!

Igår fick jag en liten röd bok av Marie med blanka sidor i. Hon sa att det var en present till mig och Peter. Hon kallade det för en drömbok. I den ska man skriva upp sina drömmar. Alla typer av drömmar. Dom man kan uppnå och även dom som man inte tror att man kan uppnå. Sen prickar man av en efter en när man har upplevt dom.
Min första dröm var att få lägenheten såld inom en snart framtid. Vi har en bokad visning idag kl 13.30.
Håller tummarna.
Jag tyckte att det var en fin tanke av Marie...
Tack!!!

Han fick hacka sig igenom isen!

Nja, ingen vidare dag idag heller känns det som. Sent igår kväll fick vi åka till lägenheten för att frosta av frysen då den inte har varit ordentligt stängd vid något tillfälle. Allt vatten som bildats har sedan fryst till is. Roligt!!!
Sen visade det sig att även kylen har varit öppen. Det var jättemycket vatten i grönsakslådorna. Åh vad jag blev arg. Riktigt jävla arg!
Sen nu i morse har vi varit uppe tidigt för att fixa med det sista eftersom det ska vara visning kl 13.30. Vi har båda två sovit dåligt i natt och känner oss nog lite ur form.
Vi ska ha en elektriker hit nu om en halvtimme, men jag vet inte om jag vågar hoppas att han kommer. Det är ju det där med hantverkare. Jag litar inte på dom!

Idag var planerna att vi ska träffa Jens och hitta på något tillsammans med honom. Jens är Peters lillebror. Jag hoppas fortfarande att vi ska ses. Hade varit skönt att slippa tänka på lägenhetsskitet!!!

Kl 12.00 idag ska SAS hålla en tyst minut för alla dom som omkom i Spanair-olyckan igår. Det ska även jag göra!

Kram

Vips så var alla bilder borta!

Jag har lånat en bok om Photoshop Element 4.0. Jag tänkte att jag skulle öka mina kunskaper inom detta område och den verkar mycket intressant, MEN jag råkade radera alla mina bilder!!! ALLA MINA BILDER!!!

Tur att jag har en back up på dom allra flesta, men ändå!!!

Det är så jäkla typiskt mig!
Ivrig!
Vill prova allt på en gång!
Grrrrrrrrrrrrr!!!


Tankarna finns idag på JK5022 och alla som har omkommit i Madrid

Linateolyckan år 2001 den 8:e oktober är ett minne som man aldrig glömmer. Kollegor man pratar med kommer ihåg exakt vad dom gjorde när man fick beskedet om att en MD-87, flygnummer SK686 med 110 personer ombord hade kolliderat på rullbanan med en Cessna Citation(ett litet jetplan) med fyra människor ombord.
Jag grät oavbrutet.
Det var så hemskt, så fruktansvärt.
Denna dag var jag fri. Mina oroliga vänner och familjemedlemmar fick tack och lov tag i mig. Ingen visste. Det kunde ju lika gärna ha varit jag som satt i det olycksdrabbade flygplanet.
Kollegor började ringa och skicka sms. Alla ville undersöka vem av oss som satt i flygplanet. Ingen visste och SAS ville inte släppa Crewlist på besättningen som hade flugit SK686 förrän deras anhöriga var underrättade.
En svart dag och en svart tid som följde...

Nu när en ny hemsk olycka har inträffat i Madrid med Spanair väcks hemska minnen och tankar till liv. Jag känner så för alla anhöriga och Spanairs flygpersonal. Jag vet vad dom går igenom. Nu ska det undersökas och spekuleras. Det kommer att ta tid. Samtidigt ska det sörjas. Man ska få lov att gråta och undra.


Jag blev så låg när jag fick veta vad som hänt. Återigen sitter jag med fjärrkontrollen i min hand. Jag zappar från nyhetssändning till nyhetssändning.

På Spanairs hemsida står det såhär.



Spanair




Press release     


Regarding flight number JK5022

Spanair regrets to confirm that 164 passengers and 9 crew were on board its flight JK5022, which was involved in an accident in Madrid today.

The accident occurred at 14:45 local time during take off, aircraft type MD-82.

The names of the passengers and crew on board the aircraft will not be released until all next-of-kin has been notified, and a special help-line number has been established for relatives and friends seeking information about those who may have been on board. The number is +34 800 400 200.

A team of specially trained Spanair personnel is being assembled in Palma de Majorca, and will fly to Madrid later today to provide support and assistance at the scene.

Spanair is doing everything possible to help the Spanish authorities at this difficult time.

Spanair will provide further information as soon as it becomes available and will hold a press conference at Meliá Avenida de América hotel in Madrid at 18:00 local time.

Note to Editors: we ask journalists to contact the media information centre that has been specially established to provide you with updated information. The number is +34 91 625 87 03. Please do not call the passenger help line.

Under kvällen lär vi få veta mer och antalet döda kommer också bli mer exakt.

Jag beklagar sorgen...


Njutning är att göra det man vill när man vill

God morgon allihopa! Vilken härlig dag! Solen skiner inte, men regnet öser inte ner. Det är mysigt både hemma i huset och utomhus. Idag bär det av till festivalen med Marie och Noa. Äta något gott och gå lite i butiker. Är sugen på en stickad väst som jag har hittat på Lindex faktiskt. Ska prova den idag igen...

Igår när jag och Peter hade piggnat till. Alltså framåt kvällen tog vi en biltur ner mot Klagshamn. På vägen hittade vi två snygga brevlådor som vi skule kunna tänka oss. Nu håller vi på att googla fram oss till var man kan köpa dom. Tänk att man kan tycka en brevlåda är läcker! Ha! Ha!

Jag njuter fullt ut av mina lediga dagar. Vi njuter nog båda två. Det var längesedan som vi unnade oss sovmorgnar. Det är mysigt med gemensamma måltider. Skönt att slippa tänka på check in tider. Man gör vad man vill med den man vill. Det är nog första sommaren som inte jag har åkt bort till värmen, men det är också första sommaren som jag har mitt/vårt hus. Det blir väl annorlunda då kan jag tänka mig...

Ska försöka hinna med träning idag också...

So long!!!

Kräftfest i Löberöd

Vilken trevlig fest det var igår hemma hos Yvette och Henrik. Goda kräftor, många snapsar ch drinkar. Vi sov över och jag körde hem i morse. Vårt första mål blev varsin Mc Feast. Det talar väl ganska mycket för sig själv;)

Skönt att ha semester!
Nu degar vi framför tv:n och dricker mycket vatten!!!


Yvette

Henrik

Emma

Emma och Amanda

Amanda i prinsessklänning

Mumsigt!

Goda drinkar

Roligheter;)

Tror minsann att det ska föreställa dans!

Detta är bra för ryggont!


IKEA

Nu drar vi till IKEA! Fix Fix är kul kul. Jag blir på så gott humör när vi ska köpa saker till huset! Jippi!!!

Målat naglarna röda till kräftätandet ikväll.

Sylvia har varit här med Zack och plockat lite plommon.

Sugen på nya kläder

God morgon. Har inte sovit mycket i natt. Jag fann inte ro och återigen började jag tänka på saker som upprörde mig och då var det kört. Skit också!
Jag lade mig på soffan och fick sömn mellan tre och åtta i morse,men man känner det i ryggen nu.

Det vore kul med något nytt att ha på sig ikväll, men då måste jag hoppa på bussen och det är jag lite lat för tror jag. Peter måste nämligen ha bilen nu på dagen. Han har lite att fixa med, men däremot tror jag inte att stan är fullproppad med folk nu på dagen. Dom kommer nog inte in förrän eftermiddag/kväll.Då syftar jag på malmöfestivalen.

Kräftorna är tinade och jag ser fram emot en trevlig kväll med en massa sörplande och sugande;)

Prova att slå in din diskborste i presentpapper!

