Mitt dåliga humör måste vända innan aftonen kommer

Vill önska er alla ett gott nytt år och ett gott avslut på år 2008.
Jag har dessvärre vaknat på fel sida idag. Kinkig och trött. Gnällig och störig. Jag försöker verkligen att hålla band på mig själv och nu framåt tolv mår jag väl lite bättre, men dålig sömn i natt orsakar ju min trötthet. Så enerverande!!!

Nu har jag i alla fall städat och dukat och snart ska vi iväg och handla maten. Verkligen i sista minuten, men vi har inte hunnit innan. Jag tror minsann att jag ska köpa en massa redbull också för att hålla mig vaken.

Jag var uppe tidigt och städade undan framsidan, men soptippen var så klart stängd idag så det ser fortfarande ut som innan. Kanske något mer organiserat.

Jag hoppas på en trevlig afton. Nyårslöften? Ja ett har jag och det håller jag för mig själv. Ni då?

Jag har ingenting att ha på mig ikväll som är så där nyårsblåsigt, men det var ju inte meningen att jag skulle kunna fira fullt ut och då struntade jag i att anstränga mig. Vad ska ni ha på er?

Tankar kring en hälsning

Gott nytt år!!!
En hälsning som jag inte fått svar på ännu.
Jag undrar fortfarande...

Är du sur?

Lång dag i väntan på ett nytt år

Nu sitter jag här med mitt rödvinsglas i handen. Totalt slut känner jag mig. Vilken dag!!!

Vi var hos mamma igår och hon hade ansträngt sig med mycket god mat. Mycket grädde gör att man blir proppmätt och nannig. Till efterrätt gjorde hon friterad camembert. Det är en av mina favoriter. Det luktar så gott dessutom. Huvudrätten var någon lax i en vild kantarellfond med grädde som sagt. Det var också jättegott!
Pappa fick för sig att bli lite sentimental. Han plockade fram den antika diabilder- apparaten och visade upp bilder sedan 1977. Det var riktigt skojigt! Roligast tyckte jag själv var att titta på mamma och pappa och modet som var inne då. Vilken skön stil! Herregud! 

Idag ställde vi klockan på nio. Plåtnissen började jobba återigen på fasaden och jag tror faktiskt att framsidan blev klar idag. Jag följde med Peter till Barsebäck. Han skulle träna golf i två timmar och då passade jag på att gå på mellandagsrean på Center Syd i Löddeköpinge. Nja, det blev inte så mycket shoppat. En lila polotröja, fem par strumpor och en svart kofta. Jag blir inte så lockad när allting ligger huller om buller i butikerna. Tappar snarare lusten och vill försvinna därifrån så fort som möjligt istället.

Vi lunchade på Peggys. Det blev två stycken pytt i pannor med rödbetor.

Sedan var det fullt ös. Elgiganten, Miomöbler, Mediamarkt, Krauta, Siba och avslutningsvis ILVA där vi hämtade hem vår stereomöbel.
När vi kom hem så blev det inte lugnare. Vi hade en massa skit i vardagsrummet som skulle upp på vinden. Äntligen säger jag. Äntligen kom det upp dit, men Peter var tvungen att organisera där uppe först och det var ju inte varmt. Han grymtade mellan varven och jag kunde inte heller hjälpa till så mycket. Jag var nära till tårarna när det gjorde ont i höften. Jag är så förbannat rädd att smärtan ska komma tillbaka igen. Det går mig nästan på huvudet. Fem backar LP-skivor skulle upp för den där stegen och en tung flyttkartong. Tur att det är över nu.

Nyckelskåpet har kommit på plats, men inte skåpet i tvättstugan och inte heller den där möbeln till stereon är monterad. Vi väntar in rätt humör, men det kommer. Frågan är bara när...

Nu kopplar vi av. Jag med rödvin och Peter med ett glas whisky.

Jo förresten. Dom ringde från disponeringen på SAS idag och meddelade vänligen att jag hade blivit fri till nyårsdagen.
JIPPIIIIIIIII!!!!

Ingen hit

När Peter kom hem igår så påstod han att vi inte kunde ha trädgårsmöblerna uppe. Det såg pinsamt ut. Inte ens fram till nyårsafton kunde han stå ut, men på självaste julafton när vi ska ha hit gäster är det okej. Jag håller med honom. Det såg ut som om vi hade uterummet i vardagsrummet, men på något vis så var det ändå mysigt. Det var trevligt att sitta i den änden av rummet, men nu har vi lagt stolarna ned och låtit bordet stå kvar...

Gud vilken träningsvärk jag har idag. I hela kroppen. Det tog på kroppen igår att rengöra dom där möblerna. Jag är lite rädd att det var för hård träning för mina höfter. Hade nämligen lite ont i natt och var uppe och tog lite smärtstillande och nu känns det bättre igen. Jag vill så gärna bli helt frisk i mina ben...

Nu ska jag snart köra hem till Marie och gosa med lilla Noa under tiden Peter tränar med vår granne Mats. Sedan ska vi ju hem till mamma kl 17 och äta lite god mat.

