Jag längtar efter en riktig brakfest!!!

Vet ni vad jag längtar efter?

Jo jag skulle vilja ha en riktigt stor fest här i huset. Det är så många som jag vill bjuda. Jag minns att jag några månader innan min 30-årsdag gick och filade på en brakfest, men så hände allt det trista med huset och jag fick ställa in alla mina planer. Sedan började jag drömma om en fest till min 31-årsdag istället, men då var fortfarande inte huset klart så det kändes inte riktigt rätt. Var skulle gästerna sitta? Vi hade ju inga möbler och även om det var strålande sol och varmt på just den dagen så blir det gärna lite kyligare på kvällarna i maj. Istället bjöd jag hem min familj och två av mina barndomsvänner på en enkel grillning i trädgården och vi promenerade ner till stranden och tog en fika där och så vidare. Nu är det den sista november och jag har fortfarande inte haft någon fest. Inte ens för tjejerna. JAG VILL SÅ GÄRNA!!! 
Grejen är den att jag bara fokuserar på färdigheten. Jag skulle kunna ha en fest för ett litet antal åt gången. Vi har ju en soffa och några pinnstolar(lite annat också givetvis). Plats att dansa kan vi knappast klaga på. Hade kunnat be Marie att ta med sig sin karoakemaskin så hade vi kunnat sjunga oss hesa hela kvällen och sedan gått vidare ut. Det var en evighet sedan jag var ute i vimlet i Malmö.
Däremot vet jag med mig själv att den där festen får vänta. Jag vill gärna ha lite fler möbler och jag vill gärna kunna bjuda på lite god hemlagad mat och sitta vid ett riktigt middagsbord och inte det där tvåmannabordet som vi har nu.
Festen får vänta, men jag hoppas att min längtan snart kan bli verklighet. Jag har många middagar att bjuda tillbaka på. Fantastiska vänner som har bjudit hem flera gånger den sista tiden. Ni ska veta att jag är otroligt tacksam och att jag värderar er vänskap oerhört mycket.

Denna texten är till er. Ett löfte skriftligen på att jag snart ska ha fest!!! Till min familj, mina vänner, mina grannar. Ni är underbara!!! Tack för att ni finns!!!



I självaste tomteverkstaden

Imres hus och trädgård är rena tomtelandet. Jo det är sant. Många barn tror att det är självaste tomteverkstaden. Dom brukar stå på en bänk (som Imre själv har placerat utanför staketet) och beskåda hans verk. Föräldrarna säger att det är där dom ska önska sig sina julklappar. Kl 17.00 går alla tusentals smålampor igång med hjälp av en tidsinställd timer. Jag vet inte hur många tomtar och nissar som han har. Några direkt på gräsmattan. Någon sittandes i den lilla dammen på en liten plastbåt. Några på väg klättrandes upp på skorstenen. Sedan har han en massa renar dessutom och en massa annat krims krams. Det tar honom cirka två månader att få allting klart. Det är självklart ett intresse och han tycker det är roligt. Förra året var han med i tidningen med sin utställning dessutom. Det sporrade nog honom att vilja fortsätta några år till. 

Med andra ord var min eftermiddag lite julig och stämningsfull. Det var en bra första advent. Absolut!
Jag har nyss kommit hem och hällt upp ett glas iskallt vitt vin. Tänkte ringa några telefonsamtal och bara softa ett tag till.

Hur har din första advent varit?

Utvilad och glad

Har sovit i tolv timmar i sträck nästan. Första fyra timmarna i soffan och sedan i sängen. För en gångs skull känner jag mig utvilad och jag har dessutom hunnit med att träna. Härligt!
Det som väntar nu är ett besök med min mamma hos mormor och Imre i Bara. Gud så gott det ska bli med mormors ungerska hemlagade mat. Jag vet att Peter gärna skulle ha varit med idag.

Sedan är det bara att slappa - igen. Ha! Ha! Det är typ det enda jag gör! Det ska bli skönt att slappa utan att känna obehag av illamående. Det har jag gjort dom sista dagarna nämligen p.g.a trötthet. Titta lite på tv. Hoppas dom visar någon bra film på någon av kanalerna.

Imorgon kommer Peter äntligen hem från Dubai och jag längtar! Vi byter av varandra hela tiden. Jag ska nämligen till Dubai på torsdag. Apropå Dubai så skulle ju Helens pappa komma och lämna lite julklappar till henne hos mig som jag skulle ta med mig på torsdag. Han skulle ringa. Ni minns väl Helen som jag har berättat om som bor i Dubai med sin man Matt. Denna omgång vet jag att vi ska ligga på stranden, vi ska julpyssla och baka lussekatter. Kanske inte det första man tänker på när man ska spendera några dagar i värmen, men det ska bli trevligt. 

