...ville bara säga godmorgon

God morgon!
På ed korsetten och såååååå skönt!
Jag ringde till sjukgymnasten alldeles nyss och jag får låna den hela helgen. Bra att känna efter ordentligt nu och kanske jag får inskaffa en egen....

Nu mina vänner är jag på väg till hälsokontrollen. Ska bli intressant att höra om det är någon nedsatt hörsel på öronen efter mycket flygningar med MD-80;)

Jag har haft en sjuk dröm i natt. Att jag fick lavemang´av en läkare på en brits och sedan var det dags att åka skidor, men backen var superhal. Jag kunde inte hålla mig kvar.
Drömtydare!
Vad betyder detta?

Tre dagar går fort

New York var mysigt första dagen. Det var varmt. Upp mot 30 grader. Lite av en chock. Jag hittade ett par röda sandaler som jag är jätteglad för. Köpte dom på ALDO. Sedan gjorde jag mitt vanliga besök på Sephora. Där fick jag en birthdaygift. Tre läppglans i olika nyanser.

Däremot så hade jag en djävulsk allergi dag två. Shit vad det kliade i ögonen och svalget. Det syns kanske inte så mycket på bilderna, men det ena ögat var ganska svullet nedtill. Man kan nästan klia sönder sig själv i sådana situationer. Allt hade blommat ut på en och samma dag kändes det som.

Idag har jag varit stressad ända sedan jag kom hem i morse. Det började med att mitt internet inte fungerade p.g.a att jag missat betala fakturan. Den måste ha kommit bort och jag fick inte i gång det förrän i eftermiddags. Jag var hos en ny frisör i Vellinge. Lady och kalufsen kallar hon sin salong. Janet som hon heter var trevlig, men väldigt snacksjuk. Inte det som jag önskade  mig en dag som denna. Man är ju alltid trött efter en New Yorkresa. Resultatet blev bra förutom att hon färgade över mina slingor utan att jag bad hennne att göra det. Jag orkade inte heller protestera. Det var ju redan för sent.

Ikväll var jag hos min sjukgymnast och vi kom fram till att avbryta akupunkturbehandlingen. Den har haft motsatt effekt för  mig. Istället använde hon sig av en kinesologtejp och tejpade mig annorlunda än sist. Precis på triggerpunkterna. Jag är tejpad som en blomma på båda skinkorna. Blåa blommor. Sedan så använde hon laser mot inflammationen. Nu ska jag ha denna tejpen i fem dagar. Anette tyckte att jag skulle träffa en ortoped. Att jag skulle fixa en remiss till en ortoped för att utesluta att något annat är fel. Det ordnade jag ikväll tack vare Peters snälla pappa.
Nu sitter jag med en lånad korsett. Det är jätteskönt. Det känns stabilt på ett märkligt sätt. Jag ska känna efter hur detta känns nu i några dagar.


Snygg bild;)


När jag tittar på bilderna ser det inte lika ut som det kändes...



Mina nya skor:)
(Lite pedikyr på dert hade gjort susen;))


Min blommiga stjärt

Ja detta var allt jag hade att bjuda på ikväll. Imorgon ska jag på hälsokontroll hos SAS-läkaren kl 11. Det är en check man gör vart femte år tror jag...

Snälla skriv namn

Snälla, snälla.
För min skull är det roligt om du som skriver kommentarer skriver ditt namn och gärna en e-mail adress så att jag kan skriva tillbaka till dig...

Kom lön!!!

Det är ju helt sjukt att det är så varmt. Idag ska det bli upp emot 25 grader i södra Sverige och det är ju här vi bor:)
Idag, alldeles strax ska jag köra till jobb. Jag bara väntar ut tiden så att jag kan få min lön först på mitt danska konto och sedan göra en överföring till mitt svenska konto. Jag hoppas verkligen att jag hinner. Om inte så har jag inte så mycket pengar med mig till New York och denna gången hade jag planerat att köpa en massa. Typiskt!!!

Jag var nära att sjukskriva mig i morse. Jag hade så jädrans ont i höfterna, men man ska bara stiga upp ur sängen. Komma i gång med lite rörelse och så har man det genast bättre. Det är bara så jobbigt att förstå ibland.

Jag tränade aldrig igår. Skulle ha gjort det, men så hälsade Pierre och Lisette på och sedan blev det bara en promenad tillsammans med Anna panna.

Jag önskar er två härliga dagar. Jag kommer tillbaka först på morgonen på onsdag och då ska jag sova några timmar först. Sedan har jag bokat en tid till frisören. Dum dag!!!

Pappa

Tidigare under dagen hade jag min pappa på besök. Det var trevligt och jag fick lov att ta en bild på honom som jag kunde ha i min blogg.
Mina vänner. Detta är min kära pappa!!!






Stripptease för hela slanten:)

Tjejkvällen kom att handla mycket om Emmas stripp-aerobic. Hon skulle nämligen ha uppvisning på Kraftverket idag och hade lite nya mooves som hon ville visa upp. Tjejerna tyckte att det var kul och med lite musik och tre klappstolar så körde dom igång sitt eget lilla nummer. Ha! Ha! Det var roligt att titta på. Tyvärr var det jag som fick agera fotograf eftersom mina höfter värkte, men det var det värt!



























... men jag återkommer med detaljer

... jag har inte haft ork att skriva någonting idag. Kvällen igår blev en lyckad tillställning. Jag lovar att snart återkomma...

Nu är det bara soffan som gäller och det ska bli såååååå skönt...


Avbruten sömn hela natten:(

God morgon,
jag vet inte varför jag inte har kunnat sova i natt. Trist! Lyssnade på musik igår kväll och kanske blev jag pigg av det och skulle ha väntat att gå och lägga mig. Nu är jag uppe och då är det lika bra att förbereda pajdegen som jag ska använda till ikväll.  Det är bästa att göra sin egen istället för att köpa.
Anna och Jenny kommer hem till mig ikväll och det ska bli väldigt trevligt. Vi ska sitta ute, så jag hoppas att kvällen blir lika ljummen som igår.