Kram

Mysklädd för kvällen

Nu har jag precis korkat upp en flaska rödvin och väntar på att Peter ska komma hem från sin låååånga arbetsdag.
Har tagit på mig min nya pyjamas som jag fick av min kära mamma i julklapp. Jag har varit mer eller mindre mysklädd hela dagen idag. 

Imorgon ska vi hem till mamma och äta middag. Egentligen skulle alla syskon dit med sina respektive och även pappa, men Kristoffer och Tessan hoppar. Lille Morgan har inte gått upp något i vikt och dom vill självklart fokusera på det som nu har blivit det viktigaste i deras liv. Vi får ju träffa honom på nyårsafton och det ser jag fram emot.

Gud vad jag har blivit myggstucken i Bangkok. Riktigt stora bölder på benen som jag tyvärr har kliat sönder. Jag smetade på lite kortisonsalva igår, men det hjälpte ju ingenting tyvärr.

Ja annars har jag väl inget mer att skriva om för stunden. Jag är hungrig och måste se vad jag ska stoppa i mig.

Kram

Lite ändring

Jo jag menade Bangkok över nyår. Dumma jag!!!

Har fixat med utemöblerna hela dagen och somnade nyss i soffan. Helt slut!!! Det ser väl okej ut att ha utemöbler inomhus, men jag längtar efter ett riktigt matsalsbord.



Fixefix

Skönt att sova länge idag.
Nu ska jag ringa till ILVA och beställa en möbel som vi sprang på igår. En möbel där vår stereo ska stå i.

Sedan ska jag ringa lite samtal...

Njuta lite av det fina vintervädret.

Ta in trädgårdsmöblerna för att göra dom rena till nyårsfirandet. Fan att jag ska jobba dagen därpå! Har inte jag redan fått min nit angående jobb när jag stack till Bangkok över nyår. Okej, vi hade ju jättetrevligt men ÄNDÅ!!!

Tillbaka från julfirandet i Bangkok

Så nu är vi tillbaka i kylan igen, men vi har haft det underbart skönt i Bangkok. Peter hade turen med sig och fick sitta i business både till och från Thailand. Vi har unnat oss massage. Fem omgångar var på två dagar, men vi hade längtat och det är så jädrans skönt. Sedan var vi ihop med resten av besättningen på juldagen och åt tillsammans på cabbages and condoms. En restaurang med god thailändsk mat och lite annorlunda stil. Dom har pyntat allting med kondomer. Jultomten i sig var gjord av kondomer i olika färger. 

2448413-Cabbages-and-Condoms-0.jpg

 

Det blev en del öl och lite utgång i natten och vi hade jätteroligt!

 

Solen ville dessvärre inte visa sig, men det var väldigt behaglig värme. Vi är väldigt nöjda med stoppet och vi hade en härlig och annorlunda jul tillsammans.

 

På självaste julafton firade jag med familjen en stund innan det begav sig, men dagen innan hade jag injicerats med kortison i båda höfterna. Jag hade fått en ny inflammation i vänster höft som gick från höftbenet ända ner till knät. Ungefär som ett revär på en uniformsbyxa. Jag tror jag fick fem eller sex stick och det gjorde satans ont. Sedan fick jag en spruta i höger sida också i en inflammerad slemsäck. Detta gjorde att jag sov väldigt illa på natten och jag hade ont hela julafton och även när jag jobbade, men nu äntligen mår jag bättre...

 

 

Idag har jag träffat Morgan! Åh så söt han är! En liten fågelunge. Han är så liten! Han föddes med en längd på 47 centimeter och så vägde han ju bara drygt 2700 gram, men han var så fin. Helt perfekt och alldeles underbar. Han hade så mycket hår dessutom och jag är helt förälskad i honom!!!

 

Planerna inför nyår är också ändrade. Vi kommer att vara hemma hos oss. Vi får använda oss av det vi har och därför blir det lite utemöbler som får ställas in i vardagsrummet. Jag tycker att det ska bli mysigt och annorlunda. För en gångs skull ska vi vara hemma hos oss. Detta lite för att underlätta för dom nyblivna föräldrarna. Då slipper dom att ställa upp med sitt hem i allt det nya som är just nu.

 

Nu ska jag snart knyta mig. Känner mig en aning trött och Peter sover redan. Han ska jobba imorgon!!! Tidigt!!!

 

 

 


Välkommen Morgan

Hela dagen har gått åt till att vänta och vänta . Med spänning. Med tårar i ögonen fick jag alldeles nyss ett sms från min älskade lillebror. Morgan föddes i ett magiskt ögonblick prick kl 22.00 efter en mycket lång dag. Han vägde 2715 gram och han ska visst ha mycket hår på huvudet. Ni fattar inte hur mycket jag längtar att få se det lilla underverket. En liten kille i familjen. Det ska bli såååååååååååå mysigt!!!