När jag var i Ålborg på stopp nu i veckan var jag ute i butikerna. Jag hittade dessa fina ljusstakar som fanns i alla möjliga färger. Jag blev förälskad och kunde inte motstå dom. Dom var nersatta i pris. Jag bestämde mig för denna färgkombination och är jättenöjd. Jag bad expediten att slå in det i ett lyxigt paket och det gjorde hon så gärna.

Efter en trevlig middag med dessert och allting som vi hade fått från vår granne så tog jag fram presenten. Den såg så lyxig ut och passade utmärkt att bli öppnad denna kväll. Jag sa att det var vår present tillsammans och det var det ju, men att göra på detta sätt blev lite roligare och dessutom väldigt mysigt. Det måste jag få lov att tipsa om. Alla vardagliga inköp (och då menar jag inte mat) förtjänar att bli inslagna i små presenter. Allt från underkläder till grillbestick. Allt som går att slå in!!! Du gör dig själv glad och även dom andra i familjen. Helt säkert!!!





Är dom inte fina i designen?

Kakexpressen på Frisksportaregatan


Detta är min söte granne Zack(snart ett år) som levererar mammas
hemgjorda äpplepaj med grädde på sin lilla gåvagn.


Han är bara så söt. Mamma får hålla i så att han inte skenar iväg i
farten.


Äpplepajen var jättegod. Peter och Charlotta tackar så mycket och är så
glada för sina grannar som levererar dessert på söndagar;)

Jag bor på Sreskspurtaragatan

Jag minns det så tydligt. Peter bokstaverade F-r-i-s-k-s-p-o-r-t-a-r-e-g.a.t.a.n.så tydligt  för den danska pensionsrådgivaren så att hennes brev skulle komma fram till rätt adress. Om och om igen  artikulerade han bokstäverna och jag satt bredvid och kunde knappt hålla mig för skratt.
Jag kan inte förstå hur brevet kom fram med den adress som hon hade skrivit på kuvertet.

SRESKSPURTARAGATAN

Ha! Ha! Ha!

Hon tyckte att det svenska språket var så svårt att förstå. Jo jag kan se det!!!


Stålmannens dotter

Så nu e jag hemma igen i mitt hus på Sibbarp! Tycker jag har fått mycket gjort idag. Promenaden som vi nyss gick var tuff. Samma gamla vanliga promenad som jag brukar gå, men i pappas tempo. Shit vad han går fort! Han brukar gå pildammsvarvet tre gånger på 1 timme och 15 minuter. Inte illa. Jag känner verkligen att det var bra motion. Både svettig och andfådd när jag kom tillbaka. Händerna är svullna av värme.

Snart ska vi grilla revben. Dom ska bli så där knaprigt goda. Mums fillibaba!

Marie ville ha med mig på festivalen idag/ikväll, men jag orkar inte. Som sagt är jag trött på folksamlingar. Vill bara koppla av, men absolut mitt i veckan för att få något gott att äta.

Vad Peter gör just nu?
Eh, han kollar SAS- golfen på tv. Som tur är så är den slut alldeles snart.

Kramen

En liten Morgan

Det blir en liten pojke. En liten Morgan. Jag tycker bättre och bättre om namnet Morgan! Jättegulligt!
Har hunnit med att besöka Marie och Kenneth också och leka lite med Noa som har lärt sig att rulla runt på golvet. Det är hennes sätt att ta sig fram på.
Sen har jag då varit hemma hos lillebror och Tessan och nu allra sist en snabbvisit hos pappa. Vi bestämde att vi skulle ut och gå istället, så han kommer alldeles strax hit här.
Kräftor har jag ochså köpt. Det blev kinesiska kräftor från ICA. Ja, jag hoppas dom smakar gott. Tror inte jag är så kräsen där faktiskt...

Tipsa mig om goda kräftor, snälla!

Imorgon ska vi på kräftskiva hos Yvette och Henrik i Löberöd och det ska bli supertrevligt! Jag vet bara inte vilka kräftor jag ska köpa. Jag älskar kräftor, men den senaste tiden har jag blivit så förvirrad av alla tester som gjorts i tidningar. Jag minns inte längre vilka som skulle smaka ljuvligt och ändå vara billiga. Jag har för mig att det var någon av ICAS kräftor, men vilka?!
Kanske är det någon där ute som har ätit kräftor i år och som kan rekommendera?
Snälla!!!

Ska alldeles strax hämta Peter från Svågertorp. Han har flugut från Washington i natt och lär vara trött. Jag tänkte sova några timmar till sen. Passa på när han ska sova och sedan njuta av eftermiddagen tillsammans. Det ser ju ut att bli mysväder. Det gillar jag. Det är vädret som styr om jag ska vara inne eller ute.

Nu får vi se om det blir något mer strandväder. Inte helt säkert nämligen.

Jag ska ringa till Tessan och Kristoffer sen och bestämma en date. Jag måste få reda på vad könet på deras bebis blir. Jag vill ju köpa bebiskläder i massor. Jag hoppas inte att dom kommer att hålla på hemligheten till dess att barnet dimper ut. Nej det skulle vara synd. Det skulle bli färre kläder också. Alltså från mig.

Återigen! Kräftorna?

Hjälp mig!

Ska det vara turkiska, kinesiska eller svenska kräftor i år?

Madonna fyller ju år idag...

Det blev inget ikväll. Jag kände inte för att göra något. Slut i kroppen. Skönt att bara vara hemma, men det var en otroligt skön dag på stranden i Falsterbo . Det trodde jag inte när jag vaknade, men himlen var ju blå. Varför inte satsa?
Vi satsade och det blev en heldag med bad och sol...

Läste Alexandras blogg tidigare idag. Hon ville ha tips på någon bra film idag, men ikväll är det massvis på tv tycker jag. En massa Madonna-filmer om man gillar det. Har precis tittat på "Susan var är du?" Har aldrig sett den tidigare,men den var väl okej. Jag tycker att Rosanna Arquette är så vacker och charmig.
Madonna gör sig nog bäst på scen om jag ska säga vad jag tycker, men det visas ju även konserter med henne denna afton! Grattis på 50-årsdagen förresten

Nu tittar jag på "Elisabethtown" med den underbart snygge skådespelaren Orlando Bloom. Han är ju bara så läcker! Vet fortfarande inte om filmen är bra, men det gör inget. Kan bara vila ögonen på honom. Ha! Ha!

Jag känner mig så slö. Som om något ska bryta ut i kroppen på mig. Sen är jag så dum att jag trots detta går och tränar efter stranden. Nu mår jag knappast bättre. Har ont i nacken och axlarna.
Usch vad jag klagar!!!

Imorgon bitti ska jag hämta Peter som landar från Washington och sen har vi båda semester!!!
JIPPI!!!

Skulle han våldta henne, sjuka människa?!

Totalvändning!
Nu drar jag till stranden i Falsterbo helt plötsligt!
Det är så livet ska vara! Spontant och levande!
Det är nog inte så många av dessa dagar kvar på sommaren nämligen...
Skulle det visa sig bli pannkaka av allt. Kyligt och blåsigt. Ja då är det bara att dra hem igen.

Föreställ dig att du går in på ditt hotellrum. Du är trött. Vill bara slappna av. Du klär av dig naken. Går in i badrummet, in i duschen. Du gör dig i ordning för natten. Lägger dig i sängen och zappar lite på fjärrkontrollen. Då får du plötsligt en känsla av att du inte är helt ensam i rummet. Obehaget söker dig och du börjar leta efter det som känns främmande och avvikande. Då upptäcker du två fötter i herrstorlek peka utanför gardinen. Tåspetsarna är det enda du ser på golvet. Kall av skräck och panikjagad vill du helst av allt bara skrika, men du är sansad. Du går ut från rummet och larmar security. När vakterna äntligen kommer och ni är tillbaka på rummet tillsammans sticker fortfarande tåspetsarna ut och när man drar gardinerna åt sidan så står han där. En helt vanlig man till utseendet, men inte lika normal i huvudet. Han följer  snält med vakterna och du undrar vad som nyss har hänt. Hade han tänkt stå bakom gardinen hela natten eller? Vad fick han ut av detta? Var han pervers eller vad var det annars som han var ute efter?