Om en stund ska jag gå och träna. Jag tog en paus igår, så då är det lite hårdare träning som gäller. Ska köra mitt anpassade träningsschema...

Vilken underbar dag!!!

Jädrans så mycket jag har hunnit med idag. Är riktigt stolt över mig själv och kul har jag haft dessutom. Var hemma hos Malin i nästan fem timmar. Vi gick en promenad i morse när jag kom dit och drack kaffe nere på stranden på en filt i strålande väder. Det var t.o.m dom som lät sina barn springa barfota i vattenbrynet.
Lille Emil var så söt och lugn. Blir så förundrad hur ett litet barn kan vara så snällt och så lugn som han är. Lite senare hämtade Malin Charlie från kyrkans barntimme. Vi fyra promenerade till Millenium och åt en god lunch. Gott och trevligt i gassande sol. Sedan låg vi och jäste i solstolar i hennes trädgård. Vi försökte att få barnen sysselsatta, men det var inte lika lätt;)













Ja det var en jättemysig eftermiddag som sagt och innan jag lämnade Höllviken passade jag på att köra förbi Maddes hus. Hon har ju flyttat in i ett nybyggt hus för bara någon vecka sedan. Hon blev jätteglad för mitt spontana besök och jag fick träffa lilla Tilde och hennes kusin Colin som bara är fyra månader äldre än Tilde. Huset var otroligt fint!







Sedan körde jag in mot Malmö och gjorde ett stopp på Mobilia.

När jag kom hem så tog jag spannen och skrapan och började putsa fönsterna. Dom som jag hade kvar. Efteråt så gick jag upp på vinden och hämtade ner utemöblerna. Det var meckigt och tungt för höften, men det var det värt. Sen fixade jag med allt möjligt för att få ordning på allt som jag hade tagit fram och resultatet blev bra:)

Nu sitter jag framför tv,n och känner mig en aning trött och ingen deklaration har jag fått gjort:(
Typiskt. Ingen karaktär alls, men imorgon måste jag åtminstone börja...

Summan av kardemumman: SUPERHÄRLIG DAG!!!

Höllviken nästa

Hej!
Trycker i mig lite musli och ska snart köra hem till Malin i Höllviken. Mysigt och det är ju så himla fint väder:)
Idag MÅSTE jag ta tag i den satans deklarationen. Jag önskar att jag hade haft någon som gjorde den åt mig. Det är så jädrans trist...

...annars ska jag bara ta det lugnt idag. Jag funderar t.o.m på att ta en vilodag från träningen för att mina höfter ska få vila upp sig efter gårdagens behandling.
Jag ska kanske köpa en skiva med Lars Winnerbäck då jag har blivit helt besatt av honom på två dagar. Bra bakgrundsmusik...

Svar till anonym

Svar till anonym

JA

Lars Winnerbäck, Miss Li och Lisa Ekdahl

Två fina duetter med Lars Winnerbäck. Han har så fina texter och såååå härlig röst.
Den första duetten här nedan är tillsammans med Miss Li

OM DU LÄMNADE MIG NU

 


Den andra duetten är med Lisa Ekdahl

KOM ÄNGLAR


Utslagen

Just nu är jag så trött. Har nyss kommit hem från en akupunkturbehandling. Jag berättade för Anette hur ont jag har haft i två dagar. Att jag knappt kunnat gå utan att känna varje fotsteg i kroppen. Då berättade hon att det fanns tre olika "svar" på behandlingen.

1/ Du har ont några timmar efter behandlingen, men att det snart återgå till det "normala"

2/ Du har ont några timmar efter behandlingen och fortsätter att ha ont nästa dag och nästa dag igen

3/ Du känner inte av behandlingen alls

Tyvärr hade jag svar 2 och därför fick vi ta en mildare behandling idag. Jag hoppas dock att jag svarar bättre på dagens behandling. Känner mig trött nu och ska vila en timme eller två...

Snygga skor och jag tror jag vill ha alla just nu

Jag såg många snygga skor i Göteborg, men som sagt så hade jag inte pengarna just nu. Var dock tvungen att prova och drömma. Här är ett urval av dom skor som jag provade igår.














Standby-månad är förbi

Kan inte fatta att min standby-månad faktiskt är överstökad nu...
Helt underbart och helt slut är jag efter kvällens flygning.
Jag ska snart nanna kudden. Orkar nästan inte tvätta bort min makeup. Kroppen känns mör. Huvudet tungt, men jag är glad. Fyra härliga vårdagar har jag framför mig nu och på lördag ska jag och Jenny hitta på något trevligt.
Imorgon ska jag träna skivstång kondition och på eftermiddagen ska jag få en ny akupunkturbehandling. Peter har kommit fram till Sydafrika och allting gick förträffligt bra. Väldigt smidigt lät han meddela.

Godnatt

Ni skulle se mig nu...

Ni skulle se mig nu... Svullna ögon till tusen. Trött och allergi. Tänkte ju sova lite till, men kommer ej till ro. Har glömt min jacka hemma. Typiskt. Hoppas det inte blir alltför kallt. Är grymt shoppingsugen, men inga pengar. Det får vänta... Kram från Göteborg:-)

Ikvæll sover jag i Gøteborg

Jag hann precis bli klar med utrækningarna till deklarationen (traktamentet) och så ringde telefonen. Idag var jag dessværre inte instælld på en øvernattning. Æn mindre en tur till Nice, men vad ska man sæga och vad ska man gøra? Det var bara att acceptera och ønska min ælskling en hærlig semester.

Nu sitter jag hær och jag vill verkligen inte...

Køpenhamn- Nice
Nice- Køpenhamn
Køpenhamn- Gøteborg (nattstopp)

Gøteborg- Køpenhamn
Køpenhamn- Paris
Paris - Køpenhamn

Landar sent imorgon kvæll.

Ha det gott!

Hrmmm

Så jädrans skönt att träna! Gött är vad det är när man är klar och kan gå hem. Då känner man sig nyttig!

Ja nu sitter jag sminkad i soffan, men dock med myskläder på mig. Tänkte äta något lätt om dom får för sig att ringa på momangen.

