Tokyo tur retur

Vi landade en timme och tjugo minuter före schedulerad ankomst från Tokyo till Köpenhamn idag. Inte illa! Jag har flugit med en helt underbar besättning. Trots lite sömn så har jag haft det kul ombord både ut och hem. Vi hade lite passagerare båda vägarna och på väg hem fick vi gotta oss i lilla business i två timmar och fyrtio minuter var. Så himla härligt! Tyvärr somnade jag inte då heller:)

Camilla Walsöe är en så underbar tjej och jag hoppas på en flygning tillsammans med henne snart igen!

Jag hade med mig kameran. Jag ville ju visa hur äckligt det var att sova med det täcket som fanns på rummet. Det är dessvärre lite svårt att se graden av avsmak på bilderna, men jag gör ett försök ändå.


Detta är en säng med ett vanligt överkast. Ja det tror man åtminstone. Detta överkast är uppstoppat med ett duntäcke och alla gäster som sover på rummet använder samma. Det enda som skyddar en från andras bakterier är ett underlakan som man har under överkastet.


Ungefär såhär, men på natten när man rör sig  vaknar åtminstone jag oftast med överkastet ända uppe vid näsan.


Då får jag panik och därför lånade jag med mig ett businesstäcke och hade med mig en flanellpyjamas hemifrån!


Förresten, minns ni fjärrkontrollen till toaletten som jag berättade om?


Förutom detta dilemma så hade jag ett mysigt stopp. Jag hade med mig en bok som hette "Stella och Sebastian". Den läste jag ut på några timmar. Det var en present från Marie nu när jag var sjuk i förra veckan. Jag lämnade bara rummet en gång för att handla mat på varuhuset Carrefour. Det blev sushi och lite annat om jag skulle vakna under natten(vilket jag gjorde). Sjävklart blev det också en kaffe latte på Starbucks. Det blir det alltid.

På väg hem till Kastrup igen så plockade jag fram kameran och fotograferade mina kollegor.


Camilla och Nina utanför Starbucks, Narita airport


Lotta som var på sin andra longhaul


Nina, jag och Camilla


Taeko, Kjetil, Sverre och Madeleine


Lilla business var ledig för oss som jobbade


Jag köpte mig en riktig "flygvärdinneklämma" och ville prova den, men gud vad svårt när man har uppklippt hår. Fint bakifrån, men inte framifrån

På væg

Nær man sitter på tåget med sin ipod och det strålar ut musik i hørlurarna får jag lægga band på mig sjælv før att inte sjunga med i texterna. Det kan vara sjukt svårt ibland!

Nu ær jag på basen och jaghar fått en massa saker utrættat och det inkluderar en god latte. Det ær en rutin som jag har innan jag flyger långt. Den smakar bættre då på något vis. Det ær skam att jag har glømt min næsspray dock. Hade kanske behøvt den...

Jag har postponat all min ferie och det betyder att jag inte ska ha någon sommarsemester i år. Jag sparar den hellre till høsten eller till næsta vinter igen. Det har vi gjort dom sista åren och det passar mig perfekt. Dessutom har jag en tvångsutlagd semestervecka i maj som jag kan relaxa på och hæmta krafter infør det hektiska sommarprogrammet.

Jag har med mig min kamera till Tokyo. Jag ska visa er genom at ta bilder på sængen hur æckligt det ær att ha stopp i Tokyo. Ha!Ha!

Pappa ska koppla in spisen på lørdag nær jag kommer hem men det behøvs køpas en del saker innan och Peter missførstod mig tidigare och har inte kunnat handla in den hær utanpåliggande spisdosan och stickkontakt. Jag hoppas att han hinner gøra det innan han drar till Dubai ikvæll. Om inte så vet jag att det inte kommer att bli något på lørdag. Pappa har inte lust att komma hur sent som helst och dessutom har han nog ingen lust att dra till Bauhaus først. Han ær ju førælskad och vill umgås med sin pingla så mycket som møjligt;)

Bye Bye

Kom ihåg lista är att rekommendera

I förrgår börjar vi använda oss av en "kom ihåg" lista som fanns som en ikon på skrivbordet på den här datorn. Allting som vi skulle skriva där var vi också tvungna att göra. Det ska inte finnas några svepskäl till att inte göra det. Så igår när vi kom hem från mamma på kvällen så var jag tvungen att ligga på alla fyra för att rengöra avloppet i duschen. Jag klöks varenda gång jag gör det. Fy vad detär äckligt! Så mycket hår och skit!
Peter var tvungen att fixa ramen runt futonen i det lilla rummet och det gjorde han. Nu ser det mer ordentligt ut än tidigare.
Vad tycker ni?
Det är väldigt mysigt att slappa i det där rummet. I nästa vecka får vi även tv:n på plats i det stora vardagsrummet och då behöver vi inte längre slåss om fjärrkontrollen. Ha! Ha!




Spishäll kan ej kopplas in idag. Grrrrrrrr

Vi fick ju som sagt vår nya spishäll igår! Jätteroligt och idag skulle vi få den inkopplad av polacken som vi har använt oss av, men men. Vad tror ni händer? Jo, polacken har fått jobb i Danmark och kan inte komma som avtalat. Nu hoppas jag att pappa kan hjälpa oss på lördag istället.


Shit vad glad jag är för den!!!

Mammas lilla spontana kalas

Idag ska jag till Tokyo och äckelhotellet. Jag funderar skarpt på att ta med mig ett eget täcke hemifrån eller att låna ett businesstäcke från SAS under vistelsen. Jag verkligen hatar Tokyohotellet!!! Det enda som är bra med det hotellet är värmeslingorna i toalettsitsen. Det är skönt när man är lite trött och frusen. Att sedan toaletten i sig har en massa andra finesser och funktioner som styrs via en fjärrkontroll kan vi ju ta en annan gång. Som en liten parantes. Jag råkade spola vatten upp i härligheten istället för att trycka på spolning! Ha!Ha!