Pursern som ska med på julafton till Bangkok ringde till mig idag. Hon sa att det inte var några problem att ta med sig Peter. I värsta fall så kunde hon ta honom på sin senioritet. Det tackade jag vänligen för, men hon har alltid haft ett så stort hjärta och känner både mig och Peter. Nu längtar jag faktiskt till stoppet trots att det är på självaste julafton...

Brittan is back

Musik gör så mycket och just nu var jag inne på youtube för att kolla in lite nya musikvideos. Har lyssnat på Brittans nya singel, circus. Låten är bra tycker jag. Dessvärre ingen officiell video ännu, men håll till godo med bara låten och en stillbild...


Sömn är livsviktigt

31 år gammal och redan sömnproblem.
Jag menar, jag gick i säng klockan 2.30 i natt efter några glas vin hemma hos min pappa igår och sedan vaknade jag redan kl 7.30 och kunde inte somna om. Vem som helst hade väl kunnat det när kroppen redan är totalt slut efter Tokyos tidsskillnad på åtta timmar, men inte jag. Istället promenerade jag från Limhamn till Slottstaden och hämtade hem bilen och sedan ställde jag mig i köket och tillagade kyckling klockan nio på morgonen. Jag har fortfarande inte sovit. Inte ens en liten blund i soffan. Vad är det för fel på mig?

Jag tänkte bara vara hemma ikväll och titta på tv-burken. Stjärnor på is går ju ikväll, men jag tycker inte det är så bra. Kanske något annat på någon annan kanal. Nu ska jag först duscha och se om jag blir något piggare av det. Det hade varit mycket trevligare om Peter hade varit hemma. Jag har nämligen gjort det lite julmysigt idag. Inte så mycket, men det är det där lilla som gör så mycket för stämningen...

Kanske återkommer igen lite senare på detta dygnet...

Boktips för oss som har svårt att sova

Sömn, sov bättre med kognitiv beteendeterapi

MARIE SÖDERSTRÖM

9789185675005.jpg

 

 


Stämningsfullt

Åhhhh så fint det blev med julstjärnorna i fönsterna! Tack pappa!!!

Jag ser ut och känner mig som ET

Godmorgon!
Nej, jag har inte kunnat sova!!!
Ögonen står ut på mig!!!
Nervvrak!!!

Har istället gått upp och lagt in en tvätt i maskinen och ska göra alla måsten så att jag har hela dagen framför mig sedan. Det är väl smart?



Julstjärnor som jag älskar!!!

Fy satan vad jag är trött idag. Sängen lockar redan ska ni veta. Landat från Tokyo och är så trött att jag mår illa. Sov liksom ingenting den sista natten. Den första natten var det inga problem alls, men när jag skulle komma till ro den sista natten så låg jag bara och vred på mig och irriterade mig över täcket. Så jäkla äckligt egentligen. Ett sängöverkast som var ihopsytt med täcket och sedan hade man typ ett lakan under det. Jag får panik av bara tanken att det är så många andra som har legat under samma täcke som jag. Det kvittar om det är bytt lakan. Man vaknar ändå på natten av att man har det där äckliga sängöverkastet ända uppe vid näsan.

Tokyo bjöd på underbar sushi och biljard och dartspel. Jättekul!!! Nästan hela besättningen var tillsammans den första kvällen. Både cockpit och kabin.

Peter hade handlat hem två julstjärnor till oss som vi ska ha i våra fönster. Det var en överraskning och gissa om jag blev glad! Det var precis sådana som jag ville ha! Lite julmys! Pappa kommer hit imorgon och hjälper mig med kontaktuttaget. Han är ju elektriker. Peter åkte till Dubai nu ikväll och jag saknar honom redan!!!

Nej mina vänner!
Jag måste sova innan jag börjar kräkas...


Semestern har kommit!!!

Jippi!!!!
Nu har jag fått min semester utlagd!!!
Precis nær jag har velat!
Semester dessutom med Peter!
Jippi!!!!

Från den 23 februari- 22 mars och sen  har jag en vecka øver min fødelsedag i maj månad också!!!

Boktips och förberedelse för Tokyostoppet

Det är väl bara att erkänna att jag nog inte varit helt frisk här på sistone. Har haft så mycket slem i halsen och hostat om nätterna. Vi åt en ceasersallad igår kväll och sedan slocknade jag under filten när klockan var 20:30. Helt färdig! Missade söndagens Wallanderfilm dessutom. Nåja, jag har sovit gott i natt. Staplade upp med en massa kuddar under min egen sköna kudde för att slippa hosta och det hjälpte. 