Jag funderar lite nu. Det är nämligen ett stort renoveringsarbete på gång mittemot oss på baksidan. Hur kan vi ha undgått detta? Undrar vad dom ska göra och om det blir nya grannar som flyttar in?

Så skönt det känns när man kan se ut igen;)

Så då är mannen hemma igen efter sin långtur, men han ska resa till Sydafrika ikväll. Hårt liv och jag saknar honom redan. Å andra sidan är man nykär efter långa stunder ifrån varandra och då blir det alltid extra mysigt;)

Nu sover han bort sin lilla jetlag och jag har hunnit med att tvätta dom stora fönsterna som vätter ut mot gatan på insidan. En klapp på axeln igen. Jag var tvungen! Dom såg för jävliga ut!

Nu äter jag musli med filmjölk. Läser igenom lite mail och andra bloggar som jag är beroende av. Lite facebook så klart, men alldeles strax beger jag mig till gymet och kör igenom kroppen efter mitt program.
Min standby startar först klockan 12. Åh jag vill inte...

Beefmarket är det minsann!

Hon e så söt min vän.
Har aldrig skrutit om sina engelsa kunskaper. Har alltid varit lite nervös när hon ska föra en dialog på detta språk, men i lördags när hon hade druckit några drinkar gjorde hon succé. En engelsktalande kille visade intresse och min väninna var ju tvungen att säga någonting. Dom var på Hipp. Värsta köttmarknaden och hur ska man då ordagrant översätta det ordet. Kvicktänkt? Kan du?

Hennes spontana mening blev följande:

Here at Hipp it is a beefmarket

Jag skrattade så att jag höll på att trilla av stolen. Detta bara för att hon själv kunde skratta åt sin svengelska och visst var det gulligt! Killen förstod vad hon menade och hängde med i svängarna resten av kvällen. Ha!Ha!

Min finaste sötaste brorson Morgan


Sådan pappa, sådan son;)




Man vill bara äta upp den här lille godbiten


Mysigt:)






Storebror Alfons 2 år


Gulligaste "fossingarna"




En klapp på axeln till mig själv

Sädär,
äntligen en lugn stund.

Jag var ju hos min nya sjukgymnast idag som sagt. Hon är så trevlig och tillmötesgående. Personkemin stämmer till 100 % vilket jag kan tycka är enormt viktigt!
Vi har lagt tejpen bakom oss nu ( iallafall för ett tag). Idag testade vi akupunktur och laser mot inflammationen. Mycket intressant och vi ska göra en behandling om fem tillfällen. Jag ska redan tillbaka på torsdag. Det känns bra med så mycket kontakt för min egen skull. Det känns som om någon äntligen tar min smärta på allvar.
Efter akupunkturen fick jag inte lov att träna på några timmar, så det var bara att cykla hem igen:(

Däremot har jag fått gjort väldigt mycket. Jag har röjt lite på framsidan och kört en vända på tippen med trädgårdsavfall och tegelstenar och lite annat skit som vi hade liggandes i högar framför huset. Jag har putsat fönster (inte alla, bara skjutdörrana än så länge). Jag har tvättat en omgång tvätt. Jag har dammsugit och moppat golvet. Nu är jag trött!

Igår så umgicks jag med Anna och vi hjälptes åt att klippa vår gräsmatta. Så himla snällt av henne och sedan tog vi ett glas rödvin i trädgården innan jag började laga mat.
Nu har jag fått en handgräsklippare av Magnus och Vesna som dom ändå inte ville ha. Väldigt omtänksamt och snällt. Tyvärr var ju gräset lite väl högt för den igår och därför fick jag låna Annas elgräsklippare.

Nu ska jag snart ta bilen till ön för att gå och tränamoch sedan ska jag hem till Kristoffer och Therese ikväll och gosa med lille Morgan;)

Pics från lördag kväll


Magnus och Vesna (värdparet)



Jag och älsklingen

If this isn´t love, Jennifer Hudson


Dagen igår var som en dimma

Kvällen hos magnus och Vesna var mycket lyckad! Jag var bara så trött igår att jag inte ens orkade kommentera det på min blogg.
Igår så råkade dessutom min älskade Peter ta med sig min mobil till Kastrup när han checkade in till New York-fligthen. Panik! Jag kunde inte leva utan min telefon så jag bestämde mig för att ta tåget över och hämta den.

Jag ska alldeles strax cykla iväg och se min sjukgymnast. Jag hoppas hon gör något underverk idag eftersom jag har sjukt ont i höfterna. Tänkte träna efter mitt program sedan direkt efteråt, men jag llovar att skriva mer på min blogg idag.

Ps. Gräsmattan är klippt. Är så lycklig! Hi!Hi!

Magnus och Vesna bjuder på grill ikväll

Åh vilket bra pass det var idag på Friskis! Kändes riktigt bra!!!
Får se vad jag ska köra i morgon.
När jag kom hem fick jag spontant besök av Magnus och Vesna (båda kollegor och nära grannar). Dom bjöd över oss på grillning ikväll och det ska bli supertrevligt!
Har nyss varit på en runda för att köpa en blomsterbukett eller något liknande, men allting var stängt. Istället fick det bli en chokladkartong och en flaska rödtjut!

Nu ska jag slappa lite och titta på webb-tv. Carina Berg har visst varit hemma hos Marcus Schenkenberg i programmet "Berg flyttar in". Lite spännande eller?

Gräset växer som ogräs

Godmorgon alla,
just nu tittar jag ut och ser att gräset på baksidan är otroligt högt. Vi har fortfarande inte inskaffat gräsklippare. Det är en så liten trädgård, men gräset måste ju klippas. Får ta tag i det där snart. Peter menar att vi ändå ska vända upp och ner på allt eftersom allting ska jämnas ut, men herregud. NÄR? Gräset växer ju som ogräs och snart kommer det säkert ätt nå våra knän;)

Jag har sovit gott och jag skulle ha kunnat sova några timmar till, men jag ska gå på ett pass klockan 11. Skivstång konditon. Jag måste ha lite tid att ladda upp;)

Kvällen igår var supermysig. Det blev tacos. Talang 2008 och Singing Bee. Alla underhållningsprogram som visades tiitade vi på. Sedan orkade jag se halva The Beach innan jag stupade i säng.