Igår var vi hemma hos lilla mamma! Väldigt spontant! Dom som ville komma kom och det var ingen nobelfest som Peter brukar uttrycka sig. Kristoffer och Tessan sakanades och självklart lille Morgan, men dom har det väl lite upptaget för tillfället. Komma in i rutiner och dylikt! Mamma blev i alla fall glad för besöket och Piere och Lisette dök ju också upp. Mormor och Imre hade överraskat med hemlagade munkar vilket var vår favorit när vi var små.


Mormor och födelsedagsbarnet

Munkar i massor

Lettjo (ungersk korvgryta)

Lisette

Peter


Pierre och en del av mammas hår;)


Imre

Ja jag var ju också där, men den enda bilden på mig som jag hade eftersom jag själv var fotograf vill inte fastna på bloggen så då får det ju vara!!!



Sylvias cocktailsfest

Nu har jag fikat med Marie och det var jättemysigt! Marie är en sådan person som bjuder väldigt mycket på sig själv. Hon är verkligen motsatsen till snål och har ett jättestort hjärta. Jag trivs så bra i hennes sällskap. Dock saknade jag Noa. En liten Noados hade bara gjort mig gott idag;)

Nu är vi på väg till mamma, men vi har inte bråttom. Det visade sig att Pierre och Lisette inte slutar sina jobb förrän kl 17 så då kommer inte dom förrän vid 18-tiden, men det är kanske dags att börja stressa Peter. Han är ju sjukt långsam och alltid i sista minuten som sagt;)

Ja jag ligger ju lite efter i att visa upp bilder och tycker själv att detär roligt att titta på andras. Här nedan följer lite bilder från min granne Sylvias födelesedagsfest i november. Cocktailfesten.


Mats och Sylvia (kära goda grannar)




Jag och en väldigt glad i hågen väninna till Sylvia;)



Flera av gästerna

Paketöppning

Värdparet

Peter var också jättefin, men han tycker inte riktigt om att visas upp på min blogg så tyvärr gottt folk.

Grattis mamma!!!

Jag ska snart träffa min kompis Marie utan Noa. Vi ska fika och snacka lite skit. Sedan vid 17 ska vi hem till mamma. Hon fyller 57 år idag. Jag och Peter ska äta hennes goda lettjo (ungersk korvgryta). Min fråga just nu är att jag inte vet vad jag ska köpa till henne. Hon har allt!

En prinsessan blir ett år i bilder

Hej!
God morgon!
Jag leker lite med min nya dator och har lagt in lite bilder som jag hade i min kamera. Jag tänkte visa er lite bilder från Noas ettårsfirande i Greve.


Noa med en stor mysig leksakshund



Stolta och snygga föräldrar


Här läses det upp födelsedagskort


Prinsessan


Vilken god tårta


Här är visst en bild på oss också;)




Stor flicka nu



Sur

Hej och go´kväll!
Nja, jag är lite ur form just nu alltså. Tiden har gått så fort nu när jag har varit ledig/sjuk en vecka och på torsdag är det dags att flyga igen. Jag orkar inte! Jag hade behövt en veckas semester och göra en massa charlotta-grejer! Det är lite irriterande också att vi bara har en bil. Det blir hela tiden en massa hänsynstagande. Jag kan liksom inte vara spontan och köra någonstans när jag känner för det. Samma sak gäller ju Peter. Man måste ju tänka på varandra...

Just nu dricker jag ett glas vitt vin och surar framför datorn. Har fan inte haft mycket tid över till den heller idag.

She med Aznavour


Ja då kör vi bilder igen - TEST

Ja nu vill jag då självklart prova med dom gamla bowlingbilderna. Ha! Ha! Ingenting annat händer i mitt liv tydligtvis! Ha! Ha! Skämt å sido! Måste bara se om det fungerar nu!!!









Ny dator, nytt liv

Hej!
Nu är jag tillbaka igen från min influensa som sög ut musten ur min kropp! Nu är jag bara trött, men frisk. Ja det hoppas jag åtminstone. Peter däremot har blivit lite förkyld igen och jag hoppas inte att det smittar. Det räcker med att jag fick den här veckan förstörd p.g.a sjukdom. Jag som skulle ha gjort så mycket annat kul...

Idag har vi i alla fall fått en hel del uträttat. B.la har vi köpt en ny dator till mig och det är jag JÄTTEGLAD över! Tjohej! Som om inte detta är nog har vi även beställt en spishäll till vårt kök! Nästa vecka blir det alltså mycket kokt mat. Det har jag längtat efter!

Nu ska vi se om jag kan lägga in lite bilder igen...

Hej från sjuksängen

Jag har inte orkat skriva.
I två hela dagar har jag legat i sängen och trott att jag aldrig kommer att bli frisk. Ögonen har varit svullna av en extrem huvudvärk och febern har vägrat ge med sig. Jag var väl ingen viking då *snyft*!
Först idag vågar jag tro att det går åt rätt håll åtminstone. Shit vilken influensa! Så typiskt när jag skulle vara långledig dessutom och göra en massa roliga saker. En sak är positiv. Jag får tillbaka mina F7S-dagar från SAS (kompensationsdagar) nu när jag har anmält mig sjuk, men det hjälper mig inte att bli frisk!!!
Jag ska försöka äta något nu! Aptiten och smaken har försvunnit helt. Dessutom skulle jag har varit hos läkaren idag och fått en ny injektion i höften, men där sa jag stopp. Någon måtta får det vara. Inte allt elände på samma gång!!!