Denna historia är sann. Detta händer och har hänt, men inte mig. Inte ännu tack och lov...

Stranden nästa

Min kropp tar time out

Är det strandväder?
Vet inta vad jag är sugen på idag. Är fortfarande trött och om det hade regnat utanför så vet jag med all sannolikhet att jag hade softat på soffan. Tittat på tv och surfat på internet. Är sugen på att göra en äpplekaka i mikrovågsugnen. Vi har så många äpplen i trädgården som måste använas till något vettigt.
VAD?

Jag fick tre Chicago på mitt nästa schema och det är jag supernöjd med. Ska verkligen inte klaga, men jag känner inte en enda i besättningarna. Lite märkligt efter så många år, men det är väl många nya som vanligt.
Peter fick en New York, en Peking och en Seattle. Lite mer variation kanske, men skit samma!

Marie skrev sms till mig nu på morgonen om jag ville följa med henne till Mobilia. Först tittade jag ut och såg en klar blå himmel, men sen insåg jag att gräset var vått och att det nog inte var en beachdag fullt ut ännu eller? Jag följer med henne i alla fall. Hon är helt betagen av den svenska serien "Mia och Klara" och ska b.l.a köpa en dvd av dom idag. Jag har ingenting att göra. Peter kommer hem imorgon och en liten NOA-dos är alltid lika mysigt.

Jenny ville kanske träffas på ett glas vin ikväll. Igår lät det mysigt, men idag känner jag mig så trött som sagt. Precis som om kroppen har tagit time out eller något liknande. Jag ska ringa henne om en stund och se hur hennes planer ser ut.

Kramelikramen

Gött!

CHICAGO NÄSTA MÅNAD!!!



GÖTT!!!

Hon tar livet av mig!

Nu sitter jag här med ett glas rödtjut och lyssnar på underbara Duffy i bakgrunden.
Njuter...

Klockan 22.00 den femtonde varje månad släpps vårt schema för nästkommande månad. Det är som ett lotteri varje gång. Man är lika spänd och nyfiken på hur ens liv kommer att se ut framöver. Man har saker att planera in. Bjudningar att tacka ja eller nej till. Man är handikappad utan det. För "vanliga" människor är det lättare att ha ett "normalt" liv, men jag kan bara planera mitt eget månadsvis.

Den veliga spekulanten på lägenheten är i farten igen. Man brukar ju säga tredje gången gillt och det är det nu. Nu har vi börjat tröttna på henne rejält så nu blir det hårt mot hårt. Har hon kommit tillbaka för tredje gången så är det ju ett faktum att hon tycker om lägenheten, men så vet hon hur marknaden ser ut. Hon vet att det är köparens marknad och försöker köra med sina förhandlingstrick. Jag orkar snart inte med henne. Ena stunden tror man att det blir kontraktskrivning och i nästa stund blir man snopen av att hon bara hoppade av.
Vad vill du egentligen???

Sen har man dom spekulanter som slösar mäklarens tid genom att boka visning när dom redan från början vet att lägenheten är för liten för en familj på tre. Dom är bara nyfikna! Åhhhh dessa dryga människor!!!

Förvirring kan resultera i panik

Ja så är man självklart glad över att semestern är här. Sista turen hem från Rom idag var turbulent. Blev riktigt illamående och mitt tålamod var lika med noll. Det kändes som om vi skulle sitta i det där röret i evigheter. Jag tålde inte att passagerarna drog i mig. Snälla bort med tassarna!

Jag hade allt annat i tankarna när jag hämtade bilen i garaget och började min färd hemåt över öresundsbron. Jag lyssnade på P4 och sporten. Det nyaste från OS i Peking när jag plötsligt inser det hemska. Jag har lämnat kvar min övernattningsväska i Köpenhamn. Jag har glömt den! PANIK! Jag kan ju inte göra en u-sväng mitt på bron. Jag känner inte heller för att betala dubbla avgifter för mitt slarv. Jag blir så jäkla förbannad på mig själv och min förvirring. När jag kommer till betalstationen så pratar jag med en ung tjej som hjälper mig att i alla fall slippa avgiften tillbaka till Köpenhamn. Jag tackar henne för vänligheten och så öppnar hon dom magiska grindarna. Dom där grindarna som man önskar kunde vara öppna för allmänheten. När jag körde igenom dom så var jag i princip hemma. Jag bor så nära bron. Helt sjukt att man måste köra runt hela kittet för att komma till jobb. Nåja, nu fick jag gena och sen köra mot Köpenhamn igen.
Det var en dryg färd, men nu är jag äntligen hemma.

Semestern har börjat!
Det första jag ska göra nu är att duscha!

OS-ringar/vigselringar, Vinst eller førlust?

Allvar nu.
Kunde inte sova i natt. Vænde och vred på mig varje kvart. Var det inte kudden som kændes fel så var det något annat. Det var frustrerande och så børjar man tænka. Det går en enorm tankeverksamhet genom huvudet nær du inte kan sova. Åtminstone hann jag tænka på ett och annat som jag inte alls ville grubbla på just då. Klockan två i natt tænde jag lampan och gjorde lite pedikyr och åt lite bananchips. Allt før att distrahera tankarna. Ja vad tænkte jag på då? Mycket handlade om mina førældrars skilsmæssa och detta var ju før cirka sju år sedan, men troligtvis behøver man bearbeta den sorgen igen. Før visst ær det en sorg nær ens førældrar går skilda vægar. Ingenting blir lika lætt længre. Det ær mycket pussellæggning før att saker och ting ska gå ihop. Mina førældrar kan ju faktiskt umgås. Dom ær fortfarande vænner och vi ses hela familjen till fødelsedagar och andra høgtider, MEN det kænns ju inte længre som førut. Det ær en sorg!
I natt brottades jag med olika flashbacks! Kan man kalla det så? Minnen som man førtrængt som gør sig påminda i ett snabbt bildspel. Du ser pløtsligt saker från ett annat perspektiv. Du står utanfør kaoset och ser det hela som en åskådare. Ær ni med mig? Jag førstår om ni inte hænger med, men nu mår jag bra igen. Lite trøtt kanske. Steg ju upp kl 05:00...



Skilsmässa i Spanien
Skilsmæssa

Ja och nu sitter jag på basen i Køpenhamn. Har redan hunnit flyga tillbaka från Ålborg och nu væntar en tur till Rom fram och tillbaka. Sen har jag s-e-m-e-s-t-e-r! Bara så ni inte har glømt det;)

Det går bra før Sverige i OS! Håller tummarna nu før friidrottarna!

Vi hørs igen lite senare idag!
Kramen!

Langos næsta!

Så nu ær jag i danska Ålborg! Hærligt! Jag tænkte bege mig ut i den gulliga lilla staden och se vad butikerna har att erbjuda. Kanske fortfarande lite REA. Vem vet? I alla fall kul att se något annat æn Malmø. Vem orkar ta sig till Malmøfestivalen førresten? Inte jag i alla fall. Jo kanske någon dag mitt i veckan och njuta av lite langos eller ælghamburgare som var fjolårets favorit i repris.  Det ær bara så mycket folk øverallt. Man får inte luft och ska man titta på någon bra artist så får man stå så långt bak att man bara ser en liten prick på scenen. Lønt! Då kan man ju hellre ligga i sin soffa och njuta av musiken. Eh, børjar jag bli gammal? Det låter ju så!!! Næ men jag ÆLSKAR festivalen. Verkligen det bæsta som finns på sommaren. Det ær bara dærfør som jag har tagit semester. NOT!!!