Har inga planer idag.
Borde ringa mina familjemedlemmar.

Trött

Idag blir det inte mycket mer än slappande framför tv-burken och så lite tacos förstås. Jag är helt slut och ovanpå allt så har jag mensvärk och DET gör ont!

Nu ska jag boka pass till i morgon!

Chicago var härligt


Utsikt från mitt rum. Michigan lake.


Utsikt från mitt rum, Michigan Avenue


Promenad längs Michigan Lake en härlig vårdag


Somliga klär av sig till bikini så fort solen visar sig. Riktigt så varmt var det inte.






Lyssnar på härlig musik och njuter av dagen


Hancock Building i bakgrunden




Jag köpte en scarfs på Nine West. Gillade mönstret och färgerna!


Jag utøvade hemligheten och fick en Chicago!

Man får inte skriva på sin facebook-sida att man mår illa. Då tror næmligen ALLA att man ær gravid. Lugn! Mina vænner. Skulle jag ha en liten bulle i ugnen så skulle ni få reda på det på en gång. En sådan nyhet skulle jag inte kunna hålla før mig sjælv;)

Trafikvakten i mig hade kollat upp att dom saknade en airhostess på Chicago. Med check in 14:05. Jag utøvade "the secret". Packade min væska som om jag redan hade fått turen och nær dom ringde från Kastrup så visste jag att turen var min och det var den. Jippi!!!
Før alla er som inte vet vad jag menar nær jag skriver "the secret" bør genast køpa boken som heter likadant eller "hemligheten" på svenska. Skriven av Rhonda Byrne.


Det handlar om att læra sig styra øver sina tankar mm.
Oprah hade den uppe i ett av alla sina miljontals program. Många av mina vænner har læst den och många ær helt betagna. jag också!

Nu sitter jag på basen och ska alltså flyga till Chicago. Kan det bli bættre? Kommer hem igen på fredag eftermiddag. Fri tre dagaroch sedan återstår endast två standby-dagar. Jippi!!!

Mina tulpaner är så vackra

Om två timmar börjar min standby. Vill inte. Jo om jag får en långtur. Då skulle jag bli glad. Det går dessvärre inte så många av dom idag.

Häromdagen köpte jag jättefina tulpaner till mig och min mormor. Dubbelsidiga liksom. Ja dom är dubbla i blombladen. Maffiga och stora. När jag satte dom i vas och kom hem efter några timmar var dom redan utslagna. Det är så varmt här hemma och så stod dom i direkt solljus.



Jag har sovit dåligt i natt. Har haft ont (som vanligt). Pendlade mellan soffan och sängen och till slut gav jag upp. Nu är jag ju svintrött och så mår jag lite illa.

Nu är det dags för lite frukost! Ska bli gott!

Tänk att vänta tretton barn?

Jag har tränat skivstång kondition ikväll och det passet gillade jag verkligen. Typ bodypump. Jag är helt slut nu ochhar smörjt in mig med tigerbalsam. Mest i ländryggen!

Igår hälsade vi på Mormor och Imre. Jättegod mat. Ungersk. Mumsigt!
Imre visade att han hade ett fågelbo i sin rabatt. En anka som ruvade på 13 ägg.




Gulligt va?

Nöjd med resutatet

Anledningen till att skrivandet har dröjt idag har varit förrådstädning. Vi gick upp tidigt i morse för att röja ut skiten och slänga en massa på soptippen. Mitt i alltihop fick Peter ett migränanfall. Han försvann in i det mörka sovrummet ett par timmar och ensam sorterade jag ut saker som vi skulle behålla och saker som vi skulle kasta.




Det var verkligen ett stort KAOS därinne. Det var svettigt och tråkigt, men jag fick gjort en hel del och sedan mådde Peter bättre och gjorde den slutliga "finishen".

Vi har bara gjort en preliminär lösning på kaoset. Vi ska måla och göra en dörr in till garderoben osv. senare.



Detta blev resutatet!!!

Jag ska ge det en chans

Ska fundera lite till på det där med spinning. Tack vara en anonym läsare så ska jag testa på två andra Friskis ocg Svettis-anläggningar i malmö. Där ska det vara grymt. Ska testa Heleneholm i nästa vecka:)Jag

Spinning är mest plågsamt och trist

Hej och hå!
Spinningen idag var ett pulspass. Det hade jag missat, så jag körde utan pulsklocka. I vilket fall som helst så tycker jag inte att det är roligt. Man verkligen plågar sig själv i en timme. Om jag ska fortsätta med detta plågande så måste jag köpa spiningsskor. Jag får ont i hålfoten av tramporna annars. Jag hade önskat mig lite mer pushande från instruktören och högre musik, men när har man kunnat få allt? Spinning är i alla fall en bra träningsform. Konditionsmässigt.
Denna månaden testar jag ju bara alla möjliga aktiviteter som Friskis har att erbjuda och sedan får jag se vad jag väljer att göra i framtiden. Att kombinera är ju alltid bäst!

Idag har jag tagit av mig tejpen på rumpan. Jag vet inte vad jag ska säga om den. Jag vet inte heller hur fort det ska ta innan man märker resultat. Jag väntar att säga något fram till att jag träffat Annette igen (sjukgymnasten).  Det blir nog bäst så. Peter tycker att jag måste ta det med ro. Jag har precis bytt gym. Bytt sjukgymnast. Bytt träningsform. Jag måste hålla ut ett tag till innan jag kan förvänta mig underverk. Min skada har i alla fall fått ett namn. Det är mer än vad den hade fått innan. Piriformis syndrom.

Nu ska jag ut i solen ett tag...

Spinning

Godmorgon alla,
gud vad jag är trött. Hade jag inte vetat bättre så hade jag trott att det var en bakfylla jag låg inne med. Det är det inte och klockan 10:30 är det dags för ett spinningpass. Egentligen känner jag mig inte laddad för det. Sist jag tränade spinning tyckte jag att det var så himla trist. Mycket beror självklart på musiken. Så är det alltid.
Nu ska jag trycka i mig lite frukost, lite energi till mördarpasset;)

Väldigt fint väder idag och Peter spelar golf (som vanligt), men vi ska nog hälsa på mormor och Imre i eftermiddag. Det blir dom nog glada för...