Julafton hade kunnat bli hans födelsedag, men nu får han tack och lov sin egen lilla dag. Det vill man ju helst ha ellerhur?

Apropå julafton så blir det inte som andra julaftnar imorgon. Vi fick styra ihop någonting helt annorlunda och det blir i Malmö. Skönt. 

Vi hörs imorgon.

Kram faster

Morgan vill ut NU!!!

Det kan faktiskt bli så att jag blir faster i dag. Min bror och hans tjej har åkt in eftersom hon har haft värkar i natt. Stackars lille Morgan som ska födas här till julen. Du har bråttom att hinna uppleva din första julafton. Du är ju nästan tre veckor för tidig, men din mammas mage har varit enorm. Ja nu får vi se hur planerna blir imorgon. Vi skulle ju fira julafton hos dom imorgon och har delat ut alla uppgifter till alla osv.

Nej, nu tar jag en time out...

Mat på fiskrökeriet

Tjenare!
Idag har plåtnissen varit här och fixat på vår framsida! Vi valde svart plåt eftersom det är meninngen att vi ska måla våra fönster i svart vid ett annat tillfälle.
Tänk att man kan bli så glad över en svart stupränna!!! Ha!Ha!

Vi har nyss kommit hem från träningen och är vrålhungriga! Det bär snart av till Limhamns fiskrökeri! Det ska bli så smarrigt gott! Sedan ska vi vidare till Media Markt och titta på vitvaror.

Helle, min purser på julafton ringde mig tidigare idag och meddelade att hon hade blivit sjuk. Trist eftersom hon känner både mig och Peter och det hade varit så bekvämt nu när vi skulle till Bangkok, men hon skulle vidarebeforda alla detaljer till nästa purser som i så fall får den på sin standby. Jag håller tummarna på att hon blir frisk! Det hade varit det bästa!!!

Tjingtjong

Tyska minnen i musik

För er som inte vet så har jag bott cirka två år i S:t Moritz. Det var ett vinterparadis och en dag var det open air on ice som det hette och jag gick dit med mina barn. Mina tre au pair barn varav den äldsta flickan Nina hade den tyska gruppen Tic Tac Toe som idoler. Dom spelade där på isen och det var fett ös. Jag kunde inte låta bli att tycke om dom. Tror självklart också att det var stämningen som gjorde sitt, men jag har deras två skivor på vinden och en av låtarna kan jag helt utantill. Den kommer här nedanför och heter Verpiss dich!!! Har ni inte hört den så är det ju inte så konstigt!!!

Verpiss dich med Tic Tac Toe

 

Dansk musik


Dansk musik är bra. Denna spelas titt och tätt på radion.
Lizzie



Sedan har vi Sys Bjerre med sin hit Kegle

Prinsen på bönan är inte samma sak som prinsessan på ärten

Sovmorgon idag!
Vi somnade i soffan igår framför "svensson svensson" på tv. Maten blev väldigt god, men stackars dom som träffar oss idag. Oxfilen var späckad med vitlök och likaså potatisgratängen, men smaskigt var det.

Jo julbordet hemma hos Marie var lyckat. Det var lite blandat med folk. Danskar och svenskar. Kanske inte världens lättaste ekvation när man tar fram spelen. I alla fall inte gissningsspel. Hur ska en dansk kunna gissa på t.e.x vem Gudrun Schyman är? Otroligt nog så gick det förvånansvärt bra. Vi skrattade. Det blev levande charader också. Jag och Marie skulle visa en mening som Yvette hade kommit på, Prinsen på bönan. Klockrent tänkte jag och visade små pruttljud för att få fram bönans karaktär.

Maten var god. Hemlagade köttbullar kommer nog alltid att tillhöra min favorit. Brunkål hamnar nog längst ner på listan, men rödkål tycker jag om. Gravad lax, sill, prinskorvar, sill, vörtbröd, ost, sylta, janssons frestelse, skinka med senap och så mycket annat gott.  Sedan var det ris a la malta. Även den hemlagad och så letade vi efter mandeln och den hittade jag och fick mig en liten julklapp. Julgodis i massor och öl, vin och snaps. Sedan blev det groggbord. En av dom trevligaste kvällarna på länge...

Idag ska vi snart ta bilen till stan. Jag vill se lite på den sista julskytningen och så ska vi träffa Jens på en kopp kaffe. Hur är det med er idag?
Hur ser er vecka dag ut och hur ser julen ut?

Circus


Julafton med sina vänner

Det var en riktig brakfest igår. Jätteroligt hade vi och det känns i hela kroppen idag. Marie hade ordnat med så mycket god mat. Det kändes som att fira julafton med sina vänner.
Just nu har jag inte tid att skriva något mer utförligt eftersom vi ska göra mat. Potatisgratäng och helstekt oxfile. Vi ska skämma bort oss själva ikväll. MEN, med stora bokstäver. Vi har faktiskt tränat trots en liten släng av bakfylla...

Shit vad det blåser!!!