Mums så gott det ær med langos

... "Vi vet kønet på bebisen nu!!!"

Jag sæger bara ALDRIG mer åka stadsbuss mitt på dagen med resvæskor iklædd uniform. ALDRIG! Før det førsta så kan inte mænniskor flytta på sig. Mitt i bussen samlas det en folkhop av svettiga och regnfuktiga resenærer som gør att andra nyduschade mænniskor som jag sjælv då inte kan komma fram. Så står man dær. Den ena barnvagnen efter den andra ska av och på. Jag står intrængd i ett litet hørn och håller på att kollapsa. Jag vill skrika HJÆLP! RÆDDA MIG!
Tro det eller ej, men jag klarar den långa resan från Sibbarp till Centralstationen oskadd. Jag gjorde detta før att Peter skulle slippa køra mig till Svågertorp idag. Han var næmligen hemma hos en kompis i Høllviken. Jag ær en jækla bra tjej! Inte sant?!

Så nu sitter jag hær på basen. En kaffe latte och jag kænner mig fit for flight!
Har sms-at med min lillebror Kristoffer om att vi måste træffas nu i næsta vecka. Då skriver den lilla fulingen tillbaka. "Ja vi træffas gærna. Vi vet kønet på bebisen nu, he he..." Kul ju! Jag vill ju veta vad det blir!!! Han ær expert på att hålla mig på stræckbænken. Jag skrev snælla, rara, søta, bæsta, berætta NU! Inte ett ord om detta! Jag lær få vænta till næsta vecka, men jag tror att det blir en liten tjej. Hoppas på en liten tjej, men det kvittar ju egentligen. Bara den lilla mår bra och ær frisk så blir faster Charlotta øverlycklig...
Namn som blivande mamma och pappa funderar på ær Stella och Morgan. Jag gillar båda!!!

Førresten, en annan glædjande nyhet. Jag har fått svar ifrån Ballingsløv. Det går att bestælla nya lådfronter!!! Jippi!!! Alltid skønt att veta. I och før sig så såg jag inte skadan alls idag, men man vet ju inte hur det blir framøver. Kvinnan som svarade på mitt mail glømde att næmna pris. Antar att det inte ær så billigt!!!

"Blogga gratis!" Något för dig kanske?

Godmorgon!
Jag vill först meddela att jag har vaknat på rätt sida idag. Igår var det ingen bra dag. Alla kan väl ha sådana dagar, men dom gör sig bäst om dom dyker upp så lite som möjligt.
Det är roligt att få kommentarer av folk som man inte trodde läste ens blogg. Det är synd att man inte kan kommentera direkt utan att behöva öppna upp sin egen mailbox. Eller så kan man det, men jag har inte lärt mig ännu;)
Jag undrar om jag inte ska hoppa på den där kursen som Medborgarskolan har. En bloggkurs i Malmö. Nio timmar/tre lektionstillfällen. Den kostar 695 kronor. Någon annan som är intresserad? Den heter "blogga gratis" och startdatum är 24:e november. En måndag och tre måndagar därefter.


Du kan gå in och läsa mer på http://www.medborgarskolan.se/


Imorgon när jag landar har jag semester! Jävla tjat om den där semestern tycker ni nog och ja. Det kan jag bara hålla med om, men alla våra resväskor ska ställas undan. Jag vill inte ens bli påmind om SAS. Jag vill bara njuta även om detta skulle betyda regn så gör det ingenting. Vi har så mycket som ska fixas här hemma ändå.


Idag ska jag till Ålborg. That´s it! Lyxigt! Jag ska lägga mig raklång på sängen och läsa dagens tidning. Zappa lite på tv:n och gå ut och beställa något att äta och sen är det väl dags för nattens sömn. Ska ju upp i ottan imorgon...
Ja och här i denna säng ska jag sova i natt. Borta bra, men hemma bäst...

Nu ska jag ut och testa plommonen i trädgården. Dom ser faktiskt mogna ut nu.Kan ju ta med mig några till besättningen. Kan nog uppskattas:)

Ha en skön dag och glöm inte paraplyet!


Är nog inte helt i form idag ändå...

Åh vad arg jag är. Riktigt irriterad på allt!
Nu upptäckte jag att kommoden i badrummet har blivit kantstött av någon anledning. Inte så kul på en matt svart möbel som i grund och botten är av trä. Det blir ju som en ljus fläck som blickarna riktas mot. Jag kokar. Har fyllt i det med en svart spritpenna så nu ser man inte det. Bara om man skulle syna möbeln, men ibland räcker det att man själv vet. Jag önskar att Peter hade upptäckt skadan och fyllt i med svart. På detta vis hade jag aldrig funderat på det. Grrrrrrrrrr...
Jag har i alla fall mailat till Ballingslöv och frågat om man någon gång i framtiden kan köpa lösa delar. I detta fall en ny låda. Det är inte prioritering ett. Absolut inte, men man vill ju undersöka möjligheterna ellerhur?

Peter har kommit hem från akuten. Han fick sitta i fyra timmar innan han fick träffa en ortopedläkare som sa att det inte var så illa. Skönt. Det minsta han ville var ju att bli opererad. Nu slipper han det,men han borde nog ta det lite lugnt så att axeln kan få tid att läka i lugn och ro.

Shit vad det åskar utanför! Blixtrar! Jag brukar tycka att det är ganska mycket mysfaktor över det, men just nu är Peter borta. Tycker inte om att han ska flänga runt med bilen när det öser ner.

Nej nu ska jag titta lite  på "Project Runway". !

Det blev aldrig att jag träffade Lollo idag. Hennes mormor hade fått åka in akut och jag vet inte vad det rör sig om. Inte kul att åka till Shanghai imorgon om det skulle visa sig vara något allvarligt...




English muffin med ost och marmelad

Just nu ligger jag i sängen med vår laptop och surfar på nätet. Märkligt väder. Nyss regnade det och nu skiner solen.
Vet ni vart jag har skjutsat Peter då? Till akuten. Hans axel hänger cirka 3-4 cm på vänster sida. Är det riktigt illa så blir det operation. Hur kul är det på en skala? Allra minst för honom själv naturligtvis. Vi får hålla tummarna att ingenting händer honom.
Jag är så trött idag. Kände nästan att jag var en trafikfara när jag satt i bilen.Skulle kunna somna när som helst. Antingen är det för att jag håller på att bli sjuk. Har nämligen lite ont i kroppen också, eller är det sviterna efter sömntabletten i natt. Jag sov nästan i elva timmar!

Vet ni vad som är gott? English muffins! Peter köpte hem det från Seattle och det är gott att äta på morgonen. Man rostar bara dom och sedan har man snör, ost och marmelad till. Nästan som hemlagade scones! Mums det är också gott. Till detta ska man njuta ev en kopp te. Det är nästan att man längtar efter hösten...
Mumsigt!!!

Med ost och marmelad



Te


Har dom letat i dina sopor också?

Idag är det onsdag och idag börjar Jenny att arbeta efter det långa sommarlovet som idrottlärare. Det är alltid jobbigt att gå tillbaka när man har haft långledigt, men man kommer snabbt in i det igen. Jag lovar.

Själv ska jag jobba imorgon. Easy Peasy. Jag ska bara ta mig till Ålborg och stanna och där över natten för att sedan flyga till Köpenhamn och Rom fram och tillbaka. Sen har jag SEMESTER!!! Som jag berättat tidigare så ska vi bara vara hemma och då är det lite trist att vädret ska vara såhär tråkigt:(.