Skriver igen när jag är på benen helt!!!

Sjuk

Idag ær jag sjuk, men jag har proppat i mig en massa alvedon. Jag tror att jag har feber. Det kændes så i morse nær jag skulle gøra mig i ordning. All berøring på kroppen ømmade och jag orkade næstan inte schamponera håret, men som den viking jag ær så har jag bestæmt mig før att fullfølja min arbetsdag. Sen får jag se hur jag mår imorgon. Jag vill inte vara sjuk nu nær jag ska vara fri i næstan en hel vecka.

Igår var jag pratsugen!
Jag snackade i telefon på hotellrummet med Helene, Emma, Marie och Lollo. Tiden gick fort och sedan var det dags før mig att gå och nanna. Sov underbart till klockan 01:00 och sedan kom febern smygande.

Idag ska jag flyga till Moskva med sjukt lite passagerare så jag har køpt lite skvallertidningar.

Basnytt

Nu har jag redan hunnit med att flyga tre leg. Från Bryssel och sedan Gdansk fram och tillbaka. I natt ska jag sova i Ålborg. Jag træffade alldeles nyss Cecilia Frankson på basen. Hon har kommit tillbaka efter mammaledighet och det var ett glatt återseende. Vi ska ses i næsta vecka. Har skrivit in det i kalendern før att det ska bli av. Vi ær experter på att løsbestæmma træffar.


Jag vill dock inte boka upp varje dag den hær veckan som jag ær ledig. Æven om det var trevligt nu sist nær jag hade en massa implanerat så tar det en del på krafterna, men det var riktigt kul att återse en massa vænner och gå på kalas och træffa familjen hemma hos mamma mm.

Nu måste jag gå upp i terminalen och se om jag hittar mig en svensk bok till imorgon nær jag slka flyga Moskva!


Secret Chrystal



Secret Chrystal heter detta superlæckra halsband från Ouch! by Ko-Ko-No

Berlocken ær øppningsbar och innehåller små hemligheter eller meddelanden.

Efva Attling Mother Earth



Detta smycket från Efva Attling vill jag ha!!!

På jordgloben står det føljande:
MOTHER EARTH FEEL THE EARTH TREMBLING. YOU AND I LISTEN TO THE HEART OF TELLUS. MOTHER EARTH IS CALLING US TO TAKE CARE OF HER.

Thailand, skøna Thailand









Detta gør att januari månad kænns lite lættare. Snart befinner vi oss i Thailand på långa strænder. Åh så skønt det ska bli. Vi vet ænnu inte vart vi ska åka, men detta førestæller Koh Lanta. Dær har jag aldrig varit! Någon som kan tipsa om denna øn?

Gynning ælskar SAS

Att jag ær en fan av Carolina Gynning ær ju ingen nyhet ellerhur? Att jag læser hennes blogg lite då och då ær væl inte heller helt fræmmande och nu idag nær jag læste hennes "I swear to tell the truth"-blogg så var det ju en glad nyhet att hon hyllade min arbetsplats. Hon skriver den 15 januari att hon ælskar SAS. Kan detta møjligtvis bero på att hon blev uppgraderad i business nær hon skulle resa till Tokyo? Nja, det dær vet man ju aldrig men det var roligt att få høra något gott før en gångs skull. Ha!Ha!
Tack Gynning!!!

Nu har jag flugit mina førsta två legs fram och tillbaka Paris. Nu har jag mealstop och sedan ska jag på nattstopp i Bryssel som sagt!

Nu har jag fått fixat min rem till min Louis Vuitton-klocka som jag fick från Peter før ett år sedan. Remmen gick sønder nær jag var på stopp i Bangkok i julas. Jag tycker att det ær fin och har hittat en bild på nætet så att ni kan se(ja om det lyckas vill sæga...)


En hærlig helg med fantastiska vænner

God morgon!
Tredagarsslinga på kort. Det var længesedan och alla morgnar ær jættetidiga;). Så nu sitter jag med andra ord redan på basen och klockan ær drygt sju på morgonen.
Jo jag vet om bilderna och jag fattar ingenting. Jag kan inte førstå vad problemet ær. Innan skyllde jag på MAC, men jag har nu førstått att problemet ligger djupare æn så. Frustrerande. Kanske har med någon instællning att gøra, men jag har ju gjort detta miljontals gånger førut så det ær mærkligt. Jag får ta itu med problemet så fort jag får min egen dator på plats. Tyværr blir det inga bilder på kvællen då vi bowlade med familjen Pernum Leth.

Tjejmiddagen hos Marianne i fredags kvæll var supertrevlig. Det blev mycket længre æn vad jag trodde. Hennes andra två væninnor som också var dær var vældigt lættsammma och roliga. Det bjøds på fisksoppa och jag ælskar fisksoppa så det var lyckat. Jag kom inte i sæng førræn klockan var 2.30 och det blev inte många timmars sømn natten till igår. Vi skulle hinna med några få saker innan vi begav oss till Greve.