Bråttom och stressad

Klockan är 18 och han är inte klar. Tio minuter innan vi ska vara där går han in på toaletten. Jag blir galen!!! Vad är det som gör att han inte kan hålla tider? Tycker man brukar höra att det är tvärtom. Att kvinnorna försenar allting. Ja så är det inte i vår familj. Jag hatar att komma för sent. Jag vill helst vara först. Särskilt vill jag vara först till nya tillställningar där jag inte känner så många. Hur är det med er?

Det blev svarta strumpbyxor till tunikan. Den var längre än vad jag trodde så det känns som en kortare klänning. jag köpte nya strumpbyxor på Lindex innan idag, men dom passade inte riktigt. Det var inte samma stil. Underkläder och strumpor är inte sånt man kan ta på öppet köp tyvärr. Nu får jag behålla dom och se om jag kan använda dom vid ett annat tillfälle.

Till lilla Noa har jag köpt världens sötaste ballerinakjol i antracit. Tänkte att det kunde vara fint till någon skarp rosa färg. 
Dom har jättefina kläder inne på småfolket och krikelik eller vad det heter i Limhamn.

Nej nu börjar han bli klar...

Hej svej!!!




Punktlista før att hinna med

Nu ær jag fri - IGEN!!!
Jippi!!!

Det førsta jag gjorde nu nær jag knadade var att se om min granne som ær modebloggare hade svarat på mit mail. Nej istællet jade jag fått svart från failure delivery service. Jag hade skrivit in en extra bokstav i hennes mailadress. Så typiskt!!! Ja då får det vara. Har fått lite andra tips och kanske det blir byxor ændå. Just nu orkar jag inte bry mig. Det ær ju ingen nobelmiddag som Peter brukar sæga;)

Jag har haft två fantastiskt trevliga dagar. En underbar besættnig. Jag fick møjlighet att læra kænna en ny tjej som før øvrigt var så jækla rolig. Vi åt middag igår på hotellet i Stuttgart och tog en riktig tysk øl dærtill. Mumsigt!!!

Planerna nu framøver ær som føljer:

* Hem och byta om
* Byta sængklæder
* Ta ett varv med dammsugaren
* Førsøka hinna med ett træningspass eller promenad i rask takt
* Køpa julklapp till Marie (julgrupp eller något annat juligt)
* Køpa julklapp till Noa
* Køpa gløgg på systembolaget (høll på att skriva apoteket)
* Førsøka hitta snygga strumpbyxor eller bekvæma byxor
* Hæmta Peter på Svågertorp
* Gøra mig i ordning før kvællen

Nu måste jag dæermot se om jag kan førsøka bli fri till den 4 juli då min kompis Katarina ska gifta sig.

Tjingeling!

Tunika och vad?

Førsta fram och tillbakaturen avklarad. Nu ska jag bara flyga till Stuttgart och sova och sedan hem tidigt imorgon bitti.

Hrmm, jag har ett problem. Jag køpte en jættefin tunika hæromdagen i min nya ælsklingsfærg lila. Nu ær det dock såhær att jag inte vet vad jag ska ha till. Det ær inte så snyggt att ha leggings om man ska vara inomhus. Jag vill ju inte frysa om føtterna och strumpor ær væl totalt uteslutet? Jag tænkte næmligen ha den på mig imorgon på middagen men jag vill helst slippa att ha på mig byxor. Trivs inte i det just nu. Ett tag tænkte jag på några hæftigt mønstrade strumpbyxor, men frågan ær ju om inte tunikan ær lite væl kort før det. Jag vill ju inte bøja mig ner och visa upp hela hærligheten.
Jag behøver tips!!! Vad brukar ni anvænda till tunikor?

Jag tænkte maila Alexandra på gatan som ær modebloggare och se vad hon skriver tillbaka?


VERO MODA Nadia leggings i sort

Leggings kan ju vara lite roligare æn bara svarta matta. Dessa ær ju lite lackinspirerade.


... eller strumpbyxor?

Pratsam igen

Godmorgon,
gud så fort tiden går. Snart ær det julafton. Har ni køpt alla era julklappar? Dom få som jag skulle inhandla ær avbokade och det kænns skønt, men julkort har jag inte skickat i år. Jag har fått en del och får jæmt dåligt samvete før att inte jag skickar tillbaka. Ær det okej med jul-sms? Det får det vara detta året, men næsta år nær jag sækert vet att jag ær fri jul och nyår ska det bli lite mer skærpning. Man tappar lusten nær man vet att man ska flyga till værmen på sjælvaste julafton. Då kænns det liksom inte som jul. Ingen riktig i varje fall.

Jag befinner mig på jobb nu. Ska flyga en Paris och en Stuttgart och så hem imorgon tidigt. Dejligt!!! Jag har sovit oførskæmt bra i natt dessutom så jaghar mer energi æn vanligt. Ha!Ha!