Nu är klockan 11.24. Hittils har jag hunnit med frukost, dammsugning och tvätta av golven. Inte illa när jag steg upp för en timme sedan. Jag är en riktig sömntuta, men igår fuskade jag. Det blev en insomningstablett för att kompensera den förlorade sömnen natten tidigare.

Vi blev nöjda med fasaden. Det är fortfarande inte klart, men långväggen var den tuffaste tror jag. Nu funderar vi på att måla dörrar och fönsterkarmar svarta och behålla naturfärgen gran. Det är faktiskt ganska läckert! Vi ska ju byta ut plåten och den är också svart. Vad tror ni?

Har du hört talas om friganer? Det hade inte jag förrän idag när jag slängde en blick på Oprah Winfrey Show. Friganer är folk som tröttnat på samhällets konsumtionshysteri och frigjort sig själva från det.  Dom hittar därför möbler, kläder och mat där andra folk har slängt sitt. Nämligen i SOPORNA! Vidrigt!!! Främst i soptunnor och containrar utanför stora matmarknader, bagerier. Hade du kunnat göra detta? Jag mår illa bara av lukten som kommer när en sopbil svänger in i gatan...


Snart ska jag ut och motionera. Gå en promenad i raskt tempo och det blir INGEN pizza efteråt. Jag lovar. Sen ska jag eventuellt träffa Lollo en stund innan hon åker  tillbaka till Shanghai imorgon.

Jag känner mig lite slö i kroppen faktiskt. Bara jag inte blir sjuk...

 

Pojkarna jobbar, I Like




Bla bla bla bla

Morning!
Läget och sånt?
Nu ska jag och Peter till Barsebäck. Jag ska hälsa på Marianne och Peter ska spela lite golf. Vi sov väldigt länge idag. Peter har snarkat och jag höll på att krevera inombords. Till slut när jag insåg att eländet inte skulle sluta så tog jag mina två kuddar och lade mig i tv-rummet istället och där sov jag som en stock.

Jag satt uppe sent igår och överförde lite låtar till min ipod. Vi ska nämligen rensa datorn både på bilder och musik. Det tar så mycket plats. Peter har köpt ett USB- minne på 8GB. Inte ens där kunde alla mina bilder få plats. Otroligt!

...och idag kommer Micke och sätter upp panelen på huset. jippi!!! Ja inte allt, men delar och det är jag jättenöjd med. Hoppas hoppas inte att han får förhinder denna gång och dumma mig som redan nu har för höga förväntningar.
Vill ni förresten se vår lilla fjällstuga på Frisksportaregatan?


Såhär ser det ut och då har jag medvetet inte tagit bild på det som inte är klart, men vi har ännu inte bestämt oss för vilken färg det ska målas i. Våra ytterdörrar är vita. Något förslag?


Sylvia sa att jag skulle ha träningsvärk i magen idag efter djävulsövningarna som vi utövade idag. Sorry. Jag måste vara väldigt vältränad då. Jag känner nämligen ingenting! Ha! Ha! Fast i och för sig så brukar min träningsvärk först komma två dagar senare...

Ja nu börjar Peter bli klar med sina dagliga ritualer så då är det väl snart dags att bege sig till Barsebäck/Hofterup, men jag kommer att skriva lite senare igen. Jag har typ blivit beroende av denna bloggen!!!

Ha en bra dag i det grå vädret!!!

Res med lite pengar i fickan!



Jag läste i tidningen City idag om resor. Det är inte alltid som man tycker att man har råd att resa iväg,men nu presenterade dom en lågbudget till Italien. Vem älskar inte Italien? Jag har varit inne på internet innan jag tänkte informera er om resmålet och jag tycker att det ser härligt ut. Pescara som ligger på Italiens ostkust. Detta resmål är inte tänkbart om du förväntar dig en storstad. Enligt City så är Pescara bara en avslappnande ort och det är väl inte så bara för alla oss som upplever att stressen tar över ibland. Det är billigt billigt!. Älskar du skaldjur ska du passa på att njuta av det här till ett bra pris.
Gå in och läs mer på www.city.se om du vill inspireras och se bilder.

För mig själv hade det blivit en flygstol hos SAS, men Sterling hade också varit ett alternativ ner till Rom. sen hade det blivit tåg till Pescara som enligt City tar cirka fyra timmar. Hotell hade jag ordnat själv hemifrån. Det finns en bra sajt för det på www.seat24.se/hotel . Där letar datorn fram det billigaste hotellet åt dig.

Ja nu är jag sugen på att resa och jag har ända sedan Malin berättade att hon hade varit vid Gardasjön velat åka dit. Det ligger i Norditalien och ska vara jättevackert och jätteromantiskt. Dit vill jag resa, men det blir nog inte förrän till nästa år. Italien i alla former. Förra året var jag och Peter i Milano i September och hälsade på min lillebror och Tessan som vid denna tidpunkt bodde där. Fyra dagar som var  härligt mysiga. Det räcker med fyra dagar i en storstad, men åker man ut längs kusten är det ju härligt med minst en vecka i alla fall.

Nu kallar sängen!

Halva priset på reapriset

Det blev aldrig träning på IMC idag. Istället gick jag och grannen Sylvia en powerwalk på 70 minuter. Efter det så lade vi oss på en stor filt i hennes trädgård och gjorde magövningar. Plankan 2* 60 minuter och en övning som jag nu döper till "hockeyklubban". Jag hade gärna velat förklara hur den går till, men jag skulle förmodligen bara röra till det så jag hoppas att Sylvia får tid att kommentera övningen här på bloggen;)

Efter detta  bestämde vi oss för att göra Mobilia. Mest för att fördriva tiden och Peter satt ju ändå framför tv:n oc h tittade på golf pch var jetlagad. Jag kan tycka att Mobilia är ett bra köpcenter när man bara vill ströva omkring. Det är lätt att köra dit och det är gratis och lätt att parkera. Däremot kunde utbudet av butiker varit lite roligare. Sylvia fick shoppat lite kläder åt sig själv men mest till Zack. Jag köpte två par trosor i väldigt skrikiga färger, men dom var fina. Nu till sommaren kan man väl ha på sig vad som helst. Jag älskar när det halva priset på reapriset. ÄLSKAR!!!

Ikväll blev det färsk pasta med kycklingröra. Smakade jättegott!!!

Nu ska jag snart bränna ner soundtracket till "Mama Mia" och sen föra över det till min ipod så att jag kan bli lite inspirerad på gymet imorgon;) Jag fick en kommentar av Anette, min kära kollega om att jag hade skrivit plankan 2*60minuter. Wow! Lite väl häftigt! Menar självklart 2*60 sekunder och det är tillräckligt jobbigt!

Noa är en riktig docka!!!

         

Prinsessan Leth Pernum...


Charlotta EGO;)

Helena var förbi här för en stund sedan och jag berättade för henne om dom fantastiska dockorna. Hon visste direkt vad jag pratade om. Det var nämligen så att hon själv höll på att löpa amok på en kvinna som slängde hit och dit med sin lilla oskyldiga bebis. Kvinnan kunde tydligen läsa Helenas tankar när hon plötsligt vände sig om mot henne och utbrast "It´s just a doll!". Gissa om Helena häpnade av förvåning!!!

Nu är jag sen i mitt måste-schema! Jag sov alldeles för länge idag, men jag var trött Riktigt sliten. Jag ska hinna med lite saker innan Peter kommer hem från Seattle och han landar redan om en timme. Shit! Klockan tickar helt för fort ibland och här sitter jag och berättar om min dag i godan ro. Ha! Ha! En riktig egokick!!!
Jag ska hänga upp tvätten, dammsuga ett varv, äta lite försenad frukost. Egentligen borde jag även träna och jag ska träna idag, men jag får ta mig till gymet i eftermiddag istället. Har inget val nu när klockan redan är 12.20.