Fødelsekalaset før Noa var mysigt och jag kan inte ta mina øgon från denna lilla sessa. Hon har vuxit enormt och blir mer och mer van till att gå lite længre stræckor utan att trilla på lilla gumpen. En massa paketer skulle øppnas och Noa gjorde en del arbete sjælv genom att sprætta upp det prassliga pappret och slarva bort korten från vem dom kom ifrån, men det løste hennes mamma galant. Allra gladast tror jag att hon blev før dockan som hade napp, nappflaska, potta, tallrik och bestick som tillbehør. Ut och in med nappen och hon skulle gærna sjælv ta den i sin mun också. Den lilla røda dockvagnen var nog också en klar favorit.
Vi gav henne en blommig blus från polarn och pyret och en bok med hårda sidor i som handlar om djur.
Kennets hus var jættefint. Stora øppna ytor precis som vi sjælva har och køket som en central plats. God mat som vanligt och Kennets mamma Hanne hade gjort en fantastisk god tårta som jag egentligen skulle ha låtit bli, men jag kunde inte motstå frestelsen.
Tyværr var vi tvungna att gå strax efter klockan 19 och det var lite ledsamt, men jag var tvungen då jag skulle gå upp tidigt idag och ville ha två timmar hemma inna det var dags att gå och lægga sig. Næsta gång vi besøker dom i Danmark blir det nog øvernattning. Det fanns gott om plats før nattgæster.

Nær vi kom hem igår så var det en tecknad film på tv 1000 som vi fastnade før. Råttatoulle eller hur det nu stavas. Den var så søt och skulle egenligen ha setts i en riktig biosalong.

Ja och nu har jag strax briefing. Det blir en øvernattning i Bryssel i natt och imorgon sover jag i Ålborg.

Kram så længe


Magnetröntgen och tjejmiddag

Så nu är bilderna inlagda från bowlingkvällen!

Igår så var jag i Hofterup hos mamma och träffade hela tjocka släkten;). Ha!Ha! Nej, men det var meningen att jag skulle träffa Kristoffer och Therese och lille Morgan där. Nu blev det mormor och Imre dessutom. Sedan kom Pierre och Lisette på ett spontanbesök så vi blev några stycken fler än vad det var tänkt från början. Dock var det mycket trevligt!

Dessa fem fridagar som jag har just nu har jag haft något inbokat varje dag. Det har varit trevligt, men man känner sig inte utvilad för fem öre överhuvudtaget. Idag ska jag på magnetröntgen. Det är alltid något som jag fasar för. Jag gör detta en gång om året och nu på sistone har jag börjat ta lugnande innan besöket. Jag får lite av klaustrofobi att ligga inne i den där tunnan med galler för ansiktet och allting är extremt trångt för att det ska bli så bra bilder som möjligt.
Jag har närmligen sedan 1999 en sjukdom som heter prolaktinom. Det innebär att jag har en godartad systa/tumör som sitter på hypofysen och som måste kontrolleras med jämna mellanrum. Ja det är lite svårt att förklara, men jag äter medicin för detta och känner nästan inte av min sjukdom överhuvudtaget.

Ikväll är det tjejmiddag hos Marianne i Hofterup kl 19. Det ska bli mycket trevligt. Peter ska träffa en annan kompis som bor i Löddeköpinge. Det blir ju perfekt!!!

Jaghar fått bra schema igen i februari. Jippiiiiii!!!

Så nu är bilderna här från bowlingkvällen;)


Jag går verkligen in för det


Söta familjen Pernum, Leth


Maries första strike






Så var det dags för basketmålgöring






Jag var jävligt grym;)

Bilder is on it´s way

Det kommer bilder från kvällen snart. Kanske redan i eftermiddag, MEN JAG AVSKYR MAC!!!

Bowling snart igen!!!

Vilken härlig kväll det var igår! Så mycket glädje! Lilla Noa som blir ett år imorgon var så jätteduktig under kvällen. Hon gick och tippade på sina små fötter som hade på sig små gröna converse. Sååååå gulligt! Jag tyckte att vi alla fyra var någorlunda jämna. Vi fick in några strikes mellan varven och vi hann med två rundor. Peter vann båda gångerna. Sedan blev det lite basketmålgöringar och lite annat kuligt innan det var dags att bege sig hemåt. Synd bara att inte bowling var så hälsosamt för höften. Satan så ont jag har idag!!!

Idag ska jag till mamma och där kommer Kristoffer och Therese också att vara. Ska bli kul att se lille Morgan. Snart är han en månad gammal. Tiden går fort. 

Jag ska även försöka övertala min älskade sambo att gå på bio ikväll. Det hade varit så mysigt och vi har ju fått biobiljetter i julklapp.

Sist men inte minst! Lille Charlie som inte är så liten längre blir fyra år idag! Malins son! Ett STORT GRATTIS!!!



Tack för en underbar fika

En mycket trevlig eftermiddag med både Jens och Emma. Härligt gäng med mycket skratt och djupa diskussioner mellan varven. Är glad att Emma och Jens kommer så bra överens. Det är roligt! 

Jag hann att gå in på Bolia dessutom som ligger på stortorget. Många intressanta saker som man skulle vilja ha. Tog hem en katalog så att Peter också kunde se och han tyckte likadant. Nu får vi först fokusera på vitvarorna. Det är ju det viktigaste! Tror vi bestämt oss för Media Markt. Dom hade den bästa offerten på alla dom saker vi vill ha.

Har bokat bana nu på Let´s go till klockan 19 ikväll. Idag onsdag kostade det bara 220 kronor. Är inte det billigt?




Upp och hoppa

God morgon!
Klockan är snart tio och jag har redan städat hela huset. Så dejligt!
Planer idag:

Träffa Emma. Hon kommer hit och hämtar mig och jag tänkte prova ett par byxor som jag har hittat på guys and dolls i Limhamn.

Kanske träna. Får se hur höften mår senare.

Antagligen blir det bowling med Marie och Kennet på Let`s go också det här i Limhamn.

Nu ska jag ringa Emma!

Färgat och klart!!!

Håret blev kanon. Min frisör Anna Olsson slutar snart på skolan så jag kan bara gå till henne en gång till:(. Då ska jag färga hårbotten igen och göra slingor. Idag gjode hon lite fuskslingor på mig så att det inte blir sådär helsvart. Jag förstår inte att det kan ha blivit det. Det måste ha varit en hel evighet sedan jag gjorde slingor eftersom det inte finns kvar några som helst spår av dom nu.