Svar till Johanna;)

Tänkte svara på ett inlägg skrivet av Johanna angående uniformsdelar som är gratis. Hon undrade om t.e.x skinnhandskar tillhörde uniformen. Nja, det tillhör inte uniformen eftersom vi får bekosta dom själva. Däremot så har dom flesta av oss handskar i alla fall på vinterhalvåret. Antingen köper man ett par billiga som värmer dina händer lika bra som ett par dyra. Vi har en uniformsdepåt som säljer båda handskar, skor, strumpbyxor etc. Allt till ett förmånligt pris, men självklart kan man hitta ett billigare alternativ ute i handeln om man inte är ute efter något specillt märke.

Är man som jag som hela tiden slarvar bort mina handskar går man på ett billigare alternativ. På så vis behöver man inte sörja så länge om dom skulle råka komma bort;)


Det bor en liten trafikvakt inom mig

Det blior nog en trafikvakt av mig i framtiden.
Jag har full styr på avgångar på www.cph.dk samtidigt som jag tittar på crewlistor på vår egen SAS-portal. Ja detta gør jag bara før att lættare kunna planera min dag. Så idag nær trafikvakten ringde prick klockan 15 och sa att dom hade en tur till mig visste jag i næsta mening att det var en Geneve;)

Jag ær trøtt dock.
Kænner mig lite sliten, men mitt træningspass var bra. Kænner mig nøjd, men nu vill jag bara njuta av det fina vårvædret. Alla verkar ha det så himla mysigt och JAG JOBBAR!!!

Friskis, here I Come!

God morgon!
Nu ska jag ta på mig några träningskläder ( måste köpa nya snart) och cykla iväg till gymet och köra mitt nya pass:)
Min standby börjar ju först kl 15 idag så det är ju härligt:)
Peter landar från Peking idag och just nu längtar jag efter honom jättemycket!

...och ni då? Vad har ni för planer idag?

Var slänger du blöjorna?

Hemma.

Grannarna på andra sidan har fest och spelar hög musik, men det är bara härligt med lite liv en lördag kväll som den här;)

Charterturen var okej. Inte så mycket att göra, men många söta passagerare. Jag skäms lite för att jag var så negativ tidigare idag. Oftast blir det ju bra när man väl befinner sig ombord.
Det fanns en sak som förundrade mig och det är inte första gången det händer tyvärr. Jag undrar hur vissa människor tänker. Man kan stå ut med mycket, men när man ser att det ligger använda blöjor på golvet efter det att passagerna har lämnat flyget blir man förbannad. Det finns toaletter med skötbord och man byter INTE blöjor bland dom andra passagerarna som äter. Lite vett måste man väl ha eller? Jag älskar barn. Det vet alla som känner mig, men jag skulle aldrig bete mig så där. Vidrigt!!!



Nu ska jag snart lägga mig. Är jäääätte trött och hungrig dessutom. Det var ingefära i min crewmat idag och det är inte min favoritkrydda precis.

När jag checkade ut i natt så hade dom gjort en änding på mitt schema i morgon och det accepterade jag inte. Om man ska gå efter boken så ska jag har 14 timmar på hemmabas och dom har gett mig standby från 15.00, men när jag checkade ut som sagt så var det inlagt en tur med tidigare check in. Jag var uppmärksam och ringde trafikvakten direkt.
Jag hade rätt!

Peppning

Nu har jag printat ut hela det førra årets schema till  mig och Peter som underlag før deklarationen. Jag tænkte att jag kunde påbørja den i morgon. På så vis går ju tiden lite fortare nær man sitter standby.

Idag ær jag lite negatiav. Det kænner jag nær jag tænker och pratar, men denna charterturen ær ingenting som jag kænner før alls idag. Glada førvæntansfulla passagerare som hela tiden vill ha mer att dricka. Det ær STOR skillnad på att flyga charter och reguljært. Det vill jag lova, men en charter lite då och då ær okej. Det ær ju en helt annan typ av passagerare som sagt. Man ska bara vara upplagd før det och det ær jag inte idag.
Jag peppade mig med ett avsnitt av Mia och klara på Svt´s webb-tv innan jag drog till Kastrup. Till min fasa har jag nu sett alla avsnitt och har inget kvar. Det som jag såg nu idag var kul. Det ær i det avsnittet som Mia smygfilmar sin pojkvæn før att bevisa før Klara att han visst det skæms før henne. Ha! Ha! Så jækla ball!
Min humor!

Førresten var det någon som tittade på det dær japanska nya humorprogrammet hæromdagen med Carolina Gynning som programledare?
Jag tittade på det och mellan varven så skrattade jag eftersom det var så jædrans sjukt! Vilka lekar! Det ær verkligen att førnedra sig sjælv och Carolina ær lika snygg som vanligt;)

 

Ont, det gör ont

Fan vad höfterna värker idag. Det känns inte längre som om tejpen fungerar:(
Så jäkla trist! Fan!!!


Jag väntade mig ingenting annat egentligen

Prick kl 12:00 när min standby började dom så ringde trafikvakten och gav mig en Kreta. Jag checkar ut först kl 01:00 i natt och det är ingenting som jag är glad för. Däremot startar min standby först kl 15 i morgon och så är jag fri på annandagen så lite bra blev dte ändå:)
Jag checkar in först kl 15:30. så nu tänkte jag cykla och köpa lite skvallertidningar. Det blir lätt lite dötid på sådana flygningar;)

Lite martyr nu på långfredagen


Min egna lilla påsktallrik

Jag blev så sugen på påskmat att jag var tvungen att köpa lite senapssill och gravad lax b.la ifall att jag inte blir ledig alls i påsk, men nu är klockan snart 17:30 och trafikvakten har fortfarande inte ringt.
Jag känner mig väldigt ensam idag. Jag tycker nästan lite synd om mig själv. Jag var borta hos Anna och Mats en sväng nu i eftermiddags. I deras renoveringsprojekt. Det som är färdigt är verkligen superfint. Dom har en STOR tvättstuga. Det är nästan att jag vill göra om vår nu. Den är så liten och opraktisk, men innan jag såg deras var jag ju happy. Det gör nog mycket att dom har fönster. Det blir så ljust. Vår tvättstuga är i anslutning till vår walk in closet och där är det enda stället som vi inte har fönster i vårt hus. Lite dumt med tanke på att dagsljus hade gjort susen där inne.