Nu ska jag snart äta frukost och sen tänkte jag ta bilen för att växla in lite kronor till yen på Forex. Jag ska ju till Tokyo i eftermiddag på långt stopp och det innebär bara två nätter, men det kallas för långt. Funderar på att kanske ta tåget till deras Disneyworld bara för att hitta på något annorlunda, men vi får se.

Jo igår förresten. Jag och Peter tog en tur med bilen, men först efter 15 och du märker att solen är på väg ner redan då. Det blev aldrig ett besök hos mormor och Imre, men vi var en runda i Vellinge och sen vidare till Höllviken för att lämna en sak till Peters kompis. Därifrån tänkte vi ta en fika på Beanbar på Polisgatan i Höllviken, men dom stängde redan kl 16. Istället tog vi en runda in till Gamla väster i Malmö och tog en presskaffe på Siesta. Det gick lika bra det. Vi kunde inte låta bli deras tryffflar så vi beställde in vars två till kaffet. Det var en mysig eftermiddag trots allt...

Jag köpte en bok igår förresten till mitt stopp. Jag har fått den rekommenderad.
Tusen strålande solar,
Khaled Hosseini

tusen_stralande_solar_plaza.jpg




Efterlysning!!!

Så tränade jag.
Sen tränade Peter.
Sen åt vi lunch och nu är klockan redan 14.30.
Nu MÅSTE vi ut i solen!!!
Vi ska köra en runda med bilen och kanske blir det en fika hemma hos mormor och Imre. Dom blir så glada när man dyker upp. Synd bara att klockan hunnit bli så mycket. Solen går ju ner så tidigt numera!!!

Någon bra film ikväll?

Elisabet! Har du ingen blogg eller mailadress. Du skriver alltid så fina inlägg på min blogg, men jag kan aldrig svara tillbaka.



What a wonderful morning

Vilket strålande väder!
Jag ska bara snabbt köra ner till gymet och träna innan jag ska njuta av denna dag! Jo kvällen igår var mysig! Trodde att Jens skulle sova över, men han ville sova i sin egen säng och det klandrar jag inte honom förr. Jag är likadan. Borta bra, men hemma bäst!!!
Kycklingen som Peter haft med sig hem från Seattle var så saftig och mör. En av dom bästa kycklingarna som ätits någonsin. 

Jag vet inte riktigt hur jag ska ta till vara på denna dag allra bäst. Vill givetvis göra något ihop med Peter. Vi kommer inte att ses på en vecka. Jobbar om varandra helt och hållet. Trist som fan!!!
Jag reser till Tokyo imorgon. Det långa stoppet. Peter ska till Dubai på torsdag kväll. 

Nu skriker gymet!!!
Måste kila...

Till slut hamnade vi på samma nivå

Vilket fint hus Katarina hade flyttat in i. Jag hade fått för mig att det var ett gammalt 70-talshus, men detta var ett relativt nytt hus och jag älskade planlösningen!!!
Vi åt som sagt räkor och det var riktigt mycket kött på dom. Jenny gjorde sin berömda guacamole och den smakar alldeles underbart. Lite sallad och bröd och så vin förstås. Stackars Katarina som hade så ont i sin arm och var drogad på starka mediciner. Vi hamnade på samma nivå allihopa efter några timmar...

Det slutade aldrig snöa igår så jag sov över hos Emma i natt i Hofterup. Vaknade redan klockan 8.00 och då steg vi upp och beundrade all den vackra fallna snön som låg som ett täcke utanför. Jag fick nästan lite julkänslor, men det är väl okej. Jag ska ju fira julafton i Bangkok. Första året på nio år i SAS så ska jag arbeta julen, men Peter ska följa med så det ser jag fram emot. Dessutom får jag fira lite jul på dagen åtminstone.

Jussi har varit här idag och fixat med vårt hus därav mitt goda humör. Det är kul när det händer något och man ser framsteg. Peter och jag har varit ett par ärenden, b.la på Media markt och Electrolux. Sedan har jag jagat ett fin julstjärna till vårt köksfönster men inte hittat någon fin ännu...

Snart kommer Jens hit, Peters bror och vi ska dricka lite vin och äta lite god mat som Peter ska tilllaga. Har tänt värmeljus överallt för att få den rätta vinterkänslan. Känner mig en aning slö idag och jag har fortfarande ont i min hals, men det finns värre saker att bekymra sig för. 

Ha en riktigt trevlig lördag kväll

En död gås bröt hennes arm

I exakt sex dagar nu har jag haft ont i min hals, men det känns som det aldrig bryter ut. I natt kunde jag inte sova då jag hade så mycket slem i halsen. Vaknade om och om igen.