Nu har jag och Peter precis tagit en kaffe på lieto i Limhamn och hämtat ut överdraget på vår futon som har varit på kemtvätt. Den blev ren och den har blivit fri från den unkna lukten efter att ha legat källarförrådet på S:t Pauli några månader. Dock är där en liten fläck kvar. En vattenfläck som var svår att få bort.

Snart blir lilla Noa ett år och hon ska firas med kalas på lördag i Greve i Danmark. Vi ska göra vårt bästa för att komma. Det är nämligen ingen annan svensk som har tackat ja och det kan jag tycka är dåligt. När Noa döptes i Limhamns kyrka så var alla danskarna på plats. Det är vi svenskar som snålar, men visst. Den svenska kronam är ju inte värd någonting. För min egen del står jag och tvekar eftersom jag ska upp mycket tidigt på söndag morgon och arbeta, men Peter verkar positiv. Jag tror nog att det blir av. Vi får åka hem lite tidigare bara...


Tidigt uppe, men pigg

God morgon.
Somnade tidigt. Typ vid nio på kvällen och kan inte sova mer nu. Gick upp lite i åtta nu på morgonen. Det blev sushi från Nama igår. Det är så gott. Lite vitt vin till det och allting var fullländat!
Jag har funderat på att hälsa på min brorson denna vecka, men det är inte helt lätt att fåg i föräldarna. Jag ska i alla fall färga mitt hår klockan elva på LEEP HAIR. Får se om Kristoffer hör av sig idag då.

Nu ska jag iväg och handla frulle till oss. Peter sover fortfarande men han har ju Tokyo-jetlag. Det är värre!



Mer från basen under tiden jag væntar

Nu nær jag suttit hær i øver en timme på basen børjar jag kænna mig lite sjuk. Jag fryser och blev øm i skinnet som jag brukar bli nær jag har feber. Åh nej, jag får inte bli sjuk nu! Jag får tænka positivt och hoppas att det hjælper mig från att motstå från det dær elaka viruset som alla verkar bæra på nu...

Pratade med Lollo nyss. Hon har flyttat hem från Shanghai nu æntligen och det ær klart att det finns en anledning till detta. Jag hoppas i alla fall att hon hittar sig både en bostad och ett jobb hær nu snarast så att hon slipper bo hemma med sina førældrar. Det kan vara okej ett tag, men inte i længden.

Messade med Lisette också. Pierres fru. Hon har næmligen fått ett nytt jobb och ska børja om några veckor. Nu i helgen var det i alla fall kick off med det nya arbetslaget och hon fick vara med. Det verkar ha varit en alldeles underbar weekend. Dom bodde på en herrgård. Dom badade i vedeldade tunnor. Så himla mysigt nu på vintern. Det fick mig att sakna mina och Malins vinterbad på Kallbadhuset. Det VAR mysigt. Sitta i en varm bastu och sedan slænga sig i det iskalla vattnet. Brrrrrr.
Før att återgå till Lisette igen. Dom hade njutit av god mat och en kille i sællskapet hade haft med sig sin gitarr och det spelades och sjøngs en massa godingar enligt Lisette. Tænk så hærligt team! Det roligaste ær att dom verkar matcha henne. Hon ælskar att sjunga och dansa och nær det spelades gamla LP-skivor så kan jag se henne dansandes framfør mig. Ha!Ha! Jag førstår att hon næstan længtar efter att få lov att børja jobba!!!

Det ær många som stædar ut julen nu och æven om inte vi hade mycket till julpynt så hade vi åtminstone våra julstjærnor och dom vill inte jag ta ner ænnu. Det ær så himla mysigt att ha dom dær hængandes i fønsterna. Ær det någin mer æn jag som tænker behålla sina ett tag till?

Ja då landar Peter snart. Om ganska exakt femton miniuter. Nu vill jag hem. Kasta av mig uniformen. Åka och handla mat. Sedan æta något gott, tænda levande ljus och bara mysa...

Positivitet

Positivitet ær det nya nu.
Det ær det som ær inne :)
Jag førsøker i alla fall att utøva det så mycket som møjligt. Æven dom dagar nær man kænner att man inte alls har lust att ge dær lilla extra så anstrænger jag mig.
Kanske tycker ni att det låter mærkligt, men ær man glad och positivt instælld så ær det också det man får tillbaka.
Jag har haft otroligt glada passagerare ombord idag. Tacksamma. Det ær kul att få berøm før sin insats nær man vet innerst inne att man verkligen har gett allt. Jag gav allt idag! Jag ger mig sjælv en klapp på axeln før det. Det ær væl okej? Ha!Ha!

Nu sitter jag hær på basen och væntar på Peter som landar från Tokyo om cirka två timmar. Vi ska samkøra hem så en av oss slipper att ta tåget till Svågertorp. Jagh ar ændå ingen brådska. Jag ær fri i fem hela dagar nu och det ser jag fram emot. Har ingenting alls inplanerat. Tar dagen som den kommer.

Jag ær lite sur på klippningen som jag gjorde i torsdags. Jag tycker på något sætt att det blev før kort nær jag sætter upp det i svans. Den blir så klen p.g.a uppklippningen. Det ær sækert bara jag sjælv som lægger mærke till det, men eftersom jag så sællan har håret nedslæppt så ær det ju viktigt att jag trivs med det uppsatt. Det allra bæsta ær att inte borsta håret efter tvætt och føning. Bara dra igenom det med fingrarna och sen sætta upp det. Då blir det helt okej. Aldrig ær man nøjd. I morgon ska jag færga utvæxten. Det ska bli skønt, men jag hoppas att jag slipper få færg ner på pannan och på øronen denna gång. Det fick jag sist och fick skrubba med ajax nær jag kom hem och då førsvann lite av færgen som jag hade fått gjort:(

Nu har jag lite att g øra hær på basen, men vi hørs sen.