Ja vad ska jag göra nu.
Städa och rensa garderoben kanske?
Får ta en låda i taget.
Ja det låter som en god idé.

Strumpbyxor borde vara avdragsgiltigt

Det blir nog ingen långtur idag helller. Dom saknar en cabincrew på Tokyo, men så har vi det där avtalet som CAU har förhandlat fram (fackförbundet). Fem dagar mellan öst och väst. Jag landade från Seattle i söndags så då antar jag att det är kört:(
Har nyss kommit hem från Mobilia. Köpte sulor till mina kabinskor. Dom är lite stora. Sedan var det åter dags att köpa nya strumpbyxor på Twilfit. Tycker egentligen inte attt dom har några snygga sommarkulörer där. Alla ser så tantiga ut i färgerna. Därför blev det marinblått igen trots att det är varmt ute och sommaren börjar närma sig.

Jag ska ta ett varv med dammsugaren innan jag duschar. Här ligger döda myror överallt, så det där myrgiftet hjälpte:)

Är sjukt avundsjuk på alla som får äta sill och ägg idag:(

..och så blev det en lille Dublin

Så nu befinner jag mig på basen och mitt resmål idag ær Dublin. Vi ær fem i kabinen och jag kan inte riktigt førstå varfør jag blev utkallad till just denna flygningen. En MD-80 dessutom. Ja ja, jag ska inte klaga. Jag høll på att klættra på væggarna dær hemma så detta var bara bra. Dæremot har jag en kænsla av att det bara blir fram och tillbaka turer i påsk vilket ær anstrængande och trist.

Vi fick køpt myrgift på K-Rauta nær Peter læmnade av mig på Svågertorp.



Har ni också problem med myror?
Detta ær væl baksidan nær man bor i hus?

Glad Påsk

Cirka en halvtimme innan min standby börjar. Fy vad trist det är. Det bästa är att få någonting direkt när den börjar så man slipper att sitta på röven och inte kunna göra någonting. Om jag blir fri någon endaste dag i påsk så får jag köpa lite påskmat åt mig själv. Peter är ju i Peking, extra långt stopp och ingen i min familj verkar ha nagonting.

Tejpen på rumpan verkar vara en bra metod. I morse när jag steg upp ur sängen så kände jag ingenting. Helt underbart. Idag ska jag jobba (antagligen) och då får vi se hur det känns då.

Nej inga stora planer idag. Får jag en fram och tillbaka tur så blir dte bara mys framför tv,n ikväll och sen är det på det igen imorgon.

GLAD PÅSK!

Piriformis syndrom och tejpning


Tack för en bra dag

Min dag idag har varit alldeles underbar. I morse sprang jag runt med min roller (en sådan man tar bort flock på kläder) och dödade myror på golvet. Perfekt verktyg till detta faktiskt, men dom fortsätter ju att komma in trots allt. Vi har nämligen ett litet myrbo nedanför våra skjutdörrar. Vi har glömt att köpa myrgift kom jag nyss på. Vi skulle ju ha gjort det idag.

Jag har haft ett möte med en gyminstruktör. Hade kanske förväntat mig någon yngre man eller kvinna. In kommer en lite haltandes äldre pensionär och räcker fram sin arm för att presentera sig. Han hette Sven. Han var kunnig och snäll, men jag är glad att jag träffade Annette nu ikväll (sjukgymnast). Hon kompletterade med bra övningar som jag tyckte att jag saknade. Resultatet blev ett gymschema som jag känner mig nöjd med för tillfället. Behåller det i åtta veckor.

Jag har bjudit Marie och Noa på lite lunch. Noa älskade min spaghetti och köttfärssås. Hon åt med god aptit och det var roligt att se. Till efterrätt blev det bara lite apelsinklyftor. Sedan spenderade vi en timme på Hammars Parks lekplats. Noa stormtrivdes. Vi träffade lille Zack (grannens son). Han var så lugn och fin i sin gunga och han fick snart sällskap av Noa. Den där gungan hade en sövande effekt. Noa höll på att somna;)

Marie bjöd på glass i den åter öppnade glasskiosken på Hyllie Kyrkoväg.


Noa njöt av våra glasar och av sin dag

Det har varit helt underbart väder och jag känner inte alls för att arbeta imorgon. Än mindre sitta standby:(
Jag kommer att missa hela påsken, men skit samma egentligen. Det är ingen i vår familj som orkar ta på sig firandet och därför missar jag ju ingenting. Jo all den goda maten. I like!!!

Jag hoppas på en Peking i morgon eftersom Peter ska dit. Apropå min älskling, Han är helt slut. Han bara sover och sover. Han håller kanske på att bli sjuk...


Kanske dom möts igen...


Zack och Noa i Hammars Park




Jag vill ha Jennys skor och alla hennes kläder dessutom;)

Jag var hos min underbara väninna igår i Lund som sagt och drack vin. Hon visade sina senaste inköp och gud så mycket fint hon har köpt. Jag önskar att jag kunde köpa en massa kläder och skor också, men allt går just nu till huset. Det är kanske bra, men lite upppfräschning i garderoben hade gjort mig överlycklig.


Kolla in denna superläckra replay-pumpen. Just den skon tillhör numera Jenny;)

Min rumpa är tejpad med rosa

Är väldigt glad och nyinspirerad. Kom nyss hem från min nya sjukgymnast på ön. Jag berättade hela min story för henne och hon visste exakt vad allting rörde sig om (ja det hoppas jag). Vi ska skippa kortisonet och jag har fått helt nya övningar än dom som Dan en gång har gett mig. Mest nyfiken är jag på den nya metoden som vi provar nu. Kinesiology-tape. Det har funnits i idrottsvärlden i drygt två år nu. Det handlar om att minska belastningen på den utsatta kroppsdelen. Tejpen är knallrosa. Jag har två stora tejpbitar på min rumpa nu;) Jag ska ta av dom först på måndag och sedan ska jag på återbesök redan på onsdag i nästa vecka.