VI har beställt kyl och frys nu förresten så snart kan Malin få tillbaka sitt lilla kylskåp som vi har lånat under tiden. Hon är så händig och lägger in gurkor osv. Jag vill också bli så där huslig. Jag vill i alla fall lära mig att göra fläderblomssaft eftersom jag älskar det så mycket.  Sen har vi både äpplen och plommon i trädgården som jag skulle vilja använda till något gott. Alla tips är välkomna!

Nu måste jag uträtta mina måsten!

So long!!!


Natti Natti

Godafton alla! Idag har jag haft en riktig slappig dag. Jag har legat i soffan och tittat på tv och surfat på internet. Ätit lite gott mellan varven och ska snart knyta mig. Är trött efter min Washington. Nu hoppas jag att det dröjer en hel evighet innan jag kommer dit igen. Jag har arbetat lite med min bloggs utseende, men inte åstadkommit mycket mer än en klocka och ett datum. Jo det är väl alltid något, men jag skulle vilja ändra hela utseendet till en lite mer peronlig prägel. Det kommer. Nu i veckan har jag egentligen inte någonting speciellt inplanerat. Jag ska träffa Marianne och säga hejdå till Lollo innan hon beger sig tillbaka till Shanghai igen. På tisdag kommer förhoppningsvis Micke hit och hjälper till med fasaden, så det hoppas jag blir av. Man ska aldrig ha för stora förväntningar... Nu säger jag natti natti...

Dockan är en VERKLIG bebis!!!



När jag tittar närmare på den oerhört vackra lilla bebisen så ser jag faktiskt att det är en docka som letar efter sitt finger. Jag ber om att få hålla henne och det känns som att hålla i ett riktigt barn. Tyngden och känslan är densamma. Dom sitter i en grupp. Vi kan väl kalla dom för "mammorna" med sina små ögonstenar. Där finns allt från spädbarn upp till ettåringar. Allting är skapat så äkta. I minsta lilla detalj. T.o.m håret ser ut som det gör hos en bebis. Lite tunt och fettigt.



Barnen har namn och ålder. Dom är uppklädda i "riktiga" babykläder"och ligger/sitter i dom senaste barnvagnarna på marknaden, typ "Urban Jungle" eller "Bugaboo". Någon "mamma" har sin docka bärandes i en babysele på magen. Jag frågar om jag får lov att fotografera och ställer en del frågor. Jag blir både imponerad och lite äcklad på samma gång. Jag undrar om dockorna är en ersättning för att dessa kvinnor aldrig har kunnat få egna barn, men nej. Många har barn, men äldre. Dockorna väcker gamla minnen till liv. Man kan nämligen få en docka som är avbildad efter ett fotografi. Det däremot kan jag tycka är ett fint sätt att bevara en tid som annars försvinner alltför fort. Alla blir vi ju stora...

Samtidigt undrar jag fortfarande om dessa dockor också köps av kvinnor som inte kan få egna barn. Om fallet är så. Strosar dom då runt på stan med en barnvagn och spelar förälder? Är detta i så fall ett sunt beteende?

Jag diskuterade lite med min mamma och hennes första tanke var den psykologiska. Det finns tyvärr många föräldrar som inte tycker sig ha varit tillräckligt bra mammor åt sina barn. Dom går omkring med enorma samvetskval och besöker psykolg efter psykolog. För dessa kvinnor skulle en docka kanske vara i behandlinssyfte ett bra sätt att få tillbaka en förlorad tid. Nu kan dom vyssa och kela med sin docka och känna att dom visst är kapabla att ge kärlek, men fortfarande vet jag inte. Det verkar nämligen vara så sjukt...

Dockorna är dyra. Det är inte dockor som man ska låta sina egna barn leka med. Dom kostar cirka 12000 kronor.





Detta är också så typiskt USA. Man blir inte längre förvånad, men man undrar samtidigt vart vårt samhälle är på väg. Detta kommer säkert att bli lika vanligt i Sverige inom en snart framtid.
Dockorna är ljuvliga. Jättesöta. Jag är bara orolig för frågan om det är sunt?
Vad tycker du? Gå gärna in på www.rosiesbabypatch.com

Ær du medvetenom vilken ångest en man kan ha nær han ska besøka en offentlig toalett?

I metrotidningen idag bloggar en rolig journailst/førfattare om dom offentliga toaletterna. Jag skrattade som fan, men det ær ju också min typ av humor. Det ær inte sækert att just du gillar kiss och bajs-humorn, men ifall att du ær nyfiken så gå in och læs på www.metro.se och leta upp Olle Svalanders blogg.

Idag børjar OS som sagt. Jag læste någonstans att Sveriges olympiska kommité har satt upp åtta medaljer som mål. Inte illa kan jag tycka med alla dom skador som har varit. Tænker då fræmst på allt prat om Susanna Kallurs skada, men det ær klart. Vi har ju fler æn henne. Jag ska hålla tummarna før alla svenskar och brons ær också bra nog...
Tyværr har jag ingen flygning till Peking denna månad eller ska jag sæga tack och lov. Det hade nog blivit ett ganska kaotiskt stopp eller vad tror ni? Med alla dessa extra turister som ska følja OS...

Nu ska jag snart sætta mig till briefing och flyga till Washington.

Bye Bye!!!

Kinesisk afton och OS går ju knappast att jämföra med att vara i Washington DC för elfte gången denna sommar!



Ja så är det dags att bege sig till detta rummet igen. Gissa vart jag ska resa imorgon?
Rätt svar är Washington och till Mariott Hotel där detta rummet existerar. Detta är ett ganska typiskt amerikanskt rum med heltäckningsmatta, men jag sover bra. Det är det viktigaste!



Ja så nu kommer jag inte hem förrän på söndag morgon. Detta betyder att jag missar OS-invigningen vilket jag annars tycker är roligt att se!

Lollo ska ha en kinesisk afton imorgon dagen till ära. Då ska hon bjuda på kinesisk mat så klart som hon har blivit expert på efter alla dessa år boendes i Shanghai. Detta missar jag också...



Detta är ett verk som Lollo bjöd på en gång när jag besökte henne i Shanghai.
Fried rice (flaid lajs)

Sluta jaga mig för helvete!!!

Vad ska jag säga? Jag blir bara så satans irriterad. Jag ber dig vänligen att sluta skicka en massa länkar hit och dit om att vinna en massa saker. För det första så är jag medveten om att du tjänar pengar på att jag går in och klickar på dom och för det andra så vinner jag aldrig. Tur i kärlek och otur i spel. Detta gäller för mig.

Det är helt okej för mig att du vill tjäna pengar på din blogg. Det är jag själv intresserad av om jag ska vara ärlig, men jag skulle aldrig drömma om att jaga mina läsare. Det är ungefär att jämföras med telefonförsäljare. Dryga dryga dryga!
Så snälla du, kommentera inte mina inlägg genom att skicka fler länkar!!!

OKEJ?!!!

Tänk om elefanterna rymmer i natt

Det var lite märkligt när jag vaknade i morse. För några sekunder fick jag för mig att vårt hus låg ända nere vid bryggorna på Sibbarps badstrand. Grannarna var fortfarande Sylvia och Mats, men på andra sidan bodde också en annan kompis och hennes man. Malin och Gustaf Lindow. Helmärkligt! Det sjukaste var nog att Malin odlade majskolvar längs vattnet. Jag frågade Peter hur han tolkade drömmen. "Ja du är väl sugen på popcorn eller nåt´"... Ha! Ha!

Det var meningen att vi skulle sätta upp en spegel i badrummet idag, men som med allting annat så går det inte vår väg. Inte idag heller. Spegeln står fortarande lutandes mot väggen och jag noppar ögonbrynen i det lilla tv-rummet med hjälp av en fickspegel.