Är det fredag idag? Nej det är ju bara torsdag...

Nu sitter jag hör på basen och väntar på briefing. Håret är klippt, men som sagt bara topparna denna gång. Jag vill så gärna göra något annat med håret. Byta frisyr helt, men så fort jag sitter där i stolen så bangar jag ur. "Klipp topparna bara" säger jag och grämer mig över min feghet...

Tänk att jag sov så många timmar i natt. Helt otroligt! Jag känner mig utvilad första gången på länge och det är skönt.


Jag pratade med min sjukgymnast innan idag och han säger att jag måste ta det lugnt i fyra veckor till. Jag kan träna styrketräning i den mån jag kan, men konditionsträning måste jag stå över. Peter säger att det blir perfekt till när vi ska åka på semester. Då kan vi gå långa strandpromenader utan att jag ska behöva oroa mig för smärtor. Ja han är mer positiv än mig i detta fallet. Han peppar mig för att jag inte ska deppa ner mig. Han tror att kortisonet ska lyckas hjälpa mig denna omgång och då måste jag lyssna på vad min sjukgymnast säger. Sen är det ju faktiskt så att jag känner en enorm förbättring. Det är jag i alla fall glad för:)

Nu när jag är borta till på måndag så kommer min blogg att vila till på måndag om jag inte finner en dator. Det är bara bra eftersom jag har lite skrivtorka för tillfället.

Nu ska jag gå och beställa en kaffe latte innan det är dags för briefing. Hoppas det är en bra besättning. Jag har träffat styrman och han var rar.

Detta året ska jag bli mer positiv. Jag är väldigt laddad tack vare min kompis Emma som går därhemma och skriker ut sina önskningar och förhoppningar. Hon har verkligen funnit den där inre glöden som vi alla har inom  oss någonstans. Det är kul att se henne så glad och jag hoppas att detta året blir hennes glädjeår.

Ha det gott allesammans!!!


Sömntuta

Jag har sovit i elva timmar! Är det inte helt fantastiskt? Jag har inte sovit så många i timmar i sträck på länge och jag behövde nog detta och därför ska jag inte ha dåligt samvete.
Nu är jag uppe och jag ska klippa mig klockan 15.30. Bara topparna. Sedan ska jag ju jag på stopp ikväll och kommer inte hem förrän på måndag förmiddag. Det är lång tid! 
Jag har med mig två bra och intressanta böcker som jag ska läsa.

Elgiganten och Mediamarkt tävlar fortfarande om bästa pris. Snart ska vi slå till så att köket blir klart!!!



Tålamod i köket

Hasselbackspotatis.
Örtkryddad kyckling.
Grönsaker i ugn.

Ja det gäller att ha fantasi och tålamod när man inte har en spishäll. Problemet är bara att allting har olika kokningstid och olika grader i ugnen. Det är ett jäkla springande fram och tillbaka...

Sluta upp att sura nu din surpuppa!!!

Ja jag var uppe tidigt i morse och har redan hunnit flyga London fram och tillbaka. Nu ska jag hem till Sverige igen och det ær lika hærligt varje gång! Borta bra, men hemma bæst!

Det ær jækligt mærkligt med den hær kamraten/vænnen som inte hør av sig tillbaka till mig. Sånt kan irritera mig som fan och jag har inte lust att lægga min energi på att undra. Varfør kan man inte bara sæga rakt ut vad fan det ær som ær galet? Helt ærligt så tænker jag inte skicka fler sms till den dær surpuppan om det nu ær så att hon ær sur. Det vet jag ju som sagt inte, men man ska ju lita på sin intution. Min intution sæger mig att hon ær irriterad och då får hon væl vara det. Jag ser inte att jag har gjort någonting fel. Æn mindre nær jag verkligen har anstrængt mig før att få tag på henne.

Planerna nu i eftermiddag?
Vet inte ænnu!
Hade ju varit skønt att træna eller att gå ut och gå en promenad i detta underbara vintervæder. Vi får se!
Nu måste jag rusa till mitt 13.36-tåg.

Bye Bye

Mysig kväll

Jo då! Byrån blev ihopsatt under tiden jag fick en god bot mat tillsammans med Anna på Hai i Malmö. Vi hade det jättetrevligt! Det var mysigt att sitta på restaurang. För mig var det faktiskt ett tag sedan. Vi pratade mycket om renovering så klart. Vi är strax klara med vårt projekt och Anna och Mats håller på att starta sitt. Jag önskar dom all lycka. Jag hoppas att det kommer att gå bättre än för oss, men redan nu verkar allting vara väldigt organiserat. Hoppas på bra hantverkare. Det är inte alla som är likadana(även om jag har svårt att tro annat om dom).

Nu njuter jag av att Peter fick ihop den där möbeln. Snart slipper jag se sladdar och allt annat mög som ska in och gömmas i detta skåpet. Det blir nog bra ska ni se. Så fort jag får en egen dator så ska jag in med en massa bilder på bloggen. Det är roligare att läsa bloggar med bilder. Det tycker jag själv i alla fall...

Sängen kallar. Ska ju upp snortidigt imorgon. VILL INTE! HJÄLP! Hatar tidiga morgnar!!!



Kylan biter sig fast


Så då var det snart dags att bege sig ut i kylan igen. Idag är det fan kallt! Vi var ute en sväng för att titta på dator till mig igen och det var mycket skönare att sitta i den varma bilen än att bege sig utanför.