Jag sa upp mitt træningskort på IMC hæromdagen. Tyværr ær det tre månaders uppsægning, men sedan efter det det blir det ett nytt kort på friskis på øn. Tænkte fråga min granne Sylvia om hon fortfarande ær intresserad att joina. Våra mæn ær ju duktiga træningskamrater dær och vi vill ju inte vara sæmre;)

Imorgon ær det julmiddag hemma hos familjen Pernum/Leth. Det ser jag fram emot. Ska se om jag hittar någon søt klænning till Noa i julklapp i morgon nær jag landar.

Jag ær ledsen att jag inte skrivit ordentligt på længe, men det ær mycket som hænder och dessutom ær det ju det dær datorproblemet. Det kommer att bli bættre. Jag hade ønskat att tomten kunde ge mig en ny laptop som bara var min, men så blir det nog inte.

Ett glædjande besked ær dock att plåtnissen kom førbi vårt hus igår. From måndag morgon påbørjar han sitt jobb på husets framsida. Vi ska få nya stuprør och vad heter det nu. Kommer fan inte på ordet. Stænkskydd, fønsterkarmar fast utanfør. Ja mi vet væl vad jag menar førhoppningsvis. Sedan ska han fixa lite på taket också. Petfekt!!!
Sånt glædjer mig!!!

Den dær julgranen hoppar vi som sagt! Bauhuas hade en bra deal men efter att ha varit dær igår så førstår jag varfør. Jag har aldrig tidigare sett så fula granar!!!

Nej mina vænner. Nu ska jag avsluta detta inlægg och ægna mig åt mitt jobb. Ha!Ha!

Ha det gøtt!


Så dålig jag har blivit

Jag har varit urusel att skriva inlägg den sista tiden.
Ingen vidare lust. Inget att skriva om kan jag tycka.
Just nu har jag ingen dator heller. Den har Peter tagit med sig till Chicago. Jag skriver från Maries nu. Jag har två dagar på kortlinjeproduktion nu. Landar tidigt på fredag morgon och då ska vi hem till Marie och Kennet på julbord med Yvette och hennes man och alla barnen dessutom.

Nu ska jag snart hem till oss och slappa på soffan.

Tror minsann det blir fler inlägg snart. Jag längtar till jag får vår nya dator. Vill inte ha MAC-en längre. Jobbigt när det inteär ens egen. Rädd att förstöra den liksom...

STOR KRAM

Jordskalv

Kommer ni in på facebook idag?
Inte jag.

Tidigt i morse i morgonsömnen så kände jag ett starkt viberande i sängen. Tänkte att det måste vara sopbilen utanför. Det var ju tisdag och det var väl den stora maskinen som orsakade lite vibration i huset. Sedan när jag vaknade läste jag att det hade varit ett jorsskalv i skåne. Scary?

Kände ni det?


Lite idol och idoler

Det startade ju med ett medley av många gamla idoler


 Sen min favoritlåt med Alice, Heavens on fire

Sen vinnarlåten med superKevin och visst gjorde han det bra?


Sen samma låt av Alice och hon gjorde den också superbra!!!


Vem tyckte ni var bäst i idolfinalen i fredags?

God Lucia eller vad sager man?

Tidigt pa morgonen har i Washington. Var och tranade redan kl 5.30 och alldeles strax ska jag ata god hotellfrukost. Sovit bra nar  jag val har sovit, men jag tankte ta igen lite somntimmar efter klockan 10. Har ju en nattflygning hem. Tank sa mycket smaskigt man far reda pa nar man ar ute och flyger. Jag undrar om det mesta bara ar rykten eller om det faktiskt ar sa att det finns riktigt storda manniskor darute...

Magen har det inte riktigt helt bra heller. Den kor! Jobbigt!!!

Vi var lite sena in till Washington igar sa det fanns en chans att jag skulle fa traffa Peter pa flygplatsen. Han skulle hem med det flyget som jag kom med. Ibland vill man bara fa det dar lilla leendet och sarskilt nar man vet att det finns en mojlighet. Tyvarr sa missade jag honom precis. Trist, men sant!!!

Nej, nu far ni ha en riktigt trevlig Lucia!


Telefon

Nu har jag pratat i telefon i nästan två timmar med alla möjliga. Har bara tv.n på i bakgrunden så man slipper känna sig ensam. Checkade läget med Lisette. Vi ska dit på glögg på söndag när det är tredje advent. Vi blir cirka 20 stycken med hennes sida av familjen också. Jag kommer ju att vara trött. Landar efter en nattflygning på morgonen så man får sova några timmar när man kommer hem.
Pratade med Emma. Delade mina funderingar och lyssnade på hennes försök att få Nelly att sova. Inte det lättaste när ens dotter är i trotsåldern.
Jens fick jag också pratat med. Skönt. Ville bara höra att allt var okej och bli lite uppdaterad. Sedan fick jag också snackat med Peters föräldrar angående julen. Vi får se hur vi löser det. Jag vill också få en möjlighet att träffa dom under julen innan jag åker till Bangkok.
Nu väntar jag på att det ska bli en fri linje till Marie. Det var upptaget och sedan ska jag nog förbereda mig för sängen. Är trött och behöver sova.