Nu är jag på väg till Katarina på lite räkor. Det ska bli jättegott. Denna oturstjej ställer upp med planerad middag trots att hon har ont och vad har då hänt henne. Jo först trillade hon av sin häst så illa att hon fick en hjärnblödning och blev sjukskriven. Det satte sig först på minnet på henne. Väldigt obehagligt och vi är glada att hon överlevde. Under sin sjukskrivning hade hon fått stränga order att ta det lugnt och detta resulterade i rastlöshet. Det var egentligen meningen att hon skulle börja jobba nu i måndags, men på halvtid. Detta hände dock inte då hon dagen innan. På söndagen följde med sin sambo på jakt. Mest för att hitta på någonting och hon skulle bara sitta bredvid och titta. Dom jagade gäss. Något gick hemskt fel. Någon skrek att Katarina skulle akta sig, men allt gick så fort. På 30 meters höjd föll en död gås ner på hennes arm. En gås väger cirka 7 kg, men från den höjden blir den många gånger tyngre. Hon skrek av smärta och det var väl klart. Hennes arm bröts och på tisdagen fick man operera in en metallbricka och det gjorde så satans ont. Vad är oddsen att man ska bryta armen av en fallande gås?

Vilket oväder det är. Jag har kört i 60 km i timmen på motorvägen från Limhamn till Hofterup. Är hos Emma nu och snart ska vi bege oss till Dösjebro. Kanske får sova här i natt. Är inte så glad att köra när det är halt ute.

Hörs imorgon...

Minisemester hela tiden

Hej ALLA!
Kænner att det blir færre læsare nær jag inte uppdaterar min blogg så ofta. Sæger ju sig sjælvt egentligen, men nu ær jag tillbaka. Dessværre så har Peter tagit med sig datorn till Seattle och han kommer inte hem førræn imorgon, Dærfør skriver jag ett par rader hær från Kastrup istællet. Jag har nyss landat och jag har haft tre underbara dagar i Dubai med sol och bad. Inte førræn vi landade nu i Køpenhamn fick vi reda på att det var kaptens sista tur. Han ville ha det så. Inte så mycket ståhej. Inte den som vill stå i fokus så det blev en lycka till kram och that´s it!

På denna turen var det två glædjande besked. Ett par som førlovade sig på Burj Al Arab. En middag som kostade 9000 kronor. Inte billigt precis. Sedan så var det ett annat par som berættade att dom var gravida. Jajamensan!!! En del av er som læser nu ær sækert jættenyfikna! Ha!Ha! Ja då får ni væl ringa till mig. Jag vill inte hænga ut någon hær på min offentliga sida...

Ibland nær jag tænker på det så måste jag sæga att jag har det bra. Dubai t.e.x ær ju en minisemester. Man kopplar helt av och mår bra. Det enda som saknas ær ju Peter, men vi hade faktiskt ett långt stopp dær førra året som var supertrevligt!!!

Imorgon ska jag till Katarina som har flyttat till Døsjebro. Æntligen blir det av. Vi har førsøkt i månader nu att få till en træff med oss fyra tjejer som innefattar Emma och jenny också. Det ska bli roligt!

Just nu gick det førbi en kollega som jag inte gillar alls av skæliga orsaker. Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!

Næ nu måste jag bege mig hemåt kænner jag. Ska træffa Marie en stund.

Ses snart førhoppningsvis;)

På væg igen

Festen igår var jættetrevlig!
Många hærliga och glada mænniskor, men gud vad trøtt jag ær nu. Det ær priset man får betala, men det var det vært.  Sylvia fick en hel del fina presenter. Man kunde lætt førvæxla det med en 40-årsfest. Jag hade gærna velat øppna dom dær presenterna sjælv.


Nu ær jag på basen på væg till Dubai och det ser jag fram emot.

Lite stressad før øgonblicket och dærfør blir det inte så mycket information hær. Jag kommer hem igen på torsdag, så då skriver jag mer om gårdagen och mitt stopp i Dubai.


God kvæll!!!


Skynda dig nu!!!

Det är liksom ingen ide att tjata på Peter att bli färdig. Han har alltid tagit allting i sin egen långsamma takt och nu är klockan fem minuter i sju och han står och rakar sig. Själv har jag varit klar i en timme. Det brukar jag vara. Hatar att stressa nämligen. Jag hade två klänningar att välja emellan och det var svårt att välja, men Camillas klänning vann kampen. Den satt allra bäst på mig. Den jag fick låna av Helene var en aning stor i midjan, men den var nog mer elegant. Camillas klänning är en smula fräckare, men dock en cocktailklänning.
Håret har jag plattat och satt upp i en stram hästsvans med en liten bit av den långa luggen uppsatt för sig själv på sidan med en glittrande klämma dagen till ära. Det blev bra trots allt.
SKYNDA DIG NU PETER!!!

Det är drygt att behöva vänta, men som sagt. Ingen ide att tjata...