Bortse från springan


Hoppas det fungerar. Känns bra!!!

Tungräckning



Ja bara räck ut tungan åt den satans oturen!
Den knäckte mig inte idag inte. Jag cyklade iväg till gymet och körde cirkel gym träning. Tränade i nästan två timmar och var riktig nöjd efteråt.
Jag hoppas att känslorna kring det nya gymet ljusnar. Jag har ju tränat på SATS i stan tidigare. Jag har bara en känsla att dom som jobbar i receptionen inte är så tillmötesgående och hjälpsamma. Det kan irritera mig eftersom jag är ny än så länge, men snart kommer väl den känslan att släppa.

Jag håller på att laga lite mat och sedan ska jag dra till Lund med Jenny som mål;)

Rättning

Fan vad gött!
Jens (Peters bror) meddelade mig nyss att Klara och Mia går på Svt. Så dum jag är. Det är väl klart att jag vet det:)
Tack Jens! TACK!
JIPPI!!!

En timme innan jag ska vara på Friskis och Svettis för en instuktion i gymet ringer dom mig från receptionen och meddelar att instruktören blivit sjuk! Okej! Visste hon inte detta i morse???
Irriterande!!!

Roligheter

Jag var uppe sent i natt och tittade på webb-tv. Blev väldigt besviken att det inte går och titta mer på Klara och Mia på kanal 5. Trist trist! Det var mitt älsklingsprogram. Igår fick jag i alla fall titta på "Berg flyttar in" eller vad det nu heter. Förra veckan flyttade hon in hos Pernilla Wahlgren. Jag tyckte att det var ett trevligt underhållningsprogram och gud så söt Pernillas minsting är. Theo.

Planer idag.
Promenera bort till cykelhandlaren med cyler lnummer 2 och få den pumpad.

Träna med Peter och klockan 14 har jag tid hos gyminstruktören:)

Träffa Jenny i Lund. Bestämde mig för i morse att jag tar bilen istället för tåget. Det blir inget vin, men det blir nog en jävla massa kaffe;)

Nu sitter jag och äter sen frukost.
Jag fick springa i pyjamasbyxor efter sopbilen tidigare idag. Soptunnan var överfull och något missförstånd måste ha inträffat. Det var ju egentligen i förra veckan den skulle tömmas. Sopgubben var snäll och tyckte väl lite synd om mig. Jag tackade honom för vänligheten.

Det blev mer än en hyggetur

Det blev en mysig, men jobbig kvällspromenad med Peter. Vi gick över ängarna, under öresundsbron och ut i villaområdet i Bunkeflostrand och så hem igen. Innan promenaden bjöd jag på ungsstekt lax kryddad med timjan och färsk pasta med stekta champinjoner. Det var mycket gott!
Det blev inget påskgodis. Inte idag i allafall, men kanske lika bra det. Annars går man bara och småäter hela tiden. Bara onödigt. Det är svårt att ha karaktär när man vet att detär nära till hands.

Nu ska Peter lägga sig, men jag är inte så trött. Det blir lite bloggläsande och tv-tittande för min del tror jag.

Imorgon ska jag träffa gyminstruktören och det ser jag fram emot, men min date med Jenny på kvällen sk abli roligast;)

Fynda på hudinstitutet, billigt just NU!

Jag var jättenära att säga ja till ett extrapass på ön idag. Marie skulle styrketräna och jag var skitsugen. Tack och lov tog jag mitt sunda förnuft till fånga (efter snack med Peter). Två pass om dagen kan inte vara särskilt bra för mina höfter. Vad tänker jag med? Ibland blir jag bara för ivrig. Istället blir det en kvällspromenad med Peter. Både mysigt och sunt;)

Har fikat med Marie och hennes syster på café Lieto och sedan promenerade jag bort till hudinstitutet och ville se deras prislista för ansiktsbehandling. Jag måste nämligen få gjort en rengöring och portömning efter Thailandresan. Ödet ville jag skulle dit visade det sig. Denna månad hade dom ett erbjudande på en klassisk ansiktsbehandling för endast 295 kronor. Va? Det trodde jag inte. Nu har jag bokat tid om två veckor...

Härnäst blir det matlagning och Peter ville göra påskgodis, men vi får se om det blir eller inte...

Vår i småbåtshamnen



Vår i småbåtshamnen "på" Limhamn

Kolla in "läckerbiten"

Tänkte visa er den äckliga pizzaslicen som min kollega lurade i oss på Costco i Seattle. Inget vidare läcker!!!


Osten bara hängde i klasar


Svårt att veta hur man ska äta den;)

BOSU gav mitt goda humör tillbaka


Idag har jag kört BOSU på Friskis och Svettis. Väldigt roligt och ansträngande pass! Efteråt var jag på gott humör och sa till Peter att gamla Charlotta var tillbaka:)
Detta p.g.a att jag var en häxa igår. Jag grät och var arg om vartannat. Sådär kan jag bli efter en långtur och detär inte roligt. Igår var jag beredd att sälja huset. jag såg bara allt elände, men idag efter träningen. Som förbytt!
Ska snart ta mig en dusch och bege mig inåt Limhamn och träffa Mi på en fika.

...men jag vill hem nu

Solen skiner over Seattle idag och vi har njutit av god frukost i Kirkland. Valdigt mycket. Personligen foredrar jag Gilberts. Dar at vi igar och dar kunde jag fa oatmeal med frukt.
Vi har promenerat och tittat pa underbara hus langs sjon i Kirkland. Sa vackert med alla blommor som ar utslagna pa Magnolia och korsbarstraden.
MEN, nu vill jag hem.
Har hort att det ar varsta varen darhemma. Picknickvader osv.
Vi har lite passagerare hem, sa jag antar det blir en del vila.

Ha en skon lordag!

Are Liam Nelson and Ralph Fiennes brothers?