Jag och Anna-Christina skulle egentligen ha ätit på Nama i Limhamn, men där är stängt. Därför har vi bestämt oss för att köra in till Malmö och sätta oss på Hai istället. Prata lite skit utan männen. Ha!Ha!

Imorgon ska jag arbeta. En tidig Londontur! Check in 6.30. Bajs! Däremot känns det lite lättare när jag vet att alla andra människor mer eller mindre också ska börja jobba imorgon. Julledigheten är över. Det har varit hysteriskt med folk överallt. Det ska bli skönt med lite ordning och reda igen. 

Peter har sprättat upp paketet med den där möbeln som vi köpte i förra veckan på ILVA. Det händer lite saker här hemma, men det går långsamt. Jag vet att han får mer gjort när inte jag är hemma och därför är det bra att jag ska umgås med Anna ikväll. 
Vad gör ni ikväll då?




Igång igen efter alla röda dagar

Mumsigt med gulashsoppa!

Peter är hemma igen och allting är som vanligt. Lits skule rödvin hade varit gott idag, men det blir ingenting sådant ikväll. Så vad har hänt i Charlottas liv idag då?
Jo, hon har tränat på IMC. Ett pass som kändes behagligt för hela kroppen. Jag har varit på banken och fått överfört mina skattepengar till mitt personkonto. Nu känns det säkrare än att ha dom på en utbetalningscheck här hemma. Jag har handlat hem frimärken som också stod högt på min lista.
Jag har varit på Mobilia. Där brukar jag sträva runt någon timme innan jag ska hämta Peter på Svågertorp. Det har blivit en vana att ta en kaffe latte på Espresso House och titta lite i butiker. Idag har jag gjort ett mycket intressant inköp. Jag tänker återkomma till detta lite senare på min blogg. jag måste bara få lov att bilda mig en egen uppfattning först.

Nu ikväll har jag varit ute i kylan och gått en liten promenad. Mest för den friska luftens skull och alldeles nyss pratade jag i telefon med en av mina nya grannar. Anna Christina. Vi ska träffas imorgon kväll.

Nu ska jag ställa om klockan här på datorn.

Morgonuppdatering

Sovmorgonn idag. Så jäkla skönt!!!

Har haft lite märkliga drömmar i natt. Kan inte minnas en enda nu.

Strålande sol utanför. Jippi! NOT!!!
Då ser man alla dammråttor och då är det ännu mer ett måste att dra över med dammsugaren.

Jag har bestämt mig för att gå till gymet idag. Ingen kondition. Bara styrka.



Home sweet home

Det blev tacos ikväll hos Emma. 
Det var trevligt. Jag är glad att jag körde dit trots allt och det blev inte så sent.
Nu är jag hemma igen och jag har snackat lite i telefon och ska snart gå och lägga mig. 

Jag tycker att det har varit väldigt intensiv den sista tiden med jul och nyårsbestyr. Jag längtar efter en välbehövlig semester som startar i mitten på februari och som det ser ut just nu bär det av till Thailand. Var vet jag inte ännu. Vi håller på att undersöka alternativen. Vi har båda krav på vad vi vill ha och träningsmöjligheter är ett av dom. Jag hoppas att jag kan komma igång med min rehabilitering så fort som möljigt. Jag mår inte bra av att ligga på sofflocket alltför länge. Det gör mig rastlös och irriterad. Jag tänkte ringa min sjukgymnast imorgon och se vad han har för planer här framöver. Eftersom min läkare säger att allting beror på överansträngning vet jag inte länge vad jag ska göra. Jag menar att det knappast har med det att göra. Den sista tiden har jag tränat efter ett program som har varit sunt och bra för mina höfter, men ändå lyckades jag få en inflammation i vänster höft. Jag tycker att det är märkligt som fan. Jag blir nästan lite deprimerad. Till sommaren har jag haft detta skitet i två år. Det är lång tid! 

Jag ska sova ut imorgon. Riktigt länge och sedan ska jag fixa lite med tvätt och städning (som vanligt) och Peter kommer hem någon gång på eftermiddagen. 

Sov gottigt!!!

Hofterup nästa

Det fungerade med nagellack och en varm dusch! Ja så övertalade Emma mig också med sin underbara övertalningsförmåga. Så nu är jag på väg mot Hofterup. Det som oroar mig just nu är att det kan vara halt ute. Inte så jätteroligt att köra med den gamla forden i sådana vägunderlag. Får köra försiktigt.



Love lockdown

Dagens musikvideo



Kluven

Nu har jag varit hemma en stund efter att ha varit med Marie och Noa hela dagen. Jag är lite kluven nu. Tjejerna ska träffas på middag ikväll hemma hos Emma i Hofterup. En del av mig vill dit och en del av mig längtar efter en lugn hemmakväll på tu man hand. Jag tänkte måla naglarna nu. Fräscha upp mig lite, men det är inte säkert att det hjälper. Ibland brukar det vara en god ide att piffa upp sig för att se om man orkar.

Ja vi får väl se...

Inte jag

God morgon.
Nej det är inte jag som väntar barn. Det var det visst många som trodde. Ha! Ha! Jag får väl vara lite tydligare nästa gång. Det är faktiskt en väninna till mig som står för den glada nyheten. Mer än så kan jag inte säga just nu.
Ska nu äta frukost hemma hos Marie.



Natti

Gud vad trött jag är
Har varit hemma hos Pierre och Lisette ikväll och har nyss kommit hem
Sängen lockar.
En massa snorungar på bussen hem från stan. Jobbigt. Var man verligen så störig så ung?
Jag hoppas inte det. I så fall ångrar jag mig djupt.
Hrmm, börjar bli gammal...