Jag tycker om att vara en av dom första på en fest när man inte känner så många. Då slipper man gå runt och presentera sig. Jag är lat. Det är rätt skönt att låta folket komma till mig. Ha! Ha! Nej, så hemsk jag är...

För er som inte vet så drar jag tillbaka till Dubai imorgon kväll. Jag har hela dagen att sova av mig ruset på och sen drar jag till solen och slappar några dagar. Kan det bli bättre?

SKYNDA DIG NU PETER!!!

Nej nu måste jag stressa honom lite!!!

Vi hörs imorgon!
Ha en underbar lördag afton!!!

Förberedning av Cocktailfest

Lördag, klockan är 16.08 och jag har varit inne hos grannen och förberett ända fram till nu. Oturligt så brändes kycklingspetten svarta och Sylvia fick köra och köpa en nödlösning, men vi har gjort en massa annat gott också. Tilltugg till alla goda drinkar som ska intagas ikväll.

Just nu har jag målat mina naglar knallröda vilket jag tycker är läckert till en svart klänning. Har nyss bestämt mig för att skippa strumbyxorna. Jag tycker det är avtändande och eftersom jag bara ska in till grannen så har jag ingen anledning att trä på mig nylontajts. Det är väl snyggare med bara hud?

Jussi har varit här och fixat med huset. Sakta men säkert växer det sig fram. Peter var på golfbanan i Barsebäck under tiden. Var annars? Ha!Ha!

Håret?
Ja jag vet inte riktigt. Tror jag börjar med att platta det och utgår från det. Antingen utsläppt eller något enkelt med start av hästsvans.

Nu måste jag hoppa in i duschen...



MAT, Nu!!!

Puh, jag körde ett riktigt svettigt pass idag precis som jag hade lovat mig själv.
Nu försöker jag kicka ut Peter ur soffan då jag är svinhungrig och behöver mat ögonblickligen! Vi måste köra och handla och det var faktiskt hans förslag, men så är det ju golf på tv,n och då vet ni vad som händer. Alla löften glöms bort...

Tänkte köra inom Camilla också för att låna ett par skor...

Innesittarväder

Så nu har jag fått tag i min barnmorskemottagning här i Limhamn äntligen. Nu ska jag på cellprovtagning nästa måndag. Blev kallad på MAS men kunde inte komma det satta datumet nämligen.

Jag har fått sova ut. Är inte lika trött som vanligt och nu är jag på väg till gymet. Ska köra ett hårdpass idag och svetten ska bara rinna av mig hade jag tänkt. Det finns inget skönare..
Funderar på att basta också...

Peter ligger på soffan och slöar och det är ju riktigt innesittarväder så det gör han rätt i. Ikväll ska jag hjälpa Sylvia att förbereda inför cocktailpartyt imorgon, så jag har en del saker som ska hinnas med nu på dagen. Orkar inte stressa, så det som jag inte hinner med idag får jag göra imorgon helt enkelt.



Gammal klänning på en äldre kropp

Min dag har varit bra idag.
Jättebra och jag suger på känslan en stund till.

Förresten så var jag hemma hos min mamma en stund idag. Jag provade min gamla balklänning av någon anledning. Mamma visade gamla foton från den tiden och så blev jag sugen att prova den. Det var tretton år sedan sist och den passade mig. Jag blev så glad! Det trodde jag verkligen inte. Tyckte t.o.m att den satt snyggare på mig nu. Jag såg för smal ut när jag använde den på skolbalen. Tänk att en sådan grej kan förgylla ens dag. Mamma tog lite bilder på mig så jag skulle kunna jämföra med dom gamla. En rolig grej bara...

Har varit tillsammans med Peter hela dagen. Det har varit riktigt trevligt!
Nu på kvällen körde vi en massa rundor i kvarteren i Limhamn och tittade på andra hus. Det var mysigt! Fick lite inspiration och sedan fick man lust att våga drömma igen.

Nu är vi helt slut och vi som skulle träna nu ikväll. Nej så blev det inte. Vi skojade om att träna två gånger imorgon istället. Tror inte att jag orkar det helt ärligt...

Festfrisyrer

Nu försöker jag googla mig till fina festfrisyrer som är enkla. Jag är urusel på det där och jag vill helst inte ha mitt hår i hästsvans på lördag...

1198442453_143.jpg

 

 

2-200508276ashlee.jpg

 

 

301bbd5e-565a-4a3c-9d62-d5faa3cf3ec5.fodoc.jpg

 

 

movie_29.jpg

 

 

nicolefltafixad.jpg

 

 

Beyoncex2_210_220802w.jpg

 

 

evamendezett_366485w.jpg

 

 

80e77640-cd1c-4dc7-b77c-89d37e6fa40d.jpg

 

 

ahkaxgjacsp87b8b2fwz28q8dzdktrx.jpg

 

Det kanske bara blir en enkel hästsvans ändå...