Sov gott. natti natti.

Filmtips!!!

Hej!
Jag sitter framför datorn igen. Svårt att komma till ibland när Peter är hemma. Igår var vi ute och körde och fixade lite saker. B.la så fick Peter sitt USA-visum ordnat och han begav sig till Washington i förmiddags. Som planerat. Ingen standby. Skönt.

Igår så firade jag även Jenny födelsedag. Det var jag och Emma och sedan hennes familj och lite släktingar. Fest för sina vänner blir det först på fredag, imorgon och då är det jag som ska flyga till Washington. Alltså ingen fest!
Vi åt middag på stortorget i Lund. För dom flesta blev det nachos med det vanliga kletet. Jättegott, men väldigt mäktigt! Jag stannade bara i tre timmar, men jag blev så trött och sedan hade jag ett läkarbesök tidigt i morse. 

Idag är jag full med tankar och funderingar. Har varit med Marie Pernum och lilla noa nästan hela dagen. Åh vad jag älskar den lilla tjejen. Hon skiner upp när hon ser mig och det bultar i hjärtat när man får det där lilla leendet som betyder så mycket. Jag passade henne när Marie bakade lussekatter. Dessutom fick jag se en jättebra film som hon hade laddat hem under tiden Noa sov middag. Den hette Taken och i huvudrollen spelade Liam Neeson. Filmen handlade om trafficking. Spännande och hemsk!!!
Nedan kan ni se en trailer och se om filmen passar er...


Jag har även gjort mitt träningspass. Kom på mig själv att vara irriterad på Dan, min sjukgymnast. Ja, men i ett år har jag gått i rehabilitering för min högra höft och nu har likadana smärtor i min vänstra. Detta ignorerade han sista gången vi träffades. Han menade på att jag inte skulle oroa mig för det. Inte oroa mig! Jag känner min kropp och jag vet att jag har fått samma symtom på den sidan nu. Det gör sjukt ont och nu har jag nästan bestämt mig för att sluta där. Tre månaders uppsägning på träningskortet och sedan får jag se vart jag vänder mig. Jag måste ju bli frisk!!!

Ja och nu sitter jag här framför datorn och funderar och tänker. Mycket tankar idag...

Kokolainen

God afton,
nej det blir nog inte så mycket till inlägg idag heller. Jag har sovit dåligt i natt igen och det hänger med mig resten av dagen. Det är skitjobbigt att mista sin nattsömn så många nätter i rad. Min kropp är helt koko!!!

Jag har i alla fall hunnit med att gå till frisören idag och få min utväxt färgad. Alltid skönt när det är gjort. Man känner sig som en ny person efteråt. Jag hatar utväxt. Det är det fulaste som finns!!!
Vi skulle köpa julgran idag eller rättare sagt så skulle Peter överraska mig med en julgran. Tur att han inte gjorde det eftersom jag inte vet var allt mitt julpynt har tagit vägen. Jag har rotat igenom alla flyttkartonger på vinden och hittar ingenting. Nu har vi bestämt oss för att köpa en gran och låna lite av mammas julpynt och sedan köpa nytt på rean, så vi har vårt eget julpynt till nästa jul. Bra va?

Sedan har jag hunnit köpa en födelsedagspresent till Jenny. Hon har bokat bord imorgon på en restaurang i Lund som heter Stortorget. Vi blir tio personer och sedan ska hon ha fest i helgen, men då är ju jag i Washington. Tyvärr. 

Nu ligger jag mest framför tv,n och slappar. Peter är och tränar och när han kommer hem ska vi planera vår semester.



Gravid kvinnor utstrålar någonting

Jippi!
Jackan passade perfekt och han blev superglad! Kul!!!
Dom bjöd på mexikanskt och danska wienerbröd med choklad i mitten. Mumsigt onyttigt!!!
Therese mage är gigantisk nu. Hon har bara lagt på sig nio kilo och det är bara en månad kvar till beräknad förlossning. Det strålar om henne! Det är så vackert att vara gravid tycker jag...

Nu ska jag sova tänkte jag.
Peter tittar på golf. 
Jag fick förresten ett fint armband av honom idag. Ännu en överraskning! Klart jag blev glad!
Jag älskar ju surprices!!!

Godnatt!

På väg hem till Kristoffer och Therese

Har kommit hem nu,
Är trött. Sov så klart dåligt i natt igen.
Är på gott humör ändå.
Skönt att vara hemma och nu är vi på väg till lillebrorsan för att fira hans födelsedag i efterskott. Peter har köpt en jättefin Peakjacka till honom i Peking. Det vet jag att han blir glad för och sedan blir det en liten bonuspresent till ofödda Morgan. En söt tröja från Benetton.

Ska göra mig i ordning nu och hinner därför inte skriva mer än såhär, men jag lovar att uppdatera mig mer imorgon. Jag hoppas att allt är bra med er. 

Njut av kvällen!