Det har varit varmt idag. Washingtonvärme. Med det menas värme som nästintill är outhärdlig. Jag gillar inte värmen lika mycket längre har jag upptäckt. Det ska helst fläkta litegrand för att jag ska vara nöjd, men dagarna på stranden älskar jag. Det var dock lite svårt att avgöra om det var strandväder  idag eller inte. Det kändes som att det skulle bli oväder med tanke på att det var så tryckande hett. Jag tränade på förmiddagen och sen tilllagade jag en god lunch åt oss innan Peter skulle flyga till Manchester. Läste aftonbladet och sen bestämde jag mig för att ta ett dopp åtminstone och cyklade ner till bryggorna och majskolvarna. Ha! Ha!
Det var svalkande att bada. Härligt skönt!

När jag sedan cyklade tillbaka såg jag både elefanter och kameler i det fria. Tänkte för mig själv att Sibbarp verkligen är exotiskt. (För er som inte vet så uppträder Cirkus Maximum här där jag bor och därför behövde djuren rastas kan jag tänka mig). Det var lite häftigt och ett tag funderade jag på att köpa biljetter till kvällens föreställning men jag ändrade mig igen.

Nu den sista timmen har jag roat mig själv genom att titta på web-tv. Sylvia hade tipsat mig om den svenska humorserien "Klara och Mia" som visades på Svt i höstas. Den var rolig och den kan jag verkligen rekommendera. Ni går bara in på http://svt.se
Sen har jag självklart tittat på dom avsnitt av Carolina Gynnings serie "I huvudet på Gynning" som jag visste att jag hade missat. Vill ni också titta kan ni gå in på www.kanal5.se och klicka fram program och sedan välja hennes.

Nu är jag lite uttråkad och funderar på om jag ska ringa någon, gå ner och handla något gott på macken, tjuvtitta på cirkus Maximim. Hrmm. Svårt val, men jag är sugen på lite snask så det blir macken.

Tjingeling!!!


 

Höjden av fräckhet

Skulle du med handen på hjärtat ha mage att gå in i någon annans trädgård (med trädgård menas även om man inte har staket) och titta närmare på huset. Ställa dig med mindre än en halv meter från köksfönstret och glo in för nyfikenhetens skull och tycka att det var fullt normalt? Jag undrar eftersom jag förvånas av människors fräckhet. Nu har jag och Peter snart bott i vårt hus i tre månader och vi är medvetna att allt vårt renoverande har lett till att vårt hus sticker ut. Det syns. Det syns delvis också p.g.a att det ser ut som ett bombnedslag på framsidan, MEN detta betyder inte att det är fritt fram för människor att kliva rakt in i skiten och nästan kupa sina händer på fönsterrutan för att stilla sin nyfikenhet. HUR TÄNKER NI? Det har hänt så många gånger nu att jag inte längre accepterar. Vi har inget visningshus! Vi bor här nu och det ber vi er vänligen att respektera!

Jag minns att det för cirka en månad sedan var öppen visning på ett annat likadant hus en gata ifrån oss. Jag och Peter stod i köket och sorterade papper när vi förvånade tittade ut och såg en massa människor stirra på vårt hus. Ingen av dom brydde sig om att det FAKTISKT bodde två personer i huset och att dom FAKTISKT var hemma. Denna gången bjöd vi in dom. Vi gav dom en visning i hur ett hus kan göras om. Vi har ju i princip bara behållt ytterväggarna. Alla blev imponerade och det var i och för sig roligt. Dom lämnade och jag och Peter fortsatte att sortera våra papper när vi än en gång upptäcker tre stycken människor stå utanför vårt hus och diskutera. Peter bjuder in dom och gör ytterligare en visning. Även dom blir imponerade. Dom går och jag och Peter fortsätter att sortera papper när vi upptäcker...

Så här höll det på i en och en halv timme och till sist tröttnade jag på Peters visningar. Vi fick ingenting gjort! Peter tröttnade också och det är väl inte märkligt att man till slut blir rasande på människors fräckhet!

VISA RESPEKT!

Någon bröt sig in i mitt hus i natt

Usch i natt hade jag en mardröm. Kunde inte riktigt slappna av efter den. Det är lite märkligt att när man sedan vaknar så minns man bara en liten procentdel. Man minns inte allt och därför kan jag inte riktigt återberätta, men det handlade om inbrott. Tror att jag har blivit påverkad av en av grannarna som lämnade dörren vidöppen när hon gick hemifrån. Som tur var hände ingenting, men det där är ju aldrig någon garanti. Tjuvar är läskiga!

Nu när jag vaknade fick jag äntligen tag på endokrinmottagningen. Jag har ringt som en dåre den sista veckan och blivit hänvisad till nästa telefontillfälle hela tiden p.g.a personalbrist. Jag har nämligen en sjukdom som så fint heter prolaktinom. Det är ett överskott av hormonet prolaktin som beror på en ofarlig tumör i hypofysen. Jag tar medicin för detta och en gång om året tar jag blodprov för att se hur prolaktinnivån ligger. Jag blev informerad om att det låg inom ramen för vad som anses vara normalt, men å andra sidan var det precis på gränsen. Jag har dock slarvat lite med medicinen och får skärpa mig. Jag hoppas däremot att min läkare snart har tid att se mig. Hon är kraftigt försenad. jag skulle ha blivit kallad redan vid årsskiftet.

Idag så ska Peter och Micke fortsätta att sätta upp lite panel på vårt hus. Äntligen. Det har gått några veckor sedan sist och det hade varit ganska roligt om det blev klart:)
Juust nu ser det ut som en österrikisk "hytte" med allt trä som inte är målat ännu, men det blir ändå lite häftigt och lite kontrast till dom andra husen. Ha!Ha!



Nu ska jag städa litegrand och sen väntar en lång promenad med Sylvia och Zack i mina nya gympisar. Det räcker att man köper något nytt så blir man supersporrad igen.




Fest hos Percy Nilegård och Marie


Kenneth Leth                                            Percy Nilegård

Vi var hemma hos Kenneth och Marie igår och åt sesammarinerad kyckling och grekisk sallad och bönsallad och det var så jäkla gott. Lilla Noa var trött och var inte vaken så länge, men prinsessan är lika söt som alltid. Vi spelade spel. Jag fick lära mig ett nytt kortspel som heter "Plump". Roligt, men tyvärr så vann Peter och jag kom sist:(
Det blev även trivial Pursuit, men det var inte lika kul. Det kan bli lite drygt om man redan från start är lite trött.
Kvällen var som alltid trevlig med ett fantastiskt värdpar...




Noa somnade i pappas famn

Tack för en trevlig kväll!!!


Hjulbenta kvinnor är inget fenomen

Idag fick jag äntligen tummen ur röven (ursäkta ordvalet) och besökte Multisportbase på Västra Stallmästaregatan 31. Min sjukgymnast på IMC hade skrivit en remiss för längesedan och det har varit dags många gånger. Så idag fick jag prova ut lite skor på löpbandet. Det var intressant. Mycket intressant. Det är lite främmande att springa när någon annan tittar på. Jag blev synad eller rättare sagt mina ben och fötter blev synade och filmade. Det är första gången jag ser mig själv springa och det såg hemskt ut. Tack och lov att det inte finns speglar ute i naturen. Sören som han hette noterade att jag hade nio graders pronasion. Okej tänkte jag. Vad betyder detta? Han förklarade att jag stampade ner innerfoten när jag sprang. I slowmotion på filmen såg det ut som om jag skulle vricka fötterna varenda gång jag stampade ner. Peter tyckte det var obehagligt så han tittade bort. Ha! Ha! Jo men det såg märkligt ut. För att förklara det på ett förenklat sätt så är jag hjulbent. JAG ÄR HJULBENT! Jag har nämligen slagit upp ordet pronasion på internet och där står det tydligt och klart att det betyder hjulbent. Dess motsats är subination och det betyder kobent. Det sista är nog värst eller?
Detta är inget ovanligt hos kvinnor. Snarare tvärtom. Det finns faktiskt dom som har mycket mer pronasion än mig. Så det så!!!