 

 

 

 

 

 

 

 


En blåsig dag på stan

Jag håller med dig Elisabet. Allting blir så mycket mysigare med tända stearinljus. Därför gillar jag hösten och vintern, men man måste ha rätt kläder när man är utomhus. Idag höll jag på att frysa häcken av mig när jag strosade runt i stan. Jag hade bara en stickad sensommarjacka på mig från Anna Holtblad. Det var egentligen meningen att jag skulle lämna in den i en secondhand butik i förra veckan, men dom ville inte ge mig mer än 350 kronor. ALDRIG! Den kostade ju 2500 kronor och den är nästan helt ny, men på något vis så har den ändå hängt mest i garderoben. Lite dåligt samvete för det och därför tog jag den på mig idag när det var som mest kallt. Så typiskt mig!!!

Jag tycker det är roligt med okända bloggläsare. Du är en flitig besökare och jag känner mig hedrad att du tycker om min blogg. Den senaste tiden har jag dock varit lite dålig på att uppdatera med bilder. Detta p.g.a att vi fortfarande inte har fått hem vår dator, en VAIO, PC. Nu arbetar jag på en kompis dator som jag har fått låna. En MAC. Skitsnygg, men för mig värdelös. Har bara inte satt mig in i den okända världen ännu. Jag väntar ju fortfarande på vår PC. Vi talar samma språk. Vi kan varandra innan och utantill.

Idag har jag dock fått shoppat lite i stan. En present till min grannes nyfödda bebispojke, Koda. En jättesöt stickad tröja, lite golfaktig från Benetton. Sedan har jag köpt en födelsedagspresent till Sylvia, men det kan jag inte skriva om här. Jag vet nämligen att hon läser min blogg lite då och då och jag vill inte förstöra hennes överraskning. Jag hoppas att hon blir glad. 

Har fikat med Jens också och gått lite med honom i stan. Vi fixade så att han blev fotograferad inne på korthuset. Han ska nämligen använda fotografierna till nya jobbansökningar. Han fick en del uträttat idag så det kändes skönt. Vill bara att han ska vara glad och få tillbaka ett jobb som flygande igen...



Ingen sömn fortfarande

Nej jag har fan inte fått sova!!! Panik!!!
Känner mig bakis p.g.a. det!
Det går ju knappast att träna när man mår såhär. Typiskt!
Kanske tränar ikväll istället när Peter kommer hem med bilen. Då är jag förhoppningsvis piggare eller tröttare...

Nu tänkte jag faktiskt ta bussen ner till stan (Malmö). Strosa runt litegrand. Köpa mig en ny behå tror jag. Underkläder över lag är ett måste i min garderob för tillfället. Känner man sig vacker under känner man sig oftast vacker utanpå. Kan det vara rätt när jag säger så?

Jag kanske t.o.m överraskar Pierre (min storebror) med ett besök på Modulenthus. Får se vilket humör jag befinner mig på när jag når så långt.

Vad ska ni göra idag?


Jag fick smaka på min egen medicin

God morgon!
Jag har legat klarvaken i många timmar och klockan är inte mer än 6.38. Jag har hunnit med både disk och hängt in tvätt från gårdagen. Peter var nämligen uppe tidigt eftersom han skulle checka in kl 6.20. Det var längesedan jag var så pigg. Vi pratade och pratade. Jag ville inte att han skulle gå när vi hade så mysigt nu på morgonen, men han kommer hem igen ikväll. Tur att han gick egentligen. Jag måste nog sova ett par timmar ändå...

Jag har ju en facebook också som så många andra. Ibland får man tillbaka sin egen medicin om man säger så. Nu hade Stine lagt in bilder på mig på sin sida. Det var väl okej, men INTE poolbilderna. Anledningen är att det är höst och bilderna är från allra första dagen vid poolen och då var man likblek!!! Tredje dagen hade man ju hunnit få lite fin färg på sin framsida. Jag glömmer alltid bort att sola baksidan. Jag får göra det i nästa vecka...

En annan sak som jag lade märke till när jag var inne på min facebook. Det var att det var fler än jag som hade sovit illa i natt. Jag tror definitivt att det har att göra med fullmånen. Definitivt!!! Jag fick nämligen ingen ro. Vaknade och spelade solitaire på mobiltelefonen i omgångar i stället...

Nu dags för sängen...



I huvudet spydde jag för längesedan

Märkligt att man vissa dagar blir tröttare än andra av att träna. Jag trodde att jag skulle spy efter min crosstraining idag. Jag hade mjölksyra i benen och ansiktet var rött som på en tomat. Efteråt däremot känns det skönt! Jag sparkade igång mig själv idag igen när jag egentligen bara ville sova vidare.