I dubai nu

Nyss kommit ner fran Helens takterass. Har legat och glassat i solen ett tag. Vi har inte haft helt tur med vadret. Forsta dagen var det sralande sol. Igar var det regn och idag ar det vaxlande molnighet. Det viktigaste ar det trevliga sallskapet. Igar var vi pa the mall of emirates och jag fick se den omtalade inomhus-skidbacken. Dar inne var det en massa isfigurer och en temperatur pa -4 grader. Vi satt inne i centrat. Pa ett cafe som sa oassande heter S:t Moritz cafe. Det var ju dar vi traffades. Jag och Helen. For cirka 12 ar sedan. Forst arbetade vi som au pairer och sedan fick vi jobb pa ett hotell och akte darfor tillbaka igen till vart skidparadis. Vi drack en god onyttig varm choklad med gradde och M&M och marsmallows. Mumsigt gott!
Nu ska vi ata lunch som Helen tilllagat. Matt ska arbeta strax...


Vi hors!!!

Burj Al Arab

Før er som inte vet hur Burj Al Arab ser ut!!!



Jennys ønskelista

Nu sitter jag på basen igen iklædd min blåa uniform på væg mot Dubai. Væskan væger vældigt mycket idag med tanke på Helens paket och det ær mycket att bæra runt på, men jag har något att se fram emot. Det kænns hærligt!
Tidigt i morse fick jag ett sms från Helen at det regnade i Dubai, så nu har jag packat med jeans och sommarjacka. Jag hoppas inte att jag behøver anvænda den, men jag hatar att frysa.

Min plan just nu nær jag sitter hær ær att sova några timmar nær jag kommer fram till hotellet och sedan bege mig mot Helens lægenhet. Allting kan ju førændras beroende på hur trøtt jag kænner mig nær jag ær dær, men jag vill så gærna hinna med att træffa henne alla dagar. Før en gångs skull ær hon ju fri hela tiden och det kænns superkul! Det blir kanske lite utflykter och strand besøk OM vædret tillåter. Kanske ett besøk på værldens størsta mall och lite annat roligt. Vi hade planer och tankar på att ta en drink på Burj Al Arab sist nær jag var dær, men rent spontant kænner jag att måste spara dom pengarna nu innan jul. Jag hoppas ju att jag får fler stopp till Dubai i januari, men jag ska inte hoppas før mycket. Tror næmligen att det ær min tur att ha standby-månad snart. Det ær det værsta jag vet!!!
Då sitter man alert tre veckor i rad och hoppas på långturer før att standbyn ska vara øver fortare...

Vi ska hem till lillebror på måndag. Har bett Peter att titta på någon snygg vinterjacka till honom i Peking. Det vet jag att han han hade blivit glad før. Grejen ær den att det ær så himla svårt med storlekar. Tycker alltid att det blir fel.

Sedan ska jag fira Jenny på onsdag. Då blir hon 31 år gammal. Hon har minsann en hel ønskelista. Allt från kuliga strumpor till exotiska kræmer. Får se om jag anvænder mig av hennes lista eller anvænder mig av min egen goda fantasi.


Undrar om detta ær kuliga strumpor?
Kanske inte helt i Jennys smak? Ha!Ha!
Dom ser åtminstone vældigt gosiga ut...

Ja då ær det dags att gå till briefing før att flyga sin nattflygning!
Vi hørs på måndag!!!

Kram

Kollegorna tränar på Friskis

Tjenare!
Har varit och tränat på IMC. Skönt! Sedan gick jag bort till Friskis på ön för att möta upp Peter. Jag skojar inte, men jag träffade säkert åtta stycken kollegor där. Helt otroligt! Satt och snackade lite skit och sedan körde vi hem. Nu i vanliog ordning sitter jag och väntar på att Peter ska bli klar. Han ska duscha och göra sig i ordning så vi kan åka på lite ärenden!!! Han är ju lite långsam...

Kul att Riksbanken sänkte räntan med 1.75% idag. Ganska oväntat att dom sänkte den så rejält!!!

Nu ska jag gå och stressa Peter...

Min lillebror ska ju snart bli pappa

Förresten så drar jag till Dubai imorgon kväll igen och blir borta totalt fem dagar. Som sagt så ska jag träffa Helen och Matt. För en gångs skull är Helen ledig från jobb under dom dagar jag är där. Med mig från Sverige har jag en julklapp från hennes föräldrar. En väska proppad med godaker från Sverige som Helen tydligen saknar väldigt mycket. B.la mjuka pepparkakor och romerska bågar med apelsinsmak och så var där hovmästarsås till laxen. Där var också lite inslagna paketer som hon ska lägga under granen. Det ska bli en överraskning och jag hoppas att hon blir glad. Det är hon värd!!!

Helen skrev i ett sms att där börjar bli lite kyligare på kvällarna nu. Detta betyder att jeans och en tunnare jacka kanske blir nödvändigt att packa med sig i väskan tyvärr, men på dagarna är det ända upp till 25 grader. Det kallar jag en svensk sommar temperatur. Jag ska i alla fall inte klaga...