I alla fall så fick jag köpt mig ett par skor som passade mina fötter utmärkt med förstärkning på innerfoten.


Är mycket nöjd med mitt val av skor


Jag är stolt över att vara skåning. Är du?

Ingen skåning kan väl ha undgått PC Jersilds uttalanden i förra veckan som handlade om den skånska dialekten. Per Christian som han heter egentligen tycker att skånskan är svår att förstå. Om man nu nödvändigtvis ska ha nyhetsankare och andra programledare som pratar skånska borde man antingen dubba eller texta programmen. Detta gör mig så satans förbannad. Skånskan är charmig! 
Skånskan är söt!
Jag är stolt över att vara skåning!

Vi kanske inte vill att PC Jersild ska förstå oss eller?

Här kommer några exempel på svår skånska som t.o.m jag kan ha svårighet att förstå, men det är väl bara charmigt;)


Abekatt  =  härmapa,   ( ja dei ei ein rikti abekatt )

Asa        =  släpa, dra  ( kom ente asandes med sånt skid )

Drul       =  lymmel        (
nu får du bära säl din lade drul )

Fjåne     = idiot             

Kamma dej = skärp dig  ( a´du gå och kamma daj )

Långflabbad = snopen

Trynemjöl = snus  ( han hade flabben fyll å trynemjöl )

Ålehoe = idiot  ( du ei ett riktet ålehoe du )

Många gamla skånska ord skrivs och uttalas likadant som många danska ord



Nu slår PC Jersild tillbaka på all kritik som han har fått. Han påstår att det inte var meningen att angripa dom som pratar skånska. När han blev intervjuad av tidningen City så ställdes frågorna på en av många varianter av skånskan - arbetarlundensiska med inslag av akademikerlundensiska och med en aning småländska i eftersmaken som Lena Philipson skriver.
Herregud! Vad var då meningen?Jag tror att många skåningar kände sig utpekade och sårade av hans krönika, men skit samma! Jag är född skåning! Jag ska dö skåning! Jag är tajtare med Danmark än med det övriga landet. Vi ligger närmare kontinenten än vår egen huvudstad Stockholm. 

Heja Skåne!
 


På hemmaplan igen

Så är man hemkommen från sitt andra boende då som har råkat bli Washington denna sommar. Är faktiskt inte lika trött som jag brukar vara, men jag tog det bara lugnt rakt igenom. Gick en promened inne på Zoo som ligger tätt inpå vårt hotell och sen blev det i vanlig ordning en burrito fajita, på the Mexiacan Grill som jag tog med mig upp på rummet.

Har börjat tröttna på maten ombord också. Här nedan delar jag en crewmat tillsammans med Anette då jag inte vill äta samma gamla vanliga danska smörrebröd som vi har på andra serveringen i vår businessklass.


Man delar alltid lika hos oss på SAS ;)

Det var en bra besättning och vet ni vad? Jag ska dit igen på fredag. Jippiiiiii!!!


Jag, Michael och Anette som också ska tillbaka igen på fredag

I


Gløm sommarstugan! Det ær friggebodar som gæller!!!

Satt och åt frukost nu på basen i Køpenhamn och fick syn på en artikel i Dagens Nyheter. Det var en man som heter Tomas Tjajkovski som berættade om sitt enastående projekt. Han sålde arkitektritade friggebodar och dom var då inte større æn 15 kvm. I reportaget fanns dær bilder på tre stycken olika typer av friggebodar och dom var såååååå fina. Moderna, lite minimalistiska och i så fin miljø. I skogen. På stranden etc. Ja så då tænkte jag informera er om detta. I framtiden kanske man sjælv ska investera i något sådant. Det ær ju jættebra før alla er som bor i stan.

Gå in på www.sommarnojen.se och gør det nu!!!

Känner mig som en skröplig äldre tant idag

Nu har jag haft en liten bit av ett popcorn sittande någonstans i min strupe i tre dagar. Jag får inte upp det. Jag harklar, jag hostar, jag dricker. Ingenting hjälper!!! Det känns en aning läskigt nu. Vaknade i natt av en smärre hostattack p.g.a detta! Jag hoppas det försvinner av sig självt!!!

Idag har jag extremt ont i min höft. Kände när vi satt på bion igår att det värkte och det blev inte bättre när jag kom hem. Nu har jag haft problem med höften i mer än ett år! Först blev jag behandlad för slemsäcksinflammation vilket det inte var. Sen kom jag på ultraljud och då upptäcktes en inflammation i två sener som sitter runt höftbenet/knycken och blev behandlad för det. Kortison! Många omgångar och inget resultat! Då sa min sjukgymnast att vi skulle lägga upp ett träningsprogram för att stärka musklerna runtomkring eftersom dom hade blivit en aning försvagade. Detta har jag nu provat i två månader och jag har ont igen. Det känns likadant som dag ett! Frustrerad och hopplös! Är det någon som har ett förslag till vad jag ska prova härnäst?


Med andra ord är det ingen bra dag att jobba! Återigen. Längtar efter semestern!

Idag är det mulet och regnigt! Tur man reser bort till värmen idag så man kan få lite sol och bad i poolen;)

Ha en skön helg!


Bio och Mama Mia

Mama Mia var JÄTTEBRA! Alltså den stämning som skapas när man hör alla dessa gamla oförglömliga låtar är enorm. Meryl Streep var stjärnan, men hennes två väninnor var rejält roliga dom också. Sången, handlingen och dansen. Allt var bara perfekt. Sylvia viskade i mitt öra att det var en må bra film och jag nickade. Sekunden senare satt vi med tårar i ögonen när Meryl Streep sjöng. Alldeles rörda. Det enda negativa var den dåliga översättningen. Den hade man kunnat vara utan.

Vi såg den redan kl 18.20 eftersom jag ska jobba imorgon, men det var en bra tid. Nu ikväll har jag hunnit ringa några samtal. Pratat med Marie. Vi är ditbjudna på grillning på måndag kväll.
Pratade med pappa. Uppdaterade veckan.
Pratade med Tezzan. Kristoffers tjej. Min lillebror om inte detta har sagts tidigare. Dom väntar ju barn och ska ha den trettonde januari. Måste träffa dom snart och se hur magen växer. Dom hade köpt en vagn i början av veckan. En urban jungle och tänk att det vet jag precis vad det är. Alla mina SAS-kollegor har sådana till sina barn. Dom är jättefina.
Dom har köpt en mönstad och jag vet inte riktigt hur den ser ut. Enligt tezzan är den lite lik Lois Vuitton i mönstret.
Så här ser originalet ut.



Ja detta är då sittdelen, men självklart finns det en liggdel också ;)

Jag längtar efter semestern. Även om vi inte ska göra någonting speciellt så behöver jag komma bort från flyget och stökiga passagere. Imorgon ska jag flyga till Washington igen. Vill inte. Orkar inte.
Jag njuter så av att vara hemma för tillfället.



Nej lite semester är välkommet!

Nu ska jag titta lite på tv och softa...

Välkommen hem fröken Ljungberg

Godmorgon! Kul att det fina vädret håller i sig ellerhur? Det enda negativa är att alla ärenden och uppgifter bara skjuts upp, men så får det vara ett tag till.
Nu väntar en kraftpromenad över ängarna och sen får jag se vad resten av dagen har att erbjuda.

Välkommen hem Jenny! Hoppas du haft en underbar semester i Thailand! Jag har saknat dig.
Hör av dig!

Bio ikväll! Jippi!

RSS 2.0