Nu längtar jag otroligt mycket efter Peter! Vi har inte setts på sex dagar och det är lång tid för mig. Han  landar från en tredagarsslinga klockan 15.05. Sedan ska jag hämta honom på Svågertorp! Längtar!!!

Nu ska jag duscha och göra mig i ordning. Sedan blir det en snabb tur inom Mobilia. Växla lite pengar och se om jag hittar en liten present till Fredrik och Natascha. Dom har fått sin andra son för någon vecka sedan. Han ska heta Coda. Jo, men hans mamma är ju inte svensk. Deras första heter Phoneix. Han är ju bara så söt!!! Annorlunda namn på vackra barn...

Vi ses!!!

Dubai gav mina krafter tillbaka

Underbara Dubai har givit mig mina krafter tillbaka! Otroligt vad värme och sol kan göra med ens kropp. Den kan vända om negativ energi till positiv. Nu mår jag tio gånger bättre än innan jag åkte. Skönt!

Dubai bjöd på sol som sagt. I tre dagar glassade jag vid poolen tillsammans med Stine. Jag hoppade över stranden denna omgången. Jag var helt enkelt för trött för att fara fram och tillbaka i Dubais hektiska trafik. Vi slappade och svalkade oss i en si sådär kall pool. Den svalkade knappast av mig, men det var underbart ändå. 

På fredagen som var första kvällen åt vi ute tillsammans med kapten Knut och hans trevliga fru Pernille. Jättegod mat i närheten av en golfbana och det bjöds på vacker utsikt över floden. 

På lördagen blev jag hämtad av Helen och Matt kl 15 på mitt hotell vid Deira Creek. Det var ett kärt återseende. Vi snackade hela kvällen hemma hos dom över hemlagad mexikansk mat. Eftersom jag ska på cocktailfest på lördag så visste jag att Helen var expert på klänningar och smycken. Jag fick låna en jätteelegant klänning som var svart. Ska se om jag lyckas klistra in lite bilder på den här dumma datorn (mac) någon gång så att ni kan se. Dessutom fick jag låna ett urval av smycken som jag ska återlämna på måndag. Ja jag ska ju dit på ett långt stopp igen i nästa vecka. LYXIGT!!!

På söndagen satt jag i taxi tidigt på morgonen tillbaka till mitt hotell i en och en halv timme!!!
Jag avskyr trafiken i Dubai!!! En resa som egentligen bara skulle ha tagit mig tio minuter UTAN trafik!
Sedan låg jag vid poolen hela dagen.
På tidiga kvällen promenerade jag och Stine till guldmarknaden och jag hittade min ring! GUD så fin den var!!! 20000 kronor BARA!!! Vill ha den NU!!!

Sedan åkte vi ut till City Center för att Stine skulle köpa skor, men hon hittade aldrig några...

Kvällen bjöd på italiensk mat på hotellet och sedan var det dags för sängen, men först ett glas rött vin på balkongen.

klockan 6.25 i morse var det pick up. Alltså i vår tid klockan 3.25!!!

Härlig besättning!
Skrattade mig igenom sex timmar och 22 minuters flygresa hem!
You go Stig!!!




Skulle ju inte skriva, men ;)

Jag skulle ju egentligen inte skriva, men jag har lite tid øver hær på basen. Pratade alldeles nyss med Jens och jag hoppas verkligen att gamla Sterling blir uppkøpt och kan starta upp något nytt och återanstælla alla som har blivit arbetsløsa. Jag hoppas innerligt eftersom jag førstår vilken ångest detta bidrar med. Stackars alla mænniskor...

Fick tillbaka 1400 kronor från Telenor idag på plusgirot. Blev jætteglad! Hade visst betalt in før mycket pengar och det kunde inte komma mer lægligt æn nu. Det kostar ju pengar att ha långa stopp i Dubai och Tokyo, MEN jag ska inte klaga. Ær oerhørt tacksam før att jag kan komma ner till værmen nu nær det ær så kallt och ruggigt dærhemma.

Ska træffa Helen. Min gamla kompis från den tid då vi bodde i St:Moritz. Vi blev dom bæsta vænnerna och æven om vi inte ses så ofta så kænns det alltid så naturligt att træffas. Jag besøkte henne førra året också. Då fick jag nøjet att træffa hennes man, Matt. Han var också supertrevlig!!!
Vi ska ses hemma hos dom på lørdag kvæll och æta lite mat och sedan sover jag nog dær en natt istællet før att åka tillbaka till hotellet.