På fredag fyller min käre lillebror 27 år och ska bjuda hem familjen. Tyvärr kan vi inte komma. Det blir hans sista födelsedag i det "fria". Kan man säga så? Jag menar det inte som något negativt, men i januari anländer lillen. Gud så nyfiken jag är på hans lilla utseende. Kommer han att vara en kopia av Kristoffer som bebis eller inte? Åh vad söt min lillebror var som bebis. Man vill bara äta upp honom när man tittar på gamla bilder. Sedan undrar jag hur min käre bror blir som pappa. Det känns märkligt redan nu att han ska bli pappa. Jag vet att han kommer att bli den bäste och jag längtar till lille Morgan tittar ut. Ja just det. Han ska heta Morgan. Det har varit bestämt sedan länge...

Nu ska jag slappa lite framför tv,n...





En lång dag på jobbet

Sitter här med jackan på mig för att gå ut och gå en promenad i snövädret. Det har varit en lång dag idag. En Nice fram och tillbaka med lite högfärdiga människor. Det slår aldrig fel när man flyger dit. Det är alltid någon "fin" passagerare som MÅSTE märka ut sig. Vi hade att göra hela tiden. Vi hade inte ens tid att sätta oss ner för att äta vår mat. När sign gick på hade vi nätt och jämnt hunnit klart med försäljningsvagnen. Alla skulle handla ombord idag.

Peters passhistoria är ännu inte löst. Han var på den amerikanska ambassaden idag åtminstone, men allting är inte klart ännu. Jävla vatten!!! Idag regnar det inte in alls. Vi har ingen aning om vart det där jädrans vattnet har kommit ifrån!!!

En rolig sak som har hänt här hemma hos oss är att vi har flyttat ut vår gröna soffa i vardagsrummet nu med soffbord och det hela. Det känns automatiskt mer hemtrevligt när man kommer in genom ytterdörren. Vi har aldrig suttit i det rummet förrän nu och vi trivs. Det var helt rätt beslut att göra så. I det lilla sovrummet har vi nu satt in Peters gamla futonmadrass istället och det får funka tills vidare...

Ja som sagt. Jag känner för att gå ut och röra på mig lite och det lär inte bli någon träning idag så det får bli en sk snöpromenad.

Tjingeling


Di Penco

För att njuta av god italiensk pasta, hemlagad dessutom så måste ni besöka restaurang Di Penco på Roslkildevägen 3 i Malmö. Vi var där idag och det var lite av en nostalgitripp. Det var ett bra tag sedan sist nämligen. Pastan är så enormt god och till lunch har dom ett kanonpris på sina rätter. Den ser inget vidare ut utifrån. Man går ner i en källare, men sen ångrar du aldrig att du gick dit.

Besök deras restaurang NU!




Utan pass kommer vi ingen vart

Det blev egenbakad pizza igår. Vi knådade och kavlade. Peter gjorde sin och jag min. Olika smak nämligen, men ska jag erkänna så tyckte jag att hans pizza såg väldig smaskig ut. Strået vassare än min, men det berättade jag inte för honom. Ha! Ha!

I morse när vi vaknade så var det en aning blött på vår köksö. Fattade först inte vart det kom ifrån, men vår fläkt hade läckt eftersom Peter för några veckor sedan hade täckt för den på taket med lite  wellpapper. Den slog så högt. Vi skulle ha fixat den för längesedan, men i alla fall så har det regnat så kraftigt i natt. Ingen fara på taket. Tur att vi var hemma, men just där på den lilla blöta fläcken på ön så låg Peters pass. VAD ÄR ODDSEN? Oturen fortsätter att följa oss. Passet var helt genomblött. Man kunde inte ens se att fotografiet föreställde honom. Där hade han både USA-visum och Kina-visum. Nu har han tre USA-turer på rad så det var väldigt timing. Nu är han ute och fixar med allt som ska fyllas i för att ordna ett nytt pass, visum.  Stackare!!!






Måndag igen

God morgon på er...
Undrar vad det blir för väder idag. På ena sidan himlen ser det väldigt grått ut och på den andra sidan ser det hoppfullt ljust ut. Nåja, egentligen bryr jag mig inte. Peter kommer hem idag och då spelar det ingen större roll vad det är för väder. Jag har saknat honom otroligt mycket. Nu har vi två och en halv dag att vara tillsammans på och sen bär det av till Dubai igen för min egen del.
Helene, min kompis ville så gärna följa med mig till Dubai på torsdag. Tyvärr ser det mörkt ut och vi är ute i sista sekunden dessutom. Jag sa att hon fick hålla tummarna för nästa månads schema. Kanske hon i så fall kan följa med då...

Nu är klockan 8.40 och jag ska äta frukost framför tv,n alldeles strax och sedan tänkte jag ta en liten måndagsröjning i alla rum. Klockan 13.00 ska jag se min läkare på endokrinmottagningen på MAS. Efter det ska jag köra det fortaste jag kan för att hämta Peter på Svågertorp.

Vad ska ni göra idag?

RSS 2.0