Blev fast i en film pa TBS. Den hette Bernard och Doris. Eftersom Susan Sarandon hade huvudrollen ville jag ge den en chans. Filmen var urkass, MEN jag var tvungen att se klart den p.g.a den manliga skadespelaren. I vissa filmavsnitt liknade han Liam Nelson och jag tyckte att han sag sa marklig ut. I filmen spelar han dock en homosexuell man och har dom kvinnliga dragen emellanat. Nu har jag i alla fall tagit reda pa vem den manliga skadespelaren egentligen var. Han heter Ralph Fiennes och ar ett kant ansikte i Hollywood. Sjukt likt Liam Nelson i alla fall...


Tva bilder jag hittade och visst ar dom tagna fran olika artal osv, men det blir trots detta en LIKA SOM BAR-hit

Ralph Fiennes



Liam Nelson


Liam Nelson (lite aldre)

Pizzaslice

Det ar fortfarande fredag har i Seattle och jag har nyss kommit hem fran en shoppingrunda. Jag hittade kabinskor pa Aerosoles pa Premium Outlet. Jatteskona och ratt fina till utseendet.
Jag kopte aven lite fina underklader pa Calvin Klein, sa nu ar jag happy igen.

Jag ar daremot spyfardig eftersom Kristina lurade i mig en pizzaslice utandfor Cosco och den var overdrivet flottig. Hennes ost hangde i klasar nar hon forsokte ata den. Min var val battre, men usch. Den var inte god. Jag har tagit bilder (sa klart) och dom ska ni fa se om nagra dagar.

Nu tankte jag trana och sedan far vi se om det blir lite vin och drinkar och avslutningsvis mexikansk mat med besattningen.

Lite ur form

Hej fran Seattle.
Jag grymtar lite for mig sjalv eftersom jag e en smula irriterad.
Det gar t.e.x inte att boka pass pa Friskis pa internet som utlovat.
Sedan ar jag bara lite pa daligt humor. Hoppas att detta vander snart.
Ska nog bara mysa mig igenom hela stoppet forutom nar jag ska leta nya kabinskor...

Kramen sa lange

Seattle idag

I am happy!
Jag hade förberett mig på en lång dag här hemma i huset. Jag har ju standby, men innan den hade startat så gick jag in på mitt schema på portalen. Där hade dom redan lagt in en Seattle till mig och jag blev verkligen glad! Jätteglad med andra ord. Det känns perfekt med en långtur. Då har jag bara två veckor kvar sedan på min standbymånad. Kan det bli bättre?

Nu ska jag boka in lite pass på Friskis i nästa vecka. Det kräver nämligen lite planering. Jag tänkte även hinna med lite frisk luft. Det blir en lång resa i röret och vill därför passa på.

Grundlurad brunett

När jag satt där och lunchade idag och läste gratistidningen City så reflekterade jag inte så mycket på vad som skulle vara sant och falsk. Inte mer än det vanliga i alla fall. Dock rynkade jag lite på ögonbrynen när jag läste om att presindenten Obama skulle besöka västra hamnen idag. Jag visste att han befann sig i Europa för tillfället, men tyckte att intresset för vår turning torso var lite märkligt. Hela artikeln var bra skriven (eftersom jag uppenbarligen gick på detta dumma aprilskämt). Just då tänker man inte på realistiska saker som t.e.x säkerhet osv. Jag menar att Malmö stad hade fått höja sin säkerhet hundra gånger om i fall att presidenten skulle komma på ett blixtbesök. Ha! Ha! Så dum jag är. Det var nu ikväll som min kompis Lollo påpekade att DETTA VAR ETT APRILSKÄMT!

Grundlurad!

Kabinsko

Jag ska köpa kabinskor. Nya kabinskor endast för att dom ska vara bekväma att arbeta i. Innan har jag gått på utseendet, men idag tänker jag annorlunda. Jag måste välja skor som är hälsosamma för fot och kropp. Dom skor jag väljer ska ha plats för en inläggssula som jag ska göra på IMC.
Denna sko hittade jag idag och den är finare än dom andra som jag har hittat om man ska gå i den kategorin som jag nu är ute efter.


Den är grymt skön, men kanske inte den snyggaste

Tyvärr hade dom inte min storlek, så nu får jag ringa runt imorgon till Burlöv och Nova.

En eftermiddag med min yngsta kompis Noa

Noa är fortfarande min prinsessa. Jag blir lycklig av att träffa henne och hon utvecklas med stormsteg för varje dag som går. Idag har vi lekt inne och utomhus. Hon är så söt och charmig. Smart och vet hur man lindar vuxna runt sina fingrar;)


Lilla Noa på biblioteket i Limhamn med sin mamma


Lite lek inne


Jag fick på henne Maries diadem


Lek utomhus






Vi lekte "titt ut" och Noa älskade det

Lite besviken, men alla kan ju ha en dålig dag

Både jag och Peter känner oss helt slut i kroppen. Var som sagt på Friskis igår och skrev in mig som medlem, men det var urusel service i receptionen. Dålig information och luddiga svar på ens frågor. Jag är dessutom väldigt osäker för tillfället eftersom jag har problem med mina höfter fortfarande. Har i alla fall bokat tid med en gyminstruktör på tisdag och jag hoppas att det känns bra då. Det är plötsligt så stort om man jämför med det lilla gym som IMC stod för. Jag funderar även på vad jag ska ha för kort. Ett allkort för att testa allt som finns för en månad ELLER ett kort med två aktiviteter från start. Jobbigt beslut...

Planer idag?
Jag har sovit länge och nu väntar jag på min älskling som snart kommer hem från gymet. Lite mys innan han beger sig till Chicago. Sedan tänkte jag besöka Marie och lilla Noa. Alltid roligt och idag kommer Yvette dessutom dit på en snabbvisit.

Sedan kanska jag ska träna, men en del av mig säger åt mig att vänta till efter tisdag. I så fall blir det bara enm liten joggingtur ui eftermiddag. Det ska vara snällare mot höfterna än en powerwalk.

Imorgon har jag standby! TRIIIIIIIIIIST!

RSS 2.0