Chockad

Mycket tankar och funderingar just nu!
Ha! Ha!
Är jag chockad?
Ja
Är jag glad?
Ja

Jag anade aldrig detta, men det är också ganska så oväntat.
Herregud!!!


The Killers

Dagens musikvideo

Human med The Killers



Medan han sov

Fan vad duktig jag är!!!! En klapp på axeln för att jag var så driftig i morse. Peter sov och jag ville inte väcka honom eftersom han är lite halvkass fortfarande och ska flyga Tokyo i eftermiddag. 
Jag samlade ihop allt bråte på framsidan. Plåt och rester av den gamla stuprännan, lite träbitar och två fulla sopsäckar med skit (inte sorterat tyvärr). Sedan körde jag raka vägen till Bunkeflostrand soptippen och slängde alltihop. Jag orkade inte se skiten längre och nu mår jag mycket bättre!!!

Nu ska vi snart köra iväg någonstans för att se om vi hittar oss någon god mat innan Peter ska jobba. 

Åh nu känner jag mig sådär tjock och ful igen eftersom jag inte har vågat träna sedan jag fick sprutorna. Det har satt sig mentalt. Jag är rädd att det ska göra ont, men jag väntar två dagar till och sedan kör jag igång på måndag igen. Synd att det ska behöva bli uppehåll i träningen när man var så flitig innan.

Nej annars ska jag väl inte göra något speciellt idag. Jag är ensam hemma och jag kan välja och vraka mellan kanalerna som jag själv behagar, men jag föredrar nog sällskap ändå.
Separationsångest...



TEST

TEST

Jag höll på att krocka idag... på jobb

Säger en sak.
Barnfamiljer...

Tänker dock inte dra alla över en kant. Självklart är mina vänner och bekanta exemplariska som föräldrar, men våra passagerare är en aning märkliga ibland. Jag har väldigt svårt att förstå deras tänk många gånger. Idag har jag hängt upp mig på mittgången i flyget. Den är vår arbetsplats. Det är där vi drar våra fina vagnar fram och tillbaka. Inte mycket plats att arbeta på i förväg och då förväntar man sig inte ett litet barn ska sitta och leka mitt framför en. Ja det är knappt att man upptäcker det. Så säger man till på ett vänligt sätt med ett leende på läpparna och föräldrarna ser ut som stora frågetecken. Då börjar det koka inom mig ska ni veta...

Jag och Peter har precis kommit hem från min mormor och Imre. Peter var mäkta imponerad av Imres julverk. Har ni vägarna förbi Bara någon gång och helst innan den sista januari så kan det vara en rolig utflykt för barnen. Adressen är Killevägen och jag rekommenderar besöket på kvällen.

Nu ska jag hålla kväll. Pensionärsvarning på den. Ha!Ha!

Kram

Redan igång efter nyår. Ingen vila hær inte;)

Hela jag stinker vitløk från den dær kebabpizzan som jag tryckte i mig igår kvæll. Æckligt!
Nu ær jag i alla fall på jobb igen. Tænkte flyga en tur till Dublin med en MD80 idag. Det var inte værldens lættaste att stiga upp i morse. Jag var svintrøtt, men som sagt. Nu ær jag hær!

Planerna ikvæll ær nog att vi ska køra førbi mormor och Imres hus. Peter vill se den omtalade julskyltningen innan det ær dags att plocka ned allting igen. Apropå Peter så ær han sjuk idag. Førkyld och ont i halsen, men dock redan på bættringsvæg. Det var værre igår.

Idag ær det en sådan dag då man bara vill vænda i dørren nær man anlænder till basen, men efter idag ær jag fri till den sjunde januari. Det ÆR JÆTTESKØNT!!!

Utdrag nyårsafton 2008-2009

Första dagen på det nya året och som tradition firar man det med en härlig bakfylla. Nja, riktigt så farligt är det inte. I alla fall inte längre. Jag har fejat efter gårdagens middag och det gjorde mig lite klar i huvudet och nu är det pizza som gäller om Peter får bestämma. Han har dragit på sig en förkylning. Undrar om jag står på tur. Hoppas inte...

Ja över till gårdagen. Det blev absolut lyckat. Lite stressigt i början eftersom Kristoffer och Tessan blev lite sena. Dom har inte riktigt kommit in i rutinerna ännu så det är klart att det är okej, men dom stod för förrätten och vår huvudrätt stod klar i ugnen. Peter hade grillat en fläskfile och späckat den med gorgonzolaost. Det var så läckert gott. Sedan hade vi svamp och rödvinssås till potatisgratängen. Tyckte allting smakade utsökt med tanke på att vi inte har någon spis. Vi har bara ugn så det var friskt vågat att ge sig på grillen i mörkret och sedan dom sista tjugo minuterna i ugnen.

Till förrätt var det antipasti och det smakade också gott. Vi hade det stora fatet under hela kvällen och oljan som dom hade med sig var supergod. 

Till dessert hade Peter gjort en vaniljfromage med valnötter och till detta en mangosås.

Vad stod på er meny på nyårsafton?

Kvällen blev lyckad. Lille Alfons som är hunden var relativt lugn och lika gullig som vanligt.
Morgan är så liten och nätt. Trygg i sina föräldrars famnar. Åtta dagar gammal igår.

Jens var på partyhumör. Det var roligt!

Tolvslaget firade vi med våra gäster (Kristoffer och Tessan stannade). Sedan åkte dom hem och då gick vi över till Fredrik och Natasha där Anna och Mats också befann sig. Vi blev inte långvariga. Alla var trötta och jag gick hem först. Till slut såg jag bara en säng framför mig och längtade hem...


RSS 2.0