Sedan ska en jættesøt dansk kollega Stine med. Hon och jag ska ligga på stranden har vi bestæmt. Næstan alla andra i besættningen har med sig någon på detta stoppet så det ær roligt att vi två kan hænga på dagarna. Helen har næmligen aldrig varit en soldyrkare;)...

Ja vad ska jag mer sæga. Jo ett stort tack før alla søta sms och mail. Vænner som jag kænner och folk dær ute som læser min blogg som skickar en søt hælsning lite då och då. Det værmer. Jag vill bara poængtera att jag har det bra. Jag ær inte sængliggande, men ibland tær det på krafterna att inte ha ett komplett hus. Jag vet inte hur længe jag har længtat efter att få ha ett ombonat hem. Det kænns aldrig som vi når fram, men någon dag ska vi væl vara dær. Førhoppningsvis;)
Jag ska i alla fall hænga upp julstjærnor i våra stora fønster oavsett vilket detta år. Det har jag också længtat efter. Det blir så mycket stæmning av det. Marie, min kompis. Hon juldekorerar hela sitt hem med allt møjligt nær det ær jul. Lite krims krams øverallt, men det ær jættemysigt.

Sedan har jag alltid separationsångest nær jag ska vara borta en længre tid från Peter. Tycker att vi har jobbat om varandra mycket den sista tiden och jag vill bara vara hemma och mysa. Jag hoppas att vi får gemensam semester i mars månad och att vi kan resa någonstans. Miljøombyte. Hærligt!!!

Nej, nu ska jag leta upp Stine. Se om vi ska jobba tillsammans i kabinen idag. Brukar alltid bli så att nær man væl kænner någon bra i besættningen så får man aldrig chansen att jobba ihop. Trist læge!!!

Ha det gøtt!!!


Stor kram till er från mig

Hej!
Det var ett tag sedan. Det är jag medveten om. Inspiration växer inte på träd tyvärr och det är den varan som jag har saknat den sista tiden.
Imorgon reser jag till Dubai och blir borta fem dagar. Jag ser fram emot sol och bad och ett besök hos min kära väninna Helen som faktiskt bor där.

Idag skulle vi lämna in jul och nyårsslingorna på jobb. Det är så på SAS att man jobbar vartannat år, men man kan också ha tur och bli fri trots att man tillhör produktionsgruppen. Tyvärr är jag och Peter i olika grupper och det känns lite trist. Vi får ordna det till nästa år.
Det blev svårt för mig att bidda. Visste inte riktigt vad jag var sugen på själv. Självklart vill man vara fri på julafton och nyårsdagen, men om man däremot MÅSTE jobba var jag sugen på ett Dubaistopp från den 28 december - 2 januari. Det enda tråkiga med detta skulle vara att man inte fick fira in det nya året med Peter och sina nära. Jag biddade i alla fall detta stoppet plus en prioritering på fri julaftonoch nyårsafton...

Jag kommer fortsätta min paus här på blogg.se. Med tanke på att jag ska vara borta nu i fem dagar så vet jag att det inte kommer att bli något inlägg därifrån.
Jag hoppas att jag kommer tillbaka med nya och friska krafter och att ni fortsätter att gå in på charlysprat mellan varven för att se om jag har kommit tillbaka. Förhoppningsvis väcks lusten i värmen och förhoppningsvis har jag en massa att berätta.

Hoppas att allt är bra med er och att vi ses snart!!!

Stor KRAM från mig

Blondinbellapaus fortsätter

Har det fortfarande inte helt hundra.
Blondinbellapausen fortsätter i alla fall in på måndagen.
Ska till kiropraktor om några timmar...

Blondinbellapaus

På väg att träna nu. Vet att jag varit kass på att skriva, men ibland är det skitsvårt att hämta inspiration. Speciellt när man inte själv känner sig helt på topp. Det går fortfarande lite upp och ner. Jag är oerhört trött. Inte bara idag. Jag känner en enorm trötthet hela tiden. Det kanske beror på hösten. Det är ju alltid skönt att ha någon eller något att skylla på...

Jag ska köra ett lika hårt pass som i förrgår. Sedan ska jag avsluta med en skön och avkopplande bastu. Det är jag värd! Jag tänkte faktiskt tvätta håret och föna det där också. Vi ska nämligen bort ikväll till några goda vänner i Hofterup och vi ska hjälpas åt att göra maten så vi kör nog redan dit i eftermiddag.

Vad är det som låter?
Måste gå och titta. Vänta...

Det var bara Peter som har råkat somna på soffan. Han är lika slut som jag...

Tror jag tar en Blondinbellapaus under helgen, men jag har inte bestämt mig ännu. Som sagt. Man blir lite småberoende. Om ni inte hör och ser något mer idag eller imorgon så återkommer jag på måndag!!!



RSS